Святкові страви. Рецепт ідеального торту "Наполеон"
29 грудень 2021 19:00
1 060
0
Торт Наполеон носить не тільки гучну назву, але і володіє неймовірним смаком. А щоб він вийшов ідеальним, треба дотримуватися кількох порад. - борошно для випічки коржів потрібно просіяти кілька разів. Тоді тісто буде пишним, а корж смачнішим. - пишність тіста також залежить від вершкового масла, яке використовується у рецептурі. Чим воно жирніше, тим краще. - перед відправленням коржів в духовку, слід зробити на поверхні кілька надколів. Так воно не буде здуватися при випічці і приготується рівномірно. - торт краще залишити просочитись кремом на ніч. Тоді він буде соковитим і м'яким. Торт Наполеон Інгредієнти: 350 г борошна; 2 г солі; 200 г вершкового масла 82,5%; 170 г сметани; 1 яйце; 1 г лимонної кислоти; 10 мл холодної води; Для крему: 200 г вершкового масла 82,5%; 300 г згущеного молока. Для заварний основи: 200 мл молока; 2 жовтки; 40 г цукру; 10 г ванільного цукру; 20 г кукурудзяного крохмалю; 20 г вершкового масла 82,5%. Приготування: У першу чергу готуємо коржі. Для цього просійте в невелику ємність борошно, додайте сіль і терте на крупній тертці холодне вершкове масло. Перемішайте суміш, щоб вийшла крихта. Потім в окремій ємності з'єднайте яйце, сметану, лимонну кислоту. Розведіть суміш в невеликій кількості води і додайте до отриманої крихти. Замісити тісто і зберіть його в грудку. Візьміть широку тарілку і присипте борошном. Тісто розділіть на невеликі кульки. У вас повинно вийти 8-9 кульок. Накрийте тарілку плівкою і відправте в холодильник на 2 години. Тим часом готуємо заварну основу для крему. Перелийте молоко в сотейник і доведіть до кипіння. Але при цьому не кип'ятіть молоко. Як тільки з'являться перші бульбашки — зніміть з вогню. В окремій ємності з'єднайте жовтки з цукром, ванільним цукром і крохмалем. Отриману суміш акуратно влийте в гаряче молоко. Поставте сотейник на плиту і продовжуйте готувати, постійно помішуючи суміш. Маса повинна загуснути. У кінці додайте вершкове масло і добре розмішайте крем. Потім перелийте його в іншу ємність і накрийте харчовою плівкою "в контакт". Остудіть крем до кімнатної температури. Приступаємо до приготування коржів. Дістаньте з холодильника тісто і розкачайте кожну кульку в тонкий пласт. Відправте в розігріту духовку до 200 градусів і випікайте протягом 8-10 хвилин. Корж повинен придбати золотисту скориночку. Потім остудіть його і обріжте до потрібного розміру. Обрізки не викидаються, вони ідеально підходять для обсипання торта. Виконайте цю процедуру з іншим тістом. Готуємо крем. Для цього візьміть масло кімнатної температури і збийте за допомогою блендера. Потім поступово додайте згущене молоко і продовжуйте збивати. В кінці додайте заварну основу, продовжуючи збивати крем. У вас повинен вийти пишний однорідний крем. Приступаємо до складання торта. Для цього промажте кожен корж кремом, складаючи один на одного. Потім змастіть верхівку і по бокам. Після чого посипте крихтою і відправте в холодильник на кілька годин, а краще на ніч. Смачного! До речі, як приготувати оригінальний торт-закуску "Наполеон" можна дізнатися тут. Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|