Маленькі хитрощі, які допоможуть на кухні (частина четверта)
17 лютий 2016 13:59
4 907
1
![]() Пропонуємо продовження добірки порад, які зекономлять час та зроблять приготовлені страви смачнішими. Сподіваємося, ви також знайдете щось цікаве першій, другій та третій частинах кулінарних хитрощів. – Для видалення накипу з посуду візьміть 1 чайну ложку оцтової есенції на 1 л води, прокип'ятіть в ній воду 1-1,5 години, а потім ретельно помийте посуд чистою водою. Якщо накип відразу не видалився, додайте ще кислоти. – На кухні необхідно мати невеликі ножиці. Ними набагато зручніше, ніж ножем, обробляти багато продуктів. – Ножі потрібно тримати окремо від інших металевих предметів: стикаючись з виделками і ложками, леза ножів швидко втрачають гостроту. – Газову духовку слід розігрівати за 10 хв. до випікання виробів, електричну - за 25 хв. – Посуд, у якому було тісто, мийте спочатку холодною водою, а потім гарячою. – Яблука краще спочатку очистити від серцевини, а вже потім вже від шкірки. – Лимони обдають окропом, щоби вони сильніше віддавали аромат. – Молоко під час кип'ятіння не втече, якщо края посуду змастити жиром. – Щоб молоко не підгорало, перед тим як поставити його на вогонь, покладіть у нього шматочок цукру. Крім того, таке молоко довше зберігається. – Не тримайте довго молоко в алюмінієвому посуді, воно може набуде неприємного смаку. – Щоб 10% -ві вершки перетворити в 35-45% -ві, випарюйте їх на водяній бані до зменшення обсягу на третину. – Твердий сир довго не буде висихати, якщо помістити його в закриту ємність і покласти туди кілька шматочків цукру. – У спекотну погоду вершкове масло не розтане, якщо його обгорнути ємність, в якій воно зберігається серветкою, змоченою в солоній воді. – Не зберігайте разом чорний і білий хліб. Білий хліб легко перебирає запах чорного. – Якщо у вас скінчилися дріжджі, можна приготувати дріжджову масу самостійно: 1 склянку борошна змішайте з 1 склянкою теплої води і залиште на 5-6 годин. Потім додайте 1 склянку будь-якого пива, 1 столову ложку цукру, добре розмішайте і поставте в тепле місце. Тісто виходить дуже пишним. – Цукрову пудру можна приготувати з цукру-рафінаду. Для цього розтовчіть його в ступці та просійте крізь дрібне сито. – Оцет є незамінною приправою до багатьох м'ясних страв і закусок, входить до складу деяких соусів. Оцет можна додатково ароматизувати, настоюючи його на лимонній цедрі, селері, листах чорної смородини, лавровому листі, листках естрагону тощо. – Лимонна кислота позбавлена запаху і в кулінарії використовується для заміни оцту, коли його вживання небажано. Розчиняти її краще в гарячій воді і використовувати у вигляді розчину. – Звичайна лимонна кислота тільки підкислює продукт, але повністю замінити лимон не може. – В емаліровану каструлю із залишками підгорілої їжі не поспішайте наливати холодну воду, нехай каструля трохи охолоне. – Обробляючи каструлю з пригорілими залишками їжі, налийте в неї води, додайте ложку харчової соди і дайте постояти, а потім мийте. – Щоби усунути неприємний запах на кухні, слід спалити суху апельсинову, мандаринову або лимонну корку. – Запах риби або цибулі можна видалити зі сковороди, якщо насипати на неї, коли вона ще гаряча, вологої заварки. – Не зберігайте томатний сік в металевому посуді. – М'ясорубка добре очиститься, якщо після м'яса пропустити крізь неї сиру картоплю. – Щоби ліквідувати запах оселедця або цибулі, досить потримати столове приладдя над вогнем, а потім вимити холодною водою з милом. |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
КОМЕНТАРІ (1)
|