На вихідні приготуйте пляцок "Айсберг"
06 листопад 2020 16:16
1 434
0
Пляцок "Айсберг" просто тане в роті! Крім цього, він виглядає цікаво та оригінально. І приготувати його зовсім не складно. Обов’язково спробуйте, і цей смачний пляцок стане Вашим улюбленим. Інгредієнти: Біле тісто: 6 білків, 4 ст.л. борошна, 2 ст.л. крохмалю, 1 ч.л. порошку до печива, 1 скл цукру, 1 ч.л. оцту. Темне тісто: 6 яєць, 0, 75 скл цукру, 3 ст.л. какао 1 скл борошна, 1 ч.л. порошку до печива. Сирний крем: 1 кг сиру домашнього, 1 уп. пудингу ванільного, 0,5 скл. молока, 200 г масла, 1 скл цукру, 1 лимон, 6 жовтків. Додатково: 400 г печива «Колобок», 100 г білого шоколаду, 50 г кокосової стружки. Приготування: Біле тісто. Білки збити в піну(жовтки залишити для крему), додати цукор, збити, додати оцет – збити. Додати крохмаль, муку та порошок до печива, збити на низьких обертах міксера. Викласти тісто у застелену пергаментом форму. Темне тісто. Білки збити в піну, додати цукор, збити, додати жовтки, збити, додати борошно, порошок до печива та какао. Перемішати на низьких обертах міксера. Темне тісто викласти у форму на біле тісто. Перемішати за допомогою зубочистки. Випікати за температури 180 градусів приблизно 50 хв. Сирна маса. Сир збити блендером. Викласти у антипригарну каструлю. Додати розтоплене масло, жовтки збиті з цукром, цедру з 1 лимона. Все це перемішати і варити на водяній бані, доки маса не стане гарячою(приблизно 60 градусів). Окремо розчинити 1 уп. ванільного пудинга у 0,5 скл. молока та влити у гарячу сирну масу, помішувати до загустіння ще кілька хвилин. Зняти з вогню, остудити до кімнатної температури. Збираємо пляцок. Корж розрізати на 2 частини. Темнішу частину кладемо внизу пляцка, змащуємо 1/2 крему. На верх викладаємо білу частину коржа та знову змащуємо кремом. У печива (використовуємо печиво «Колобок» із білим шоколадом) відрізаємо шматочки так, щоб можна було закріпити його вертикально на пляцку. Поливаємо пляцок розтопленим білим шоколадом та посипаємо білою кокосовою стружкою. Залишаємо в холодильнику щонайменше на 6 год, краще на ніч. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|