Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Як спекти смачний гарбузовий хліб власноруч

Як спекти смачний гарбузовий хліб власноруч


Як спекти смачний гарбузовий хліб власноруч

Яскравий життєрадісний хліб, м’який і сонячний. Важливо вибирати гарбуз з оранжевою м’якоттю і добрим смаком.

Якщо ви не пробували й не готували вдома гарбузовий хліб – саме час це зробити, адже він вийде дуже смачним, ароматним і незвичним!



До речі, як приготувати гарбузовий хліб з горіхами можна дізнатися тут.

Інгредієнти:
Пшеничне борошно - 500 г.
Гарбузове пюре - 200 г.
Вершкове масло - 50 г.
Цукор - 40 г.
Яйця - 1 шт.
Дріжджі - 8 г.
Сметана домашня - 60 мл.
Вода - 40 мл.
Сіль - 1 ч. л.

Приготування:

Опара. Змішайте дріжджі зі сметаною, додайте цукор, перемішайте й залийте теплою водою.

Змішайте гарбузове пюре з цукром, що залишився, додайте ще 1 ч. л. солі та перемішайте. У просіяне борошно додайте гарбузове пюре. Туди ж вилийте й готову опару. Перемішайте все та починайте місити тісто.

Обов'язково додайте в тісто розтоплене вершкове масло.

Руками добре вимішайте тісто, сформуйте куля, зверху полийте його олією й дайте "підійти". Тісто можна відправити в духовку, там воно скоріше підійде.
Після – дістаньте його та починайте місити руками.

Готове тісто викладіть на деко застелене пергаментом. Накрийте мискою й дайте ще підійти протягом 1,5-2 годин.

Після – зробіть рисову намазку й добре змастіть нею хліб.

Поставте його на 40-45 хвилин при 200 °С в духовку. Готовий хліб можна відразу ж їсти, він буде дуже смачним та ароматним!

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: