Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Маленькі хитрощі, які допоможуть на кухні (частина друга)

Маленькі хитрощі, які допоможуть на кухні (частина друга)


Маленькі хитрощі, які допоможуть на кухні (частина друга)
Сподіваємося, що ви вже ознайомилися з першою частиною кулінарних хитрощів. Тож пропонуємо продовження добірки порад, які зекономлять час та зроблять приготовлені страви смачнішими.

– Специфічного запаху баранини можна позбутися, замочивши її на годину у свіжому молоці й натерши після цього товченим часником.

– Щоб м’ясо було м’якшим, можна перед приготуванням на кілька годин покласти його в молоко.



– Щоб тушковане м’ясо було соковитим, його необхідно спочатку трохи обсмажити, а потім тушкувати. Перевертаючи м’ясо на сковороді, не можна проколювати шматки, інакше сік витече, і м’ясо буде жорстким.

– Перед смаженням відбивні можна сполоснути холодною водою – тоді їх колір буде яскравішим, швидше утворить скоринка, яка утримуватиме м’ясний сік.

– М’ясо краще відбивати на дерев’яній дошці, змоченій холодною водою, оскільки сухе дерево швидко вбиратиме м’ясний сік.

– Запікаючи м’ясо в духовці, поливайте його тільки гарячою водою чи бульйоном – від холодної рідини м’ясо стане жорстким. Те саме стосується і тушкування – якщо вода википіла, доливайте тільки гарячу воду чи бульйон.

– Жорстка яловичина стане м’якшою, якщо натерти її гірчичним порошком і залишити так на ніч.

– Щоб жир на сковорідці не розбризкувався, її дно злегка посипають сіллю.

– Картопляне пюре буде смачним і легким, якщо до нього додати збитий білок.

– Якщо картоплю, яка варитиметься у мундирах, наколоти виделкою у кількох місцях, вона не розтріскається. Також можна її варити у сильно підсоленій воді – на смак це практично не вплине, а картоплини залишаться цілими.

– Молоду картоплю легше буде чистити, якщо покласти її ненадовго у гарячу воду, а потім у холодну.

– Картоплю для салату потрібно варити у воді з додаванням невеликої кількості оцту – тоді вона не потемніє.

– Щоб позбутися від комах у цвітній капусті, потрібно опустити її на півгодини у підсолену і підкислену воду.

– Щоб цвітна капуста не пожовтіла під час варіння, можна покласти в каструлю шматочок лимона або дрібку лимонної кислоти.

– Щоб печені яблука не потріскали, треба їх наколоти у кількох місцях виделкою, а у форму для запікання налити трохи води. Кислі яблука не можна довго запікати – вони дуже швидко перетворяться в кашку.

– Яблука, почищені і нарізані для салату, не потемніють, якщо їх покласти у ледь підсолену воду.

– Огірки можна довго зберігати свіжими, якщо тримати їх опущеними на 3/4 у воду хвостиками донизу. Воду при цьому слід міняти щодня, а краще – двічі на день.

– Якщо червонокачанну капусту обшпарити кип’ятком, вона стане м’якшою та ніжнішою.

– Якщо білокачанна капуста має гіркуватий присмак (а це свідчить про незрілість плоду), її треба на 2-3 хвилини залити окропом.

– Щоб видалити зайву гіркоту з цибулі, її після нарізання, треба на кілька хвилин залити холодною водою.

– Зелень можна кілька місяців зберігати у морозильній камері, щільно загорнувши у фольгу. При цьому вона не втратить ні кольору, ні аромату, ні смакових якостей.

– Зів’ялу зелень можна освіжити, якщо покласти її на годину у ледь підкислену оцтом воду.

– Зелень петрушки та селери потрібно не рубати, а різати, інакше вона втрачає сік, аромат та смак.

– Масло та жирні продукти не можна зберігати в поліетиленових пакетах – вони швидко псуються і набувають неприємного запаху.

– Щоб рис залишався білим і був розсипчастим, треба під час варіння додати у воду 1-2 чайні ложечки лимонного соку.

– Щоб при нарізанні торта крем та вершки не прилипали до ножа, треба попередньо торт покласти на 10-15 хвилин у морозильну камеру, а ніж час від часу опускати в гарячу воду. Таким самим чином можна легко нарізати і м’який сир.

– Тверда копчена ковбаса буде легше чиститися, якщо перед чисткою її покласти на кілька хвилин у морозилку.

Продовження маленьких хитрощів читайте у третій частині.

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: