Фантастично смачний суп з сочевицею. Два прості рецепти приготування
22 лютий 2022 14:52
1 233
0
Поживна сочевиця з приємним смаком рідко використовується в нашій домашній кухні. Багато людей не здогадуються про корисні властивості цієї культури. Сочевиця прекрасно поєднується з м'ясом та іншими овочами, хороша на гарнір і як крупа для супу. Сочевичний суп одночасно легкий і ситний, в ньому зберігаються всі корисні властивості бобових, а смак повністю розкривається. Любителі м'яса за бажанням можуть покласти в суп ковбаски або зварити його з яловичиною. До речі, як приготувати мерджмек чорбаси - турецький суп-пюре з сочевичі, можна дізнатися тут. Суп з сочевицею і овочами Інгредієнти: Сочевиця - 1 стакан. Оливкова олія - 50 мл. Цибуля ріпчаста - 1 шт. Морква - 2 шт. Часник - 4 зубч. Кмин мелений - 2 ч. л. Каррі - 1 ч. л. Помідор - 600 г. Лимон - 0,5 шт. Червоний перець мелений за смаком. Приготування: У каструлю налити оливкову олію і розігріти. Цибулю дрібно нарізати, моркву очистити і натерти. Додати цибулю і моркву в каструлю з маслом, обсмажити до золотистого кольору. Додати часник, кмин, порошок каррі, тушкувати кілька хвилин. Потім всипати нарізані кубиком помідори, додати мелений перець, сіль. Залити овочі літром води і додати сочевицю. Довести до кипіння, трохи зменшити вогонь і залишити суп на півгодини під закритою кришкою. Пару чашок супу подрібнити в блендері і влити назад в каструлю. Додати нарізану зелень, вичавити сік половини лимона. Залишити суп настоятися 10 хвилин і подавати до столу. Томатний суп з сочевицею Інгредієнти: Сочевиця - 1 ст. Томатний сік - 600 мл. Морква - 2 шт. Цибуля ріпчаста - 1 шт. Часник - 2 зубчики Солодкий перець - 1 шт. Оливкова олія - 2 ст. л. М'ясний бульйон - 1 стакан Сіль, перець за смаком. Приготування: Сочевицю попередньо замочити на 40 хвилин у холодній воді. Потім відварити в підсоленій воді до напівготовності (приблизно 20 хвилин для зеленої і коричневої сочевиці і 10 для червоної). На сковороді обсмажити дрібно нарізану цибулю, додати терту моркву. Обсмажувати кілька хвилин на невеликому вогні. До овочів додати нарізаний кубиками перець, тушкувати ще кілька хвилин. Овочі всипати в бульйон і довести до кипіння. Всипати в каструлю сочевицю, додати томатний сік і варити 5 хвилин. Вимкнути вогонь і залишити суп настоюватися під закритою кришкою 20 хвилин. Подавати з подрібненою зеленню і сметаною. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|