Три рецепти печені в горщику
23 вересень 2021 14:07
715
0
Що може бути простіше за вечерю в горщиках? Такі страви, приготовані в духовці, виглядають апетитно і мають особливий смак і аромат. Напевно, тому подібні рецепти є практично у всіх національних кухнях світу. Якщо ви досі не готували в керамічних горщиках, саме час спробувати! Візьміть для цього набір звичайнісіньких продуктів і подивіться, що вийде. Спробуйте, наприклад, зробити печеню в глиняних горщиках – ви відкриєте її для себе по-новому. До речі, так само можна готувати навіть солодкі страви, різні каші (дивіться останній рецепт нашої добірки). До речі, низку корисних порад, які зроблять ваші страви у горщику ще смачнішими можна знайти тут. Печеня в горщиках по-домашньому Інгредієнти (на 6 горщиків): 1 кг будь-якого м’яса; 9 картоплин; 150 г моркви; 150 г цибулі; 250 г шампіньйонів; 150 г твердого сиру; 500 мл вершків; сіль за смаком; спеції за смаком; зелень за смаком. Приготування: Наріжте м’ясо на невеликі шматочки, картоплю поріжте кубиками, гриби – пластинками, цибулю – дрібними кубиками, моркву – брусками. Сир натріть на великій терці. Розкладіть по горщиках шарами: картопля, гриби, цибуля і морква, м’ясо. Посоліть і приправте спеціями. Залийте все вершками. Накрийте горщики кришками і відправте у розігріту до 180 градусів духовку. Приблизно за годину дістаньте страву, посипте сиром і зеленню та відправте до духовки ще на 5-8 хвилин. Печеня в горщику з курки з чорносливом Інгредієнти (на 2 горщики): 2 курячі стегна; 4 картоплини; 6 помідорчиків чері; 1 морква; 1 цибуля-порей; 2-3 зуб. часнику; 10-12 шт. чорносливу; 1-1,5 стак. курячого бульйону; вершкове масло за смаком; лавровий лист за смаком; суміш перців за смаком; сухий часник за смаком; сіль за смаком; зелень за смаком. Приготування: Картоплю наріжте тонкими шматочками, цибулю-порей і моркву – тонкими кружечками, помідори чері – четвертинками, чорнослив – навпіл. Часник роздавіть плоскою стороною леза ножа. Розігрійте на сковороді вершкове масло і обсмажте на ній моркву (2-3 хвилини), потім додайте порей. Через хвилину-дві зніміть овочі з вогню. На дно горщика викладіть картоплю (залишивши декілька скибочок), потім – курку, цибулю з морквою, помідори і часник. Залийте бульйоном, посоліть, приправте спеціями. Згори викладіть чорнослив, посипте зеленню і викладіть пару залишених скибочок картоплі. Накрийте горщики кришками і відправте до холодної духовки. Виставіть температуру 180 градусів. Через 1 годину зніміть кришечки, акуратно перемішайте вміст горщиків і поставте ще на 20 хвилин в духовку, але вже вимкнену. За цей час у поступово остигаючій духовці страва дійде. Мисливські ковбаски з картоплею Інгредієнти (на 6 горщиків): 1 кг картоплі; 6 мисливських ковбасок; 2 цибулини; 200 г шампіньйонів; 1 стак. сметани; 700 мл м’ясного бульйону або води; 1 ч. л. солодкої паприки; 5-8 горошин чорного перцю; 1-3 лаврові листи; сіль за смаком; зелень за смаком; рослинна олія для смаження. Приготування: Очищену картоплю наріжте невеликими кубиками. Розігрійте на сковороді невелику кількість рослинної олії і злегка обсмажте на ній шматочки картоплі. Потім обсмажте дрібно нарізану цибулю разом з нарізаними пластинками грибами. Ковбаски поріжте кружечками. Викладіть в горщики по черзі: гриби з цибулею, мисливські ковбаски і картопля. У бульйон додайте сіль і спеції, змішайте із сметаною. Потім залийте ним вміст горщиків. Горщики відправте до холодної духовки. Виставіть температуру 160-180 градусів і готуйте близько години. Перед поданням посипте страву в горщиках рубаною зеленню. Смачного! До речі, ще 9 рецептів смачних та корисних страв у горщику на будь-який смак можна знайти тут. Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|