Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » На вихідні приготуйте пляцок "Айсберг"

На вихідні приготуйте пляцок "Айсберг"


На вихідні приготуйте пляцок "Айсберг"

Пляцок "Айсберг" просто тане в роті! Крім цього, він виглядає цікаво та оригінально. І приготувати його зовсім не складно.

Обов’язково спробуйте, і цей смачний пляцок стане Вашим улюбленим.



Інгредієнти:

Біле тісто:
6 білків,
4 ст.л. борошна,
2 ст.л. крохмалю,
1 ч.л. порошку до печива,
1 скл цукру,
1 ч.л. оцту.

Темне тісто:
6 яєць,
0, 75 скл цукру,
3 ст.л. какао
1 скл борошна,
1 ч.л. порошку до печива.

Сирний крем:
1 кг сиру домашнього,
1 уп. пудингу ванільного,
0,5 скл. молока,
200 г масла,
1 скл цукру,
1 лимон,
6 жовтків.

Додатково:
400 г печива «Колобок»,
100 г білого шоколаду,
50 г кокосової стружки.

Приготування:

Біле тісто. Білки збити в піну(жовтки залишити для крему), додати цукор, збити, додати оцет – збити. Додати крохмаль, муку та порошок до печива, збити на низьких обертах міксера. Викласти тісто у застелену пергаментом форму.

Темне тісто. Білки збити в піну, додати цукор, збити, додати жовтки, збити, додати борошно, порошок до печива та какао. Перемішати на низьких обертах міксера. Темне тісто викласти у форму на біле тісто. Перемішати за допомогою зубочистки. Випікати за температури 180 градусів приблизно 50 хв.

Сирна маса. Сир збити блендером. Викласти у антипригарну каструлю. Додати розтоплене масло, жовтки збиті з цукром, цедру з 1 лимона. Все це перемішати і варити на водяній бані, доки маса не стане гарячою(приблизно 60 градусів). Окремо розчинити 1 уп. ванільного пудинга у 0,5 скл. молока та влити у гарячу сирну масу, помішувати до загустіння ще кілька хвилин. Зняти з вогню, остудити до кімнатної температури.

Збираємо пляцок. Корж розрізати на 2 частини. Темнішу частину кладемо внизу пляцка, змащуємо 1/2 крему. На верх викладаємо білу частину коржа та знову змащуємо кремом. У печива (використовуємо печиво «Колобок» із білим шоколадом) відрізаємо шматочки так, щоб можна було закріпити його вертикально на пляцку. Поливаємо пляцок розтопленим білим шоколадом та посипаємо білою кокосовою стружкою. Залишаємо в холодильнику щонайменше на 6 год, краще на ніч.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: