Готуємо японський соус "Теріякі"
03 квітень 2017 13:43
2 121
0
"Порадник" продовжує знайомити своїх читачів з рецептами різноманітних соусів. Цього разу ми пропонуємо вам приготувати традиційний японський соус "Теріякі". Трохи солодкуватий на смак та густіший за консистенцією, ніж соєвий соус, "Теріякі" дуже популярний у Японії та за її межами. Його використовують для приготування страв з риби, морепродуктів, птиці і м'яса. Маринад з соусу "Теріякі" надає м'ясу та рибі особливу м'якість. Також цим соусом можна приправити рис або японську локшину, салати та овочеве рагу. Інгредієнти: соєвий соус - 100 мл; коричневий цукор - 1 ст. ложка; імбир сушений - 0,5 ч. ложки; мірін (солодке рисове вино) - 100 мл; саке (можна замінити на горілку) - 100 мл. Приготування: У невеликому сотейнику або сковороді, нагрійте мірін, та розчиніть у ньому коричневий цукор. Доведіть до кипіння та випаруйте майже всю рідину. Зробіть менший вогонь, та додайте соєвий соус, імбир, саке. Постійно помішуючи випаруйте до слабкого загустіння. Готовий соус треба охолодити та настоювати впродовж кількох годин. Соус стане ще густішим та смачнішим. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|