Готуємо французький холодний соус "Тартар"
23 травень 2016 13:03
3 753
0
![]() Тартар (франц. Tartare sauce) - класичний французький холодний соус, який подають до різних страв. Нині соус тартар входить в число найпопулярніших і широко поширених соусів разом із соусами песто, айоли, сальсою, кетчупом і соєвим соусом. Цей соус прийнято подавати до страв з риби і морепродуктів. Він також дуже добре поєднується з м'ясними та овочевими стравами. Готовий тартар можна знайти на полицях магазинів, але куди цікавіше приготувати його самому. Інгердієнти: 2 сирих яйця; 2 зварених круто яйця; 120 г оливкової олії; 40 г маринованих грибочків; зелена цибуля (1 ложка); 1 солоний огірок; 120 г сметани; 40 г гірчиці; цукор і сіль (за смаком); 1 ч. л. ложка лимонного соку. Приготування: Очищаємо зварені яйця, відокремлюємо білки від жовтків. В мисці розтираємо відварені жовтки з гірчицею, додаємо жовтки сирих яєць. Збиваємо масу. Вливаємо тонкою цівкою в отриману масу рослинне масло, при цьому не перестаючи збивати. Білки варених яєць, гриби, огірок, зелена цибуля дрібно нарізаємо. Додаємо до отриманої маси. Змішуємо інгредієнти. Додаємо сметану, цукор і сіль, сік лимона і ще раз ретельно перемішуємо. Смачного! Якщо вас цікавлять рецепти проготування класичних соусів, пропонуємо також подивитися як приготувати соус "Бешамель". |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|