Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Три рецепти печені в горщику

Три рецепти печені в горщику


Три рецепти печені в горщику

Що може бути простіше за вечерю в горщиках? Такі страви, приготовані в духовці, виглядають апетитно і мають особливий смак і аромат. Напевно, тому подібні рецепти є практично у всіх національних кухнях світу. Якщо ви досі не готували в керамічних горщиках, саме час спробувати!

Візьміть для цього набір звичайнісіньких продуктів і подивіться, що вийде. Спробуйте, наприклад, зробити печеню в глиняних горщиках – ви відкриєте її для себе по-новому. До речі, так само можна готувати навіть солодкі страви, різні каші (дивіться останній рецепт нашої добірки).



До речі, низку корисних порад, які зроблять ваші страви у горщику ще смачнішими можна знайти тут.

Печеня в горщиках по-домашньому

Інгредієнти (на 6 горщиків):
1 кг будь-якого м’яса;
9 картоплин;
150 г моркви;
150 г цибулі;
250 г шампіньйонів;
150 г твердого сиру;
500 мл вершків;
сіль за смаком;
спеції за смаком;
зелень за смаком.

Приготування:

Наріжте м’ясо на невеликі шматочки, картоплю поріжте кубиками, гриби – пластинками, цибулю – дрібними кубиками, моркву – брусками. Сир натріть на великій терці.

Розкладіть по горщиках шарами: картопля, гриби, цибуля і морква, м’ясо. Посоліть і приправте спеціями. Залийте все вершками.

Накрийте горщики кришками і відправте у розігріту до 180 градусів духовку. Приблизно за годину дістаньте страву, посипте сиром і зеленню та відправте до духовки ще на 5-8 хвилин.


Печеня в горщику з курки з чорносливом

Інгредієнти (на 2 горщики):
2 курячі стегна;
4 картоплини;
6 помідорчиків чері;
1 морква;
1 цибуля-порей;
2-3 зуб. часнику;
10-12 шт. чорносливу;
1-1,5 стак. курячого бульйону;
вершкове масло за смаком;
лавровий лист за смаком;
суміш перців за смаком;
сухий часник за смаком;
сіль за смаком;
зелень за смаком.

Приготування:

Картоплю наріжте тонкими шматочками, цибулю-порей і моркву – тонкими кружечками, помідори чері – четвертинками, чорнослив – навпіл.

Часник роздавіть плоскою стороною леза ножа.

Розігрійте на сковороді вершкове масло і обсмажте на ній моркву (2-3 хвилини), потім додайте порей. Через хвилину-дві зніміть овочі з вогню.

На дно горщика викладіть картоплю (залишивши декілька скибочок), потім – курку, цибулю з морквою, помідори і часник. Залийте бульйоном, посоліть, приправте спеціями. Згори викладіть чорнослив, посипте зеленню і викладіть пару залишених скибочок картоплі.

Накрийте горщики кришками і відправте до холодної духовки. Виставіть температуру 180 градусів. Через 1 годину зніміть кришечки, акуратно перемішайте вміст горщиків і поставте ще на 20 хвилин в духовку, але вже вимкнену. За цей час у поступово остигаючій духовці страва дійде.


Мисливські ковбаски з картоплею

Інгредієнти (на 6 горщиків):
1 кг картоплі;
6 мисливських ковбасок;
2 цибулини;
200 г шампіньйонів;
1 стак. сметани;
700 мл м’ясного бульйону або води;
1 ч. л. солодкої паприки;
5-8 горошин чорного перцю;
1-3 лаврові листи;
сіль за смаком;
зелень за смаком;
рослинна олія для смаження.

Приготування:

Очищену картоплю наріжте невеликими кубиками. Розігрійте на сковороді невелику кількість рослинної олії і злегка обсмажте на ній шматочки картоплі.
Потім обсмажте дрібно нарізану цибулю разом з нарізаними пластинками грибами.

Ковбаски поріжте кружечками.

Викладіть в горщики по черзі: гриби з цибулею, мисливські ковбаски і картопля.

У бульйон додайте сіль і спеції, змішайте із сметаною. Потім залийте ним вміст горщиків.

Горщики відправте до холодної духовки. Виставіть температуру 160-180 градусів і готуйте близько години. Перед поданням посипте страву в горщиках рубаною зеленню.

Смачного!

До речі, ще 9 рецептів смачних та корисних страв у горщику на будь-який смак можна знайти тут.

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: