Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Маленькі хитрощі, які допоможуть на кухні (частина четверта)

Маленькі хитрощі, які допоможуть на кухні (частина четверта)


Маленькі хитрощі, які допоможуть на кухні (частина четверта)
Пропонуємо продовження добірки порад, які зекономлять час та зроблять приготовлені страви смачнішими.

Сподіваємося, ви також знайдете щось цікаве першій, другій та третій частинах кулінарних хитрощів.

– Для видалення накипу з посуду візьміть 1 чайну ложку оцтової есенції на 1 л води, прокип'ятіть в ній воду 1-1,5 години, а потім ретельно помийте посуд чистою водою. Якщо накип відразу не видалився, додайте ще кислоти.



– На кухні необхідно мати невеликі ножиці. Ними набагато зручніше, ніж ножем, обробляти багато продуктів.

– Ножі потрібно тримати окремо від інших металевих предметів: стикаючись з виделками і ложками, леза ножів швидко втрачають гостроту.

– Газову духовку слід розігрівати за 10 хв. до випікання виробів, електричну - за 25 хв.

– Посуд, у якому було тісто, мийте спочатку холодною водою, а потім гарячою.

– Яблука краще спочатку очистити від серцевини, а вже потім вже від шкірки.

– Лимони обдають окропом, щоби вони сильніше віддавали аромат.

– Молоко під час кип'ятіння не втече, якщо края посуду змастити жиром.

– Щоб молоко не підгорало, перед тим як поставити його на вогонь, покладіть у нього шматочок цукру. Крім того, таке молоко довше зберігається.

– Не тримайте довго молоко в алюмінієвому посуді, воно може набуде неприємного смаку.

– Щоб 10% -ві вершки перетворити в 35-45% -ві, випарюйте їх на водяній бані до зменшення обсягу на третину.

– Твердий сир довго не буде висихати, якщо помістити його в закриту ємність і покласти туди кілька шматочків цукру.

– У спекотну погоду вершкове масло не розтане, якщо його обгорнути ємність, в якій воно зберігається серветкою, змоченою в солоній воді.

– Не зберігайте разом чорний і білий хліб. Білий хліб легко перебирає запах чорного.

– Якщо у вас скінчилися дріжджі, можна приготувати дріжджову масу самостійно: 1 склянку борошна змішайте з 1 склянкою теплої води і залиште на 5-6 годин. Потім додайте 1 склянку будь-якого пива, 1 столову ложку цукру, добре розмішайте і поставте в тепле місце. Тісто виходить дуже пишним.

– Цукрову пудру можна приготувати з цукру-рафінаду. Для цього розтовчіть його в ступці та просійте крізь дрібне сито.

– Оцет є незамінною приправою до багатьох м'ясних страв і закусок, входить до складу деяких соусів. Оцет можна додатково ароматизувати, настоюючи його на лимонній цедрі, селері, листах чорної смородини, лавровому листі, листках естрагону тощо.

– Лимонна кислота позбавлена ​​запаху і в кулінарії використовується для заміни оцту, коли його вживання небажано. Розчиняти її краще в гарячій воді і використовувати у вигляді розчину.

– Звичайна лимонна кислота тільки підкислює продукт, але повністю замінити лимон не може.

– В емаліровану каструлю із залишками підгорілої їжі не поспішайте наливати холодну воду, нехай каструля трохи охолоне.

– Обробляючи каструлю з пригорілими залишками їжі, налийте в неї води, додайте ложку харчової соди і дайте постояти, а потім мийте.

– Щоби усунути неприємний запах на кухні, слід спалити суху апельсинову, мандаринову або лимонну корку.

– Запах риби або цибулі можна видалити зі сковороди, якщо насипати на неї, коли вона ще гаряча, вологої заварки.

– Не зберігайте томатний сік в металевому посуді.

– М'ясорубка добре очиститься, якщо після м'яса пропустити крізь неї сиру картоплю.

– Щоби ліквідувати запах оселедця або цибулі, досить потримати столове приладдя над вогнем, а потім вимити холодною водою з милом.

КОМЕНТАРІ (1)
Анонім 24 січня 2020 22:02
http://vzlomonline.ru?ref=967 очень полезный сайт
Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: