Як посмажити ідеальні котлети. Поради професіоналів
25 листопад 2021 18:32
519
0
Соковиті пропечені котлетки, які так і тануть у роті, стікаючи соком і зводячи з розуму своїм солодкуватим привабливим м'ясним ароматом. Уявили? То ж давайте з’ясуємо, як довести котлети до готовності – на якому вогні, чи накривати їх кришкою і в яких випадках додавати воду. Чому потрібно панірувати котлети Бажано котлети панірувати: панірування затримує всередині фаршу рідину. Тобто це роблять, щоб сік не витікав, а котлети вийшли м'якими і соковитими. У чому панірувати котлети, кожен сам вирішує. Одні вважають за краще смажити котлети в борошні, інші - в сухарях (тобто смажити котлети в паніровці), а можна зробити навпіл (половину в борошні, а половину в сухарях). До речі, як приготувати ніжні курячі котлетки з сиром та болгарським перцем, можна дізнатися тут. На якому вогні смажити котлети Невірно підібрана температура – ось головна помилка більшості господинь. Хоч раз цю помилку, мабуть, допускала кожна. Є певний алгоритм, як правильно смажити котлети на сковороді: - спочатку сильно розігріти дно сковорідки, тільки потім налити в неї масло; - зменшити вогонь до середнього - і почекати пару хвилин; - вже при середньому вогні розкласти котлетки; - як тільки котлети можна легко зрушити з місця, тобто коли з'явилася скоринка – прибрати вогонь до маленького і можна накрити кришкою (інакше будуть котлети всередині червоні, а скоринка при цьому згорить раніше, ніж страва приготується); на другій стороні котлети треба готувати на зовсім маленькому вогні. Час смаження котлет: обсмажування одного боку котлети займає приблизно дві хвилини, тушкування на маленькому вогні – 4-5 хвилин, разом у цілому – 9 хвилин на все про все. Ще один варіант – смажити котлети в духовці за температури 180-200 °С. Можна прямо в сковороді, якщо характеристики посуду дозволяють. Але частіше їх перекладають на деко. Як "реанімувати" несмачні котлети А тепер кілька слів про те, як смажити котлети з водою. Воду додають, якщо треба досмажити сирі котлети. Воду додають приблизно до середини котлет і накривають сковорідку кришкою, після чого залишають тушкуватися майже до повного випаровування води. Як варіант – тушкувати можна не в воді, а у соусі (наприклад, в томатному): це додасть страві додатковий пікантний та оригінальний присмак. Як зрозуміти, чи готові котлети Розрізати одну котлетку - і переконатися, що м'ясо всередині біле, пропечене. Після цього обидві половинки котлети можна повернути на сковороду. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|