Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Мексиканська кухня. Три рецепти смачного буріто

Мексиканська кухня. Три рецепти смачного буріто


Мексиканська кухня. Три рецепти смачного буріто

Буріто – мексиканська страва, основа якого складається з тортильї та найрізноманітніших начинок. Така страва відмінно підійде для сніданків, перекусів, легкої вечері.

Пропонуємо вашій увазі неймовірно смачні і прості рецепти буріто, які ви з легкістю зможете приготувати вдома.



До речі рецепти таких мексиканських страв як начос, тако, енчилади та кесадильї можна знайти тут.

Буріто з яловичим фаршем, квасолею і помідорами

Інгредієнти:
1 помідор;
80-100 г салату айсберг;
70 г сиру чеддер;
1 банка консервованої квасолі;
1-2 ч. л. рослинної олії;
250 г яловичого фаршу;
2 ч. л. меленого перцю чилі;
120 г соусу сальса;
4 тортильи;
сметана – за смаком;
сіль – за смаком.

Приготування:

Наріжте невеликими шматочками помідори. Нашаткуйте салат і натріть сир на крупній тертці. Злийте рідину з квасолі.

Розігрійте олію на сковороді і обсмажте яловичину з чилі близько 7 хвилин. Потім додайте квасолю, сальсу і тушкуйте ще 10 хвилин. Коли начинка буде майже готова, додайте сіль. Зніміть з вогню, додайте сир і добре перемішайте.

Розділіть начинку на рівні частини. Викладіть їх на тортильї, додайте помідори, салат і загорніть буріто. Подавайте зі сметаною.


Буріто з стейком, авокадо і болгарським перцем

Інгредієнти:
680 г стейка (яловичого);
1/4 ч. л. приправи для стейка;
1 цибулина;
1 червоний болгарський перець;
1 авокадо;
200 г твердого сиру;
200 г напівтвердого сиру;
5 гілочок кінзи;
4 тортильї;
сіль і перець – за смаком;
сметана.

Приготування:

Наріжте яловичину тонкими скибочками. Посипте спеціями, сіллю і перцем. Залиште м'ясо на 10 хвилин.

Наріжте цибулю півкільцями, авокадо і болгарський перець – великими шматочками, а сир натріть на крупній тертці. Подрібніть кінзу.

Розігрійте сковороду і обсмажте на середньому вогні перець і цибулю протягом 5 хвилин. Додайте кінзу і перемішайте. Якщо в сковороді залишився сік від овочів, видаліть його паперовим рушником. Потім додайте м'ясо, добре обсмажте його і посипте начинку сиром.

Заздалегідь підігрійте коржі на сухій сковороді. Викладіть гарячу начинку і авокадо. Загорніть і подавайте зі сметаною.


Буріто з куркою, шинкою і ананасами

Інгредієнти:
2 курячі грудки без шкіри і кісток;
250 г консервованих ананасів;
100 г шинки або ковбасок;
1/2 болгарського перцю;
1 халапеньйо або чилі;
2 ч. л. чебрецю;
2 ч. л. орегано;
2 ч. л. рослинної олії;
100 г моцарели;
3-4 тортильї;
4 ложок томатного соусу для піци;
сіль і перець – за смаком.

Приготування:

Приправте м'ясо сіллю, перцем, орегано і половиною чебрецю. Розігрійте масло на сковороді і обсмажте м'ясо до готовності. Потім остудіть і наріжте скибочками.

Сир натріть на крупній тертці, а шинку, ананаси, халапеньйо і болгарський перець наріжте невеликими шматочками.

Кожну тортилью змастіть соусом і викладіть трохи сиру, курку, ананасів, болгарського і гострого перців, шинку і посипте спеціями. Загорніть буріто і обсмажте на грилі або звичайній сковороді по 2 хвилини з кожного боку.

Готово!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: