Запечені курячі крильця. 6 простих рецептів
01 березень 2016 19:00
153 669
0
 Золотиста хрустка скоринка, соковите ніжне м'ясо, аромат, який зводить з розуму - чи в світі знайдеться хоч хтось байдужий до тарілки з апетитними курячими крильцями.
Ми пропонуємо 6 рецептів приготування смачних курячих крилець в духовці.
Рецепт перший: Курячі крильця, запечені по-простому
Інгредієнти: 1 кг крилець курячих; по ½ склянки майонезу або сметани і кетчупу або томатної пасти; перець, сіль.
Приготування: Крильця промити, натерти перцем та сіллю, полити сумішшю з майонеза та кетчупу, перемішати і на півгодини залишити.
Викласти крильця на застелене фольгою деко, запікати 30-40 хв в розігрітій до 180 °С духовці.
Рецепт другий: Курячі крильця, запечені в соєво-гірчичному соусі
Інгредієнти: 700 г курячих крилець; по 2 ст.л. соєвого соусу, гірчиці та майонезу; 2 зубчики часнику; 1 ст.л. хмелі-сунелі.
Приготування: Змішати майонез з соєвим соусом, гірчицею, хмелі-сунелі та розчавленим часником. Крильця промити та обсушити. Залити приготовленою сумішю та покласти на 2-3 год. в холодильник.
Крильця викласти на деко та запікати 20-30 хв. у духовці при 180 °С.
Рецепт третій: Курячі крильця у власному соку
Інгредієнти: Купячі крильця – 10 шт.; солодка паприка мелена (суха); рослинна олія; сіль.
Приготування: Крильця промити та обсушити. Натерти паприкою, сіллю та викласти на деко, змащене маслом.
Поставити у холодну духовку, включити нагрів 180-200 °С. Запікати 30 хв. Через 10 хв крильця необхідно поливати соком, який з’явився на деко.
Рецепт четвертий: Курячі крильця, запечені з гречкою
Інгредієнти: 150-200 сиру твердого; 1 стакан гречаної крупи; болгарський перець; крила курячі; цибуля; морква; хмелі-сунелі та інші спеції за смаком.
Приготування:
Промити гречку, нарізати овочі не дуже дрібно, викласти в каструлю та відварити до напівготовності гречку разом з овочами.
У мікрохвильовій печі в цей час проварити крила на повній потужності 10 хв.
Викласти в форму для запікання гречку з овочами, додати трохи води, викласти зверху крила, запікати 30 хв в розігрітій до 190 °С духовці.
Посипати сиром та повернути форму у духовку поки сир не розтопиться.
Рецепт п'ятий: Курячі крильця, запечені в рукаві
Інгредієнти: Крильця курячі – 1,5 кг; спеції та приправи за смаком.
Приготування: Крила промити та обсушити. Перекласти у пакет для запікання, додати приправи і спеції за смаком.
Закрити пакет кліпсою, струснути щоби приправи рівномірно розподілилися між крилами. Запекти в розігрітій до 200 °С духовці 45хв. За 5 хвилин до готовності розрізати рукав, щоби на крильцях з’явилися запечена скоринка
Рецепт шостий: Курячі крильця, запечені в пиві
Інгредієнти: Курячі крильця – 500 г; 1 пляшка світлого пива; каррі; часник; мелений перець, сіль.
Перемішати каррі, сіль, перець, розчавлений часник. Холодною водою промити крила, обсушити, натерти спеціями, на годину залишити.
Далі крильця викласти в форму для запікання і залити пивом - воно повинно покрити їх на дві третини висоти. Поставити крила в холодну духовку, запікати 40-50 хв, включивши нагрів 250 градусів.
Смачного!
|
|
|