Кавовий пляцок із грецькими горіхами. Простий рецепт смаколика до чаю
26 листопад 2021 14:32
2 381
0
Пляцки, або пляцок - це кондитерський виріб, що поєднує в собі коржі, креми та начинки і дуже схожий на торт, але простіший у виконанні. Як правило, пляцки печуть в прямокутній формі й ці ласощі дуже популярні на Західній Україні. До речі, рецепт приготування дуже смачного пляцка "Айсберг" можна подивитися тут. Кавовий пляцок із грецькими горіхами Інгредієнти: 250 г вершкового масла, 200 г цукрової пудри, 175 г борошна, 175 г цукру, 3 яйця, 125 г сиру маскарпоне, 100 г грецьких горіхів, 5 ч. л. розпушувача. Приготування: Просіяти борошно і розпушувач у миску. Додати 175 г вершкового масла, цукор і яйця, потім збивати, доки суміш не буде м’якою й однорідною. Приготувати кавову суміш з 2 ст. л. розчинної кави й 2 ст. л. окропу. Додати цю суміш і грецькі горіхи в тісто. Розігріти духовку до 180 градусів. Змастити дно двох роз’ємних форм діаметром 20 см. Розділити тісто по формах. Запікати в духовці 30 хвилин до готовності. Залишити у формах на 5 хвилин, потім викласти на деко. Тим часом збити 75 г вершкового масла із сиром маскарпоне й 1 чайну ложку розчинної в окропі кави (додати стільки окропу, щоб він тільки розчинився). Додати цукрову пудру, по ложці за раз, перемішуючи після кожного додавання. Половиною приготованого крему змастити перший корж, зверху акуратно покласти другий корж і намастити його кремом, що залишився. Прикрасити половинками горіхів. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|