Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Що намазати на хліб. Рецепти паштету з яловичини, свинини та курятини

Що намазати на хліб. Рецепти паштету з яловичини, свинини та курятини


Що намазати на хліб. Рецепти паштету з яловичини, свинини та курятини

Паштет - це приготовлений особливим чином фарш із м'яса, риби, дичини, яєць, печінки, грибів, квасолі та інших продуктів. Зробити паштет можна з маси продуктів, але лідирує як основа для паштетів, звичайно, печінка птаха, а також свиняча і яловича печінка.

Серед популярних добавок до паштетів - гриби, зелень, паприка, горіхи, фісташки, оливки, різні приправи та спеції. Будь-яка господарка може винайти власний рецепт ідеального паштету, використовуючи улюблені продукти - потрібно лише пробувати і не боятися проявляти фантазію.



Корисні поради

• Якщо паштет готується з пісного м'яса, варто додавати більше жиру, чим зазначено в рецепті.

• Будь-який паштет зробить більш соковитим додавання вершків або молока.

• Щоб паштет був однорідним і м'яким, пропускайте інгредієнти через м'ясорубку 2-3 рази – маса не повинна кришитися.

• Зробити паштет більш ароматним допоможе сало або шкварки, які можна перемелювати разом з іншими інгредієнтами.

Паштет з яловичої печінки

Інгредієнти:
500 г яловичої печінки,
100 г сала-шпику,
100 г вершкового масла,
1-2 морквини,
1 цибулина,
1,5 ст. л. молока,
чорний мелений перець, сіль.

Приготування:

Цибулю та моркву дрібно нарізати, до напівготовності обсмажити їх зі шпиком. Печінку нарізати скибочками, додати до овочів і шпику, поперчити й посолити, до повної готовності все обсмажити. Два рази пропустити суміш через м'ясорубку з частою решіткою, додати в паштет молоко і вершкове масло, до однорідності перемішати, прибрати паштет у холод.


Паштет зі свинини

Інгредієнти:
700 г м'якоті свинини (лопатка/окіст),
250 г свинячої печінки,
200 г бекону свіжого,
3 яйця,
3 цибулини,
2 гілочки розмарину,
1 лавровий лист,
2 ст. л. бренді (коньяку),
2 ст. л. маринованого зеленого перцю горошком,
1 ч. л. чорного перцю,
1/2 ч. л. чебрецю, сіль.

Приготування:

50 г бекону, м'якоть і печінку свинячу перекрутити в м'ясорубці на фарш. Цибулю дрібно нарізати, додати у фарш разом із сирими яйцями, чебрецем, чорним і зеленим перцем, сіллю та бренді, добре перемішати.

Бекон, що залишився, нарізати дуже тонко, вистелити форму, викласти фарш на бекон і розрівняти, зверху покласти розмарин, лавровий лист, накрити беконом, що залишився. Взяти більшу за розміром ємкість, влити в неї воду, поставити форму з паштетом, щоб вода в більшій формі доходила до її середини. Поставити паштет у розігріту до 165 градусів духовку, запікати 75 хвилин. Такий вишуканий, але простий у готуванні свинячий паштет оцінять навіть справжні гурмани!


Англійський ринковий паштет

Інгредієнти:
225 г вершкового масла,
100 г відварених креветок, очищених,
1-2 зубчки часнику, роздавлених,
6 ст. л. густих вершків або сметани,
щіпка паприки,
лимонний сік - за смаком,
мелений чорний перець.
Для прикраси: шматочки лимона.

Приготування:

Збити 175 г масла з іншими інгредієнтами в кухонному комбайні. Розкласти у 4 формочки.

Розтопити інше масло на повільному вогні. Коли воно забурлить, зняти з вогню й перелити прозору рідину в глечик, залишивши мутну рідину в каструлі. Розлити яскраво-жовте масло по формочках і дати застигнути.

Подавати зі шматочками лимона і петрушкою.


Паштет з курячого м'яса з грибами

Інгредієнти:
Куряче м'ясо (варене) - 300 г,
сир - 50 г,
печериці (варені) - 100 г,
яйце - 1 шт.,
сметана - 1 склянка,
сіль, перець, цукор, тертий мускатний горіх - за смаком.

Приготування:

Курятину і гриби двічі пропустити через м'ясорубку, додати в сир, натертий на дрібній тертці, спеції та сметану, усе перемішати, викласти в змазану жиром форму і гріти в духовці чверть години.

Смачного!

До речі, як зробити "червону ікру" з манки та оселедця можна дізнатися тут.

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: