Як приготувати грецький соус "Дзадзикі"
04 травень 2016 13:23
7 676
0
 Соус Дзадзикі - одна з найвідоміших страв грецької кухні. Цей свіжий, легкий соус чудово підходить не тільки до грецьких, а й до багатьох інших страв, покращуючи їх смак або примушуючи його зазвучати по-новому.
Дзадзикі смакує зі злегка підсмаженим хлібом, овочами, а також зі стравами з м’яса та птиці.
Спробуйте бодай раз — і готуватимете постійно, вам неодмінно сподобається!
Інгредієнти: 1 свіжий огірок; 250 г густого йогурту або домашньої сметани; 2 зубці часнику; 1 ч. ложка оливкової олії; 1–2 ч. ложки лимонного соку; зелена цибуля, кріп, сіль, мелений чорний перець.
Приготування:
Огірок помити, зрізати шкірку, дрібно натерти.
Щоб соус не вийшов рідким, обов’язково треба злити зайвий сік або відтиснути через марлю.
Додати дрібно порізаний або вичавлений часник, подрібнену зелень, йогурт, оливкову олію та лимонний сік, ретельно перемішати, посолити та поперчити.
У Дзадзикі можна також додати рубаний кріп, маслини, петрушку, м'яту. Замість лимона можна використовувати винний оцет.
Перед подачею дайте соусу настоятися в холодильнику до 2 годин, а подавати його слід на тарілці або у піалі.
Смачного!
|
|
|