Курячий, морквяний та грибний. Три прості рецепти смачних паштетів
04 жовтень 2021 14:45
768
0
Паштет – проста і дуже смачна закуска. Її можна робити з печінки, риби, м'яса, овочів, грибів і навіть трюфелів, додаючи пряні спеції, зелень, горіхи або оливки. Така страва – відмінний варіант для сніданку, перекусу або начинки. Пропонуємо вашій увазі дуже прості і апетитні рецепти паштетів. Ніжний курячий паштет Інгредієнти: куряча печінка – 500 г; морква велика – 1 шт.; цибуля велика – 1 шт.; вершкове масло – 100 г; сіль та перець – за смаком. Приготування: Варіть печінку протягом 15 хвилин в підсоленій воді, а потім відкиньте на друшляк. Тим часом наріжте цибулю на середні кубики, а моркву натріть на крупній тертці. У розтопленому вершковому маслі посмажте цибулю і моркву до готовності. Перекладіть печінку і піджарку в блендер, посоліть, поперчіть та подрібніть до однорідної маси. Морквяний паштет Інгредієнти: морква – 1 кг; оливкова олія – 2/3 чашки; мелений кмин – 1 ч. л.; мелений імбир – щіпка; часник – 2 зубчики; червоний винний оцет – 2 ст. л.; харісса – 2 ч. л.; сіль та перець – за смаком. Приготування: Перекладіть моркву в каструлю залитою водою і варіть до м'якості протягом 10 хвилин. Потім перекладіть на деко для випічки, збризніть оливковою олією і готуйте в розігрітій до 200 °C духовці близько 20 хвилин. Перемістіть моркву в блендер, додайте часник, оцет, харіссу та спеції. Поступово вливайте масло і збивайте до однорідної маси. Посоліть, поперчіть за смаком. Грибний паштет з вершковим сиром Інгредієнти: оливкова олія – 1 ст. л.; цибуля-шалот – 50 г; гриби шиітаке – 125 г; печериці – 75 г; часник – 1 зубчик; свіжа петрушка – 1 ст. л.; вершковий сир – 50 г; соєвий соус – 1 ч. л.; сіль та перець – за смаком. Приготування: Подрібніть цибулю-шалот і обсмажте до золотистої скоринки. Додайте тонко нарізані гриби і готуйте до тих пір, поки вся рідина не випарується і гриби не стануть м'якими. Посоліть і поперчіть їх. Подрібніть часник і додайте в сковороду. Протушкуйте близько хвилини, потім додайте соєвий соус та петрушку. Ретельно перемішайте, зніміть з вогню і дайте охолонути. Гриби перекладіть на обробну дошку і дрібно наріжте. Потім змішайте з вершковим сиром і подавайте з тостами. Смачного! До речі, як приготувати яєчно-грибний паштет з горіхами можна дізнатися тут. Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|