Що намазати на хліб. Рецепти паштету з яловичини, свинини та курятини
19 листопад 2021 19:30
894
0
Паштет - це приготовлений особливим чином фарш із м'яса, риби, дичини, яєць, печінки, грибів, квасолі та інших продуктів. Зробити паштет можна з маси продуктів, але лідирує як основа для паштетів, звичайно, печінка птаха, а також свиняча і яловича печінка. Серед популярних добавок до паштетів - гриби, зелень, паприка, горіхи, фісташки, оливки, різні приправи та спеції. Будь-яка господарка може винайти власний рецепт ідеального паштету, використовуючи улюблені продукти - потрібно лише пробувати і не боятися проявляти фантазію. Корисні поради • Якщо паштет готується з пісного м'яса, варто додавати більше жиру, чим зазначено в рецепті. • Будь-який паштет зробить більш соковитим додавання вершків або молока. • Щоб паштет був однорідним і м'яким, пропускайте інгредієнти через м'ясорубку 2-3 рази – маса не повинна кришитися. • Зробити паштет більш ароматним допоможе сало або шкварки, які можна перемелювати разом з іншими інгредієнтами. Паштет з яловичої печінки Інгредієнти: 500 г яловичої печінки, 100 г сала-шпику, 100 г вершкового масла, 1-2 морквини, 1 цибулина, 1,5 ст. л. молока, чорний мелений перець, сіль. Приготування: Цибулю та моркву дрібно нарізати, до напівготовності обсмажити їх зі шпиком. Печінку нарізати скибочками, додати до овочів і шпику, поперчити й посолити, до повної готовності все обсмажити. Два рази пропустити суміш через м'ясорубку з частою решіткою, додати в паштет молоко і вершкове масло, до однорідності перемішати, прибрати паштет у холод. Паштет зі свинини Інгредієнти: 700 г м'якоті свинини (лопатка/окіст), 250 г свинячої печінки, 200 г бекону свіжого, 3 яйця, 3 цибулини, 2 гілочки розмарину, 1 лавровий лист, 2 ст. л. бренді (коньяку), 2 ст. л. маринованого зеленого перцю горошком, 1 ч. л. чорного перцю, 1/2 ч. л. чебрецю, сіль. Приготування: 50 г бекону, м'якоть і печінку свинячу перекрутити в м'ясорубці на фарш. Цибулю дрібно нарізати, додати у фарш разом із сирими яйцями, чебрецем, чорним і зеленим перцем, сіллю та бренді, добре перемішати. Бекон, що залишився, нарізати дуже тонко, вистелити форму, викласти фарш на бекон і розрівняти, зверху покласти розмарин, лавровий лист, накрити беконом, що залишився. Взяти більшу за розміром ємкість, влити в неї воду, поставити форму з паштетом, щоб вода в більшій формі доходила до її середини. Поставити паштет у розігріту до 165 градусів духовку, запікати 75 хвилин. Такий вишуканий, але простий у готуванні свинячий паштет оцінять навіть справжні гурмани! Англійський ринковий паштет Інгредієнти: 225 г вершкового масла, 100 г відварених креветок, очищених, 1-2 зубчки часнику, роздавлених, 6 ст. л. густих вершків або сметани, щіпка паприки, лимонний сік - за смаком, мелений чорний перець. Для прикраси: шматочки лимона. Приготування: Збити 175 г масла з іншими інгредієнтами в кухонному комбайні. Розкласти у 4 формочки. Розтопити інше масло на повільному вогні. Коли воно забурлить, зняти з вогню й перелити прозору рідину в глечик, залишивши мутну рідину в каструлі. Розлити яскраво-жовте масло по формочках і дати застигнути. Подавати зі шматочками лимона і петрушкою. Паштет з курячого м'яса з грибами Інгредієнти: Куряче м'ясо (варене) - 300 г, сир - 50 г, печериці (варені) - 100 г, яйце - 1 шт., сметана - 1 склянка, сіль, перець, цукор, тертий мускатний горіх - за смаком. Приготування: Курятину і гриби двічі пропустити через м'ясорубку, додати в сир, натертий на дрібній тертці, спеції та сметану, усе перемішати, викласти в змазану жиром форму і гріти в духовці чверть години. Смачного! До речі, як зробити "червону ікру" з манки та оселедця можна дізнатися тут. Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|