Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Ніжна скумбрія маринована у пікантному томатному соусі

Ніжна скумбрія маринована у пікантному томатному соусі


Ніжна скумбрія маринована у пікантному томатному соусі

Ніжна, в міру солона з тонким пряним ароматом вона стане улюбленою та бажаною стравою на вашому столі.

Повірте, з таким маринадом будь-яка риба стане гідною святкового столу. Швидше за все, все необхідне на кухні вже є, так що справа виключно за вибором риби. А ми наводимо рецепт на прикладі скумбрії.



До речі, як швидко і дуже смачно приготувати скумбрію сухого засолу, можна дізнатися тут.

Скумбрія маринована у пікантному томатному соусі

Інгредієнти:
Скумбрія - 2 шт.
Цибуля - 5 шт.
Запашний перець (горошком) - 10 шт.
Чорний перець горошком - за смаком.
Коріандр в зернах (кінза) - 3/4 ч.л.
Гірчиця в зернах - 3/4 ч.л.
Лавровий лист - 3 шт.
Оцет 9% - 50 мл.
Олія - 140 г.
Мед або цукор - 1 ст.л.
Сіль - 1 ст.л.
Томатна паста або кетчуп - 4 ст.л.

Приготування:

Скумбрію потрошимо, відокремлюємо голову і хвіст, а потім нарізаємо на шматочки не більше 2 см завтовшки. Для зручності тушки трохи підморожуємо.

Нарізаємо півкільцями цибулю. Беремо відповідну ємність. Дно вистилаємо подушкою із цибулі, потім викладаємо в 1 шар шматочки риби, розміщуючи з якомога щільніше один до одного. Рибу знову покриваємо цибулею. Укладаємо наступний шар риби та цибулі.

У сотейник відправляємо всі спеції, вливаємо оцет, олію, додаємо сіль та томатну пасту або кетчуп і перемішуємо. Відправляємо на вогонь та доводимо до кипіння. Даємо півхвилини, щоби маринад став однорідним, а потім прибираємо з плити для остигання.

Заливаємо рибу маринадом і відправляємо в холодильник не менше, ніж на добу. Якщо з якихось причин маринаду не вистачає для того, щоб покрити рибу повністю, готуємо його додатково, але в меншому об’ємі просто витримуючи потрібну пропорцію.

За добу риба готова. Саме час дістати її та подати до столу. Цибулю вибирати не варто, вона в цьому маринаді також виходить дуже смачною. За бажання замаринувати таким способом можна і філе. При цьому варто врахувати, що рибу потрібно викладати не більше ніж у 2 шари.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: