Готуємо грузинський соус Ткемалі з аличі
08 серпень 2019 16:00
1 641
0
Ткемалі – грузинський соус, який здебільшого їдять з рибою, птицею, картопляним гарніром. Але якщо ви любитель гостренького, то смакуватиме навіть з бутербродом. Варіантів рецептів ткемалі є безліч, але всіх їх єднає один комопонент – кислі сливи. Інгредієнти: 1 кг аличі; 1/4 скл. води; 1 середня головка часнику; 2 ст. ложки сухого кропу; 3 ч. ложки коріандру; 1,5 ч. ложки червоного меленого перцю; 2 ч. ложки сухої м’яти. Приготування: Аличу розрізати навпіл, скласти в емальовану каструлю, влити воду і варити на малому вогні, щоб відділилася шкірка й кісточки, які потрібно видалити. Злити сік, розтерти масу в пюре, знову варити до густоти сметани, безперервно помішуючи дерев’яною лопаткою і поступово доливаючи сік. Усі прянощі розтерти на порошок, додати в гарячу масу, посолити та прогріти ще 5 хв. Споживати холодним, але закривати гарячим. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|