Українська кухня. Закарпатські крученики з цибулею у соусі
07 лютий 2022 14:15
1 490
0
Пропонуємо вашій увазі рецепт смачних закарпатських кручеників з цибулею в сметанному соусі. Спробуйте, і можливо, це стане вашою фірмовою стравою. До речі, як приготувати традиційні українські крученики з грибами, можна подивитися тут. Закарпатські крученики з цибулею у соусі Інгредієнти: Свинина (бажано філе) - 500 гр. Цибуля ріпчаста - 250 гр. Сметана (жирна) - 200 гр. Борошно пшеничне - 3 ст. л. Оцет - 1 ст. л. Олія - 6 ст. л. Паприка солодка - 1 ч. л. Цибуля зелена - 1/2 пуч. Цукор - 1 ч. л. Сіль, чорний перець - за смаком. Приготування: Одну цибулину відкладаємо, інші нарізаємо півкільцями. Трохи мнемо руками, додаємо оцет, цукор і трохи солі. М'ясо нарізаємо як на відбивні та відбиваємо. Солимо і перчимо за смаком. Можна додати інші спеції. На кожен відбитий шматочок м'яса викладаємо частину цибулі. Щільно загортаємо. Паніруємо в борошні і обсмажуємо з усіх боків, на великому вогні. М’ясо перед обсмаженням можна закріпити зубочистками, але воно добре відбите - то буде триматися і без них. У сковороді розігріваємо 2-3 ложки олії і відправляємо туди цибулю, порізану півкільцями. Доводимо до легкого золотистого кольору, потім додаємо зелену цибулю і тушкуємо близько хвилини. Потім до цибулі додаємо ложку борошна, перемішуємо, додаємо сметану і паприку, вливаємо 100-150 мл. води. Солимо і перчимо за смаком. Можна додати улюблені спеції і зелень. Рулетики складаємо у вогнетривку форму, заллємо соусом (він має повністю закрити крученики) та відправляємо в розігріту до 200 °С духовку на 25-30 хвилин. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|