Смачне універсальне заварне тісто для вареників, пельменів, поз, чебуреків ...
11 січень 2016 23:24
516 801
3
![]() Це не тісто, а просто пісня! Ніжне, еластичне, приємне в роботі і дуже смачне! І пельмені, і вареники або чебуреки завжди з ним виходять просто дивовижні. А ще з нього можна приготувати дуже смачні манти, пози, пироги і листкові коржі. Складові: - 1 яйце, - сіль, - 3 склянки борошна, - 1 столова ложка олії, - 1 склянка окропу. Приготування. До яйця додайте сіль і збийте виделкою. Потім додайте 3 склянки борошна і 1 ложку олії. Ретельно перемішайте і додайте 1 склянку окропу (не бійтеся, клею не буде). Вимішайте ложкою. А потім замішайте руками (якщо необхідно, додайте трохи борошна). Смачного! Тісто на мінералці для пельменів і вареників Складові: - 1 склянка мінеральної газованої води, - 1 яйце, - 0,5 чайної ложки солі, - 0,5 чайної ложки цукру, - 4 столові ложки олії, - борошно (скільки забере). Приготування. У мисці з'єднайте всі складові, крім борошна. Муку підсипайте поступово. Замісіть м'яке еластичне тісто. Воно повинно вийти блискучим і не повинно прилипати до рук і столу. Готуйте вареники або пельмені. Це тісто можна варити, тушкувати і навіть пекти. Воно підійде і для чебуреків, але тоді в тісто не додавайте яйце. Смачного! Заварне тісто, просто супер Складові: - 1 склянка води, - 50 г вершкового масла, - дрібка солі, - 2 яйця, - 3 склянки борошна. Приготування. У каструлю налийте воду, додайте сіль, вершкове масло. (Вода повинна закипіти, масло розчиниться). У киплячу воду додати 1 склянку борошна, швидко перемішайте. Вбити по одному яйця, розмішайте спочатку ложкою, потім руками. Додайте борошно і замісіть тісто. (Краще додавати по одній склянці). Тісто накрийте харчовою плівкою і залишіть на 30 хвилин. Тісто виходить дуже м'яке, еластичне. З ним приємно працювати! Це дуже вдалий варіант тіста, підходить і на пельмені, і вареники. Увечері можна приготувати тісто, а вранці готувати вареники чи пельмені (тісто зберігати в холодильнику, накрите харчовою плівкою). Смакові якості тіста вас вразять, таких смачних вареників і пельменів ви ще не їли! І ще є дуже великий плюс: якщо залишиться трохи вареників і пельменів, розігрійте їх на вечерю і будете вражені – вони неначе щойно зварені! Приготуйте це тісто і воно вам сподобається на всі 100%. Смачного! Заварне тісто для вареників і пельменів Це тісто навчила мене робити свекруха. Спочатку я ним користувалася у піст, але воно так мені сподобалося, що я стала його використовувати і для пельменів, і для вареників, і смажених коржів із різноманітними начинками. Тісто зовсім не містить яєць, дуже пластичне, добре ліпиться, але не липне до рук і поверхні. Складові: - 250 мл окропу, - 50 г олії, - 1/2 чайної ложки солі, - приблизно 400 г борошна. Приготування. В окріп влийте олію, додайте сіль і половину борошна. Розмішайте міксером насадками для тіста. Спочатку тісто досить грудкувате, але дуже швидко стає однорідним і гладким. Поступово додаючи борошно, замісіть досить круте, але м'яке тісто. Якщо тісто вийде дуже круте, можна покласти його в пакет на 30 хвилин, воно стане більш пластичним. Тісто нагадує м'який пластилін, добре ліпиться, при цьому абсолютно не прилипає до рук, столу і качалки, не потрібно додаткового борошна. Розкочується досить тонко, при розтягуванні НЕ рветься. Смачного! Тісто на вареники та пельмені Складові: - 2-3 склянки борошна (залежить від сорту борошна і від його вологості), - 1/2 склянки молока, - 1/3 склянки води, - яйце, - 1 ч. л. олії, - 1 ч. л. солі. Приготування. Класичне пельменне тісто має складатися з борошна, яєць і води (або молока) – цей склад визначився багатовіковим досвідом багатьох народів. Важливим питанням є визначення правильних пропорцій і тут знову на допомогу приходить досвід. Ідеальне співвідношення яєць і води – на кожне середнє яйце необхідно брати 2 склянки борошна. Для отримання необхідної в'язкості до тіста додають теплу воду та / або молоко. Олія робить тісто ніжнішим. Сіль додають за смаком. Отже, висипте на стіл або в чашку 2 склянки борошна. У центрі отриманої гірки зробіть невелику ямку, розбийте туди яйце і додайте теплу воду, змішане з молоком і сіллю. Ретельно вимішайте тісто, додайте в нього 1 чайну ложку олії і ще раз ретельно вимішайте. Отримане тісто накрийте тканиною або рушником і залишіть на 40 хвилин для дозрівання. Через 40 хвилин чудове тісто буде готове. Сподобалося? Тоді поділіться. |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
КОМЕНТАРІ (3)
|