Маленькі хитрощі, які допоможуть на кухні (частина друга)
27 січень 2016 13:28
4 944
0
![]() Сподіваємося, що ви вже ознайомилися з першою частиною кулінарних хитрощів. Тож пропонуємо продовження добірки порад, які зекономлять час та зроблять приготовлені страви смачнішими. – Специфічного запаху баранини можна позбутися, замочивши її на годину у свіжому молоці й натерши після цього товченим часником. – Щоб м’ясо було м’якшим, можна перед приготуванням на кілька годин покласти його в молоко. – Щоб тушковане м’ясо було соковитим, його необхідно спочатку трохи обсмажити, а потім тушкувати. Перевертаючи м’ясо на сковороді, не можна проколювати шматки, інакше сік витече, і м’ясо буде жорстким. – Перед смаженням відбивні можна сполоснути холодною водою – тоді їх колір буде яскравішим, швидше утворить скоринка, яка утримуватиме м’ясний сік. – М’ясо краще відбивати на дерев’яній дошці, змоченій холодною водою, оскільки сухе дерево швидко вбиратиме м’ясний сік. – Запікаючи м’ясо в духовці, поливайте його тільки гарячою водою чи бульйоном – від холодної рідини м’ясо стане жорстким. Те саме стосується і тушкування – якщо вода википіла, доливайте тільки гарячу воду чи бульйон. – Жорстка яловичина стане м’якшою, якщо натерти її гірчичним порошком і залишити так на ніч. – Щоб жир на сковорідці не розбризкувався, її дно злегка посипають сіллю. – Картопляне пюре буде смачним і легким, якщо до нього додати збитий білок. – Якщо картоплю, яка варитиметься у мундирах, наколоти виделкою у кількох місцях, вона не розтріскається. Також можна її варити у сильно підсоленій воді – на смак це практично не вплине, а картоплини залишаться цілими. – Молоду картоплю легше буде чистити, якщо покласти її ненадовго у гарячу воду, а потім у холодну. – Картоплю для салату потрібно варити у воді з додаванням невеликої кількості оцту – тоді вона не потемніє. – Щоб позбутися від комах у цвітній капусті, потрібно опустити її на півгодини у підсолену і підкислену воду. – Щоб цвітна капуста не пожовтіла під час варіння, можна покласти в каструлю шматочок лимона або дрібку лимонної кислоти. – Щоб печені яблука не потріскали, треба їх наколоти у кількох місцях виделкою, а у форму для запікання налити трохи води. Кислі яблука не можна довго запікати – вони дуже швидко перетворяться в кашку. – Яблука, почищені і нарізані для салату, не потемніють, якщо їх покласти у ледь підсолену воду. – Огірки можна довго зберігати свіжими, якщо тримати їх опущеними на 3/4 у воду хвостиками донизу. Воду при цьому слід міняти щодня, а краще – двічі на день. – Якщо червонокачанну капусту обшпарити кип’ятком, вона стане м’якшою та ніжнішою. – Якщо білокачанна капуста має гіркуватий присмак (а це свідчить про незрілість плоду), її треба на 2-3 хвилини залити окропом. – Щоб видалити зайву гіркоту з цибулі, її після нарізання, треба на кілька хвилин залити холодною водою. – Зелень можна кілька місяців зберігати у морозильній камері, щільно загорнувши у фольгу. При цьому вона не втратить ні кольору, ні аромату, ні смакових якостей. – Зів’ялу зелень можна освіжити, якщо покласти її на годину у ледь підкислену оцтом воду. – Зелень петрушки та селери потрібно не рубати, а різати, інакше вона втрачає сік, аромат та смак. – Масло та жирні продукти не можна зберігати в поліетиленових пакетах – вони швидко псуються і набувають неприємного запаху. – Щоб рис залишався білим і був розсипчастим, треба під час варіння додати у воду 1-2 чайні ложечки лимонного соку. – Щоб при нарізанні торта крем та вершки не прилипали до ножа, треба попередньо торт покласти на 10-15 хвилин у морозильну камеру, а ніж час від часу опускати в гарячу воду. Таким самим чином можна легко нарізати і м’який сир. – Тверда копчена ковбаса буде легше чиститися, якщо перед чисткою її покласти на кілька хвилин у морозилку. Продовження маленьких хитрощів читайте у третій частині. |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|