Як спекти смачний гарбузовий хліб власноруч
10 листопад 2021 19:18
761
0
Яскравий життєрадісний хліб, м’який і сонячний. Важливо вибирати гарбуз з оранжевою м’якоттю і добрим смаком. Якщо ви не пробували й не готували вдома гарбузовий хліб – саме час це зробити, адже він вийде дуже смачним, ароматним і незвичним! До речі, як приготувати гарбузовий хліб з горіхами можна дізнатися тут. Інгредієнти: Пшеничне борошно - 500 г. Гарбузове пюре - 200 г. Вершкове масло - 50 г. Цукор - 40 г. Яйця - 1 шт. Дріжджі - 8 г. Сметана домашня - 60 мл. Вода - 40 мл. Сіль - 1 ч. л. Приготування: Опара. Змішайте дріжджі зі сметаною, додайте цукор, перемішайте й залийте теплою водою. Змішайте гарбузове пюре з цукром, що залишився, додайте ще 1 ч. л. солі та перемішайте. У просіяне борошно додайте гарбузове пюре. Туди ж вилийте й готову опару. Перемішайте все та починайте місити тісто. Обов'язково додайте в тісто розтоплене вершкове масло. Руками добре вимішайте тісто, сформуйте куля, зверху полийте його олією й дайте "підійти". Тісто можна відправити в духовку, там воно скоріше підійде. Після – дістаньте його та починайте місити руками. Готове тісто викладіть на деко застелене пергаментом. Накрийте мискою й дайте ще підійти протягом 1,5-2 годин. Після – зробіть рисову намазку й добре змастіть нею хліб. Поставте його на 40-45 хвилин при 200 °С в духовку. Готовий хліб можна відразу ж їсти, він буде дуже смачним та ароматним! Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|