Реберця запечені в духовці. 5 простих рецептів
29 січень 2021 19:30
113 703
0
Приготувати свинячі реберця в духовці досить просто. Зазвичай рецепти не передбачають тривалої підготовки. Весь секрет у заздалегідь замаринованому м’ясі. Незважаючи на елементарну техніку приготування, страва може гідно зайняти місце на будь-якому святковому столі. 1. Свинячі реберця в духовці — простий рецепт Інгредієнти: Ребра – 1 кг. Сіль, перець за смаком. Часник (за бажанням). Соняшникова олія. Приготування: Ребра промиваємо проточною водою, видаляємо зайвий жир, невеликі частини кісток. Обсушуємо паперовим рушником. Ріжемо на зручні шматки. Часник вичавлюємо в соняшникову олію, додаємо туди сіль. Натираємо сумішшю ребра і залишаємо вбиратися на 15-20 хвилин. В ідеалі маринувати слід всю ніч або, як мінімум, 3 години: таке блюдо складніше пересушити, воно залишається соковитим. В цей час розігріваємо духовку до 180 градусів. Ставимо в духовку реберця і печемо 40 хвилин, час від часу поливаючи м’ясним соком, що виділяється. Ребра будуть дуже апетитно пахнуть, але готовими вони вважатимуться тільки тоді, коли м’ясний сік стане повністю прозорим, а зверху утвориться золотава скоринка. Подавати страву можна з вареною картоплею, а ще краще поєднується складний гарнір – картопля та тушкована капуста. 2. Реберця запечені у фользі в духовці Готування в фользі приносить справжнє задоволення багатьом господиням. Це дуже просто, а більш того – дуже зручно тим, що не доводиться після трапези відмивати форму для запікання від жиру. Свинячі ребра в духовці у фользі – елементарна страва навіть для тих, хто зовсім не вміє готувати. Інструкція приготування в цілому не відрізняється від базового рецепту: шматки м’яса точно також миють, змазують прянощами, а потім кожен «закутується» в шар фольги. Запікаються м’ясні шматочки 50 хвилин при температурі 200 градусів і подаються разом з гарніром або соусом. Щоби утворилася красива корочка треба за 10 хвилин до готовності зняти верхній шар фольги і дати ребрам засмажитися. Ще краще підходить для цього функція «гриль», яка сьогодні є практично у всіх духовок. 3. Свинячі реберця в медово-гірчичному соусі Мед і гірчиця – класичний і, мабуть, самий ароматний соус для запікання ребер. Національні кухні Чехії, окремих регіонів Німеччини, просто не можна уявити без цього маринаду для м’яса: в ньому печуть курячі крила, рульку, ребра. Інгредієнти: 1 кг свинячих ребер. 2 ст. ложки гірчиці. 3 ст. ложки меду. Сіль, перець за смаком. Приготування: Мед злегка розтопіть на водяній бані, змішайте з гірчицею. Натріть соусом м’ясо, дайте маринаду добре просочити реберця. Маринувати краще кілька годин. Далі робимо все так само, як в основному рецепті – викладаємо ребра в форму і смажимо 40 хвилин. 4. Реберця у соєвому соусі в духовці Зараз все більшої популярності набуває пан-азійська кухня, а соєвий соус – це той інгредієнт, який надасть страві автентичності, і нагадає про кухні Китаю та Японії. Соєвий соус чудово доповнює свинину. Запечені з соусом реберця готуються легко і просто: головне тут промаринувати м’ясо довше і тоді воно буде буквально сповзати з кісточок після запікання. Таке блюдо буде правильно подати з вареним розсипчастим рисом, а окремо запропонувати кілька видів соусу. У маринад до соєвого соусу можна додати часник, тертий імбир, сік лимона або лайма, мед. Варіацій приготування свинини з соєвим соусом багато, і кожен компонент вносить свою родзинку, змінюючи смак готового страви. 5. Реберця запечені в рукаві Рукав для запікання, подібно фользі, дуже економить час господинь. М’ясо в рукаві готується у власному соку, та виходить ніжним, соковитим, а волокна буквально сповзають з кісточок. Як готувати такі реберця? Маринуємо шматочки м’яса, обсушуємо, змащуємо будь-яким маринадом і спеціями, складаємо в пакет для запікання або рукав. У розігріту духовку ставимо ребра і тушкуємо 40-50 хвилин при 180 градусах. За 15 хвилин до готовності треба розрізати пакет і дати страві засмажитися зверху. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|