Як приготувати соус "Бешамель"
16 травень 2016 18:00
4 422
0
![]() Ми продовжуємо знайомити вас з рецептами приготування найвідоміших соусів з різних країн. Соус «Бешамель» є одним із п’яти базових у французькій кухні. Базовими їх називають тому, що саме вони лежать в основі всіх інших французьких соусів. «Бешамель» чудово підходить до молочної телятини, птиці, свинини, білої риби, картоплі, селери. Саме тому його так часто використовують на українській кухні. Інгредієнти: 500 мл молока; 1 цибулина; 30 г пшеничного борошна; 30 г вершкового масла; сіль, білий перець за смаком. Приготування Молоко вилити в каструльку з товстим дном, покласти туди цілу цибулину. Варити на слабкому вогні 20 хв. Масло розтопити в глибокій посудині, додати муку, активно перемішуючи, доки маса не загустіє. З молока дістати цибулину. Не перестаючи помішувати, тоненькою цівкою влити молоко в масло з мукою. Варити півгодини. Зняти з вогню. Посолити, поперчити за смаком. Готовий соус рекомендується процідити через ситечко. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|