Грузинська кухня. Готуємо грузинський соус ткемалі зі слив
29 вересень 2021 15:44
677
0
Напевно жодне грузинське застілля не відбувається без цього чудового соусу, а рецепт приготування ткемалі зі слив в Грузії знає кожна господиня. Щоправда зовсім необов'язково перебувати у Грузії, щоби оцінити смак такого соусу. Повірте, всього кілька ложечок ткемалі здатні надати абсолютно несподіваний смаковий відтінок будь-якій страві з м'яса, птиці або риби. І що найголовніше - приготувати ткемалі зі слив в домашніх умовах зовсім нескладно. Ткемалі Інгредієнти: сливи - 1 кг, часник - 2 зубки, насіння кінзи - жменя, перець чилі - 2 шт., свіжа кінза - великий пучок, хмелі-сунелі - 1/2 ст. л., трохи свіжого кропу, цукор - за смаком. Сливи промити, покласти в каструлю (не емальовану!) І залити холодною водою так, щоб вона повністю покривала сливи. Довести до кипіння під кришкою, потім прибрати кришку, додати насіння кінзи + чилі та варити на середньому вогні до того стану, коли кісточки будуть легко відокремлюватися. Зняти з вогню, остудити, відокремити і викинути кісточки та перець чилі. Перетворити на пюре за допомогою блендера. Повернути на плиту, додавши розтертий або видавлений часник, хмелі-сунелі та дрібно нарізану свіжу кінзу. Уварювати на середньо-малому вогні до бажаної густоти. Додати цукор за смаком і, за бажанням, свіжий кріп. Смачного! До речі, як приготувати ткемалі з аличі можна подивитися тут. Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|