Маленькі хитрощі, які допоможуть на кухні (частина перша)
26 січень 2016 23:55
4 341
0
![]() Пропонуємо вам добірку порад, які зекономлять час та зроблять приготовлені страви смачнішими. – Щоб приготувати дріжджі в домашніх умовах, треба розвести склянку борошна у склянці теплої води і залишити на 6 годин. Тоді додати склянку пива, столову ложку цукру, розмішати і покласти в тепле місце. – Щоб дріжджове тісто не прилипало до рук при формування виробів, потрібно змастити руки олією. – М’яке тісто легше розкачати, якщо накрити його пергаментним папером і розкачувати добре прогрітою качалкою або пляшкою з теплою водою. – Щоб риба не розвалювалася під час приготування, її потрібно варити невеликими шматочками у неглибокій посуді, а перед смаженням дочекатися, щоб сіль повністю увібралася (10-15 хвилин). – Щоб зварене на круто яйце нарізати акуратними тонкими пластинками, потрібно змочити ніж у холодній воді – жовток тоді не кришитиметься. – Щоб варені яйця легше чистилися від шкарлупи, після варіння їх відразу слід опустити у дуже холодну воду. – Яйця під час варіння не тріснуть, якщо на дно каструлі покласти перевернуту догори дном тарілочку. – Бульйон з замороженого м’яса завжди непрозорий. Щоб цього уникнути, треба покласти у каструлю добре вимиту яєчну шкарлупу (краще у марлевій торбинці – так її легше видалити, і не станеться нічого страшного, якщо вона випадково розкришиться). – Готуючи страви з квашеної капусти, додайте 1-2 столові ложки яблучного соку чи компоту з сухофруктів – і неприємний запах капусти зникне. – Достатньо натерти часником салатницю, щоб страва набула приємного часникового запаху. – Щоб страва не “втекла”, змажте краї каструлі будь-яким жиром. – Лимони добре зберігають у банці, на дно якої насипаний шар солі. – Гірчицю можна зробити смачнішою, якщо додати до неї трошки меду, а засохлу гірчицю можна “освіжити”, додавши дрібку солі та ложечку оцту. – Якщо сушені гриби потримати кілька годин у ледь підсоленому молоці, вони стануть на смак, як свіжі. – Щоб молоко швидше закипіло, не пригоріло і зберігалося довше, на дно каструлю треба покласти грудочку цукру. – Якщо додати у тісто для налисників, 2-3 столові ложки цукру, вони набудуть гарного золотистого кольору. – Готові налисники не охолонуть, якщо тарілку, на яку їх викладають, покласти на каструлю з киплячою водою. – Твердий сир не засихатиме, якщо його тримати цілим шматком у закритій посудині, в яку покладено шматочок цукру. Якщо ж сир підсох, його можна покласти у кисле молоко – і він знову стане м’яким. – Грецькі горіхи легко почистити від шкарлупи, якщо їх кілька хвилин потримати у гарячій духовці. – Вершки швидше й легше зіб’ються в піну, якщо до них додати трохи нежирної сметани. Продовження маленьких хитрощів дивіться у другій та третій частинах |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|