Що намазати на хліб. Готуємо "червону ікру" з манки та оселедця
14 грудень 2017 15:00
3 476
1
Пропонуємо вашій увазі чергову закуску із серії «дешево та сердито». Приготована за цим рецептом, "червона ікра" з оселедця та манки звісно не замінить справжню. Але якщо полюбляєте рибні страви у всіх їх проявах – то ця «ікорка» вам сподобається. Інгредієнти: 1 склянка томатного соку; 1 склянка манної крупи; 1 склянка рафінованої олії без запаху; 2 оселедці (або 500 г філе); 1 цибулина. Приготування: Склянку томатного соку і склянку олії змішати і нагріти в неемальованій каструлі або пательні. Щойно суміш закипить, тонкою цівкою, не перестаючи мішати, всипати манну крупу. Продовжувати помішувати до тих пір, поки помаранчева маса не загусне і не почне відставати від стінок посудини. Зняти з вогню, охолодити. Якщо оселедець не патраний, ретельно його почистити, промити у проточній воді, видалити кісточки і зняти шкірку. Риб’ячу ікру чи молока не викидати, а використати разом із філе. Підготовлене філе оселедця і почищену цибулину пропустити через м’ясорубку. Додати цю масу до охолодженої червоної манки. Добре вимішати. Скуштувати і при потребі досолити. Готову «ікру» поставити на кілька годин (а краще на добу!) у холодильник, щоб наситилася рибним ароматом. Охолоджену рибно-манну масу намастити на чорний хліб з маслом. Прикрасити гілочкою кропу або петрушки. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
КОМЕНТАРІ (1)
|