Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Мексиканська кухня: Начос, тако, енчилада, кесадилья та буріто

Мексиканська кухня: Начос, тако, енчилада, кесадилья та буріто


Мексиканська кухня: Начос, тако, енчилада, кесадилья та буріто

Мексиканська кухня, яка поєднує у собі іспанську та ацтекську — пряна, гостра, смажена, ситна та надзвичайно смачна!

Пропонуємо вашій увазі 5 популярних страв мексиканської кухні, інгредієнти для яких легко знайти в Україні.



Кесадилья з куркою та сиром

Мексиканська кухня: Начос, тако, енчилада, кесадилья та буріто


Кесадилья — це мексиканська страва, яка складається з тортильї (круглий тонкий коржик з кукурудзяного або пшеничного борошна) та різних наповнювачів (сиру, м'яса, овочів, приправ і т.п.). Відмінність кесадильї від інших схожих страв (наприклад, від буріто) полягає в тому, що в кесадилью не загортають начинку, а складають тортилью навпіл і розрізають на три або чотири частини.

Інгредієнти:
500 грамів курячого філе, порізаного тонкими скибочками;
1 столова ложка рослинної олії;
1 цибулина, порізана тонкою соломкою;
2 столових ложки соусу сальса;
10 шт. тортильї (діаметром 25 см) — якщо не знайдете тортилью, замініть лавашем;
2 чашки тертого твердого сиру (чеддер або будь-якого іншого за смаком).

Приготування:

На сковороді злегка підсмажте куряче м'ясо, додайте цибулю і протушкуйте. Потім додайте соус сальса, знову протушкуйте.

Тортилью помістіть між двома вологими паперовими рушниками і поставте в мікрохвильовку на 1 хвилину. Покладіть тортилью на обробну дошку або на стіл, наповніть половину тортильї м'ясною начинкою і сиром. Заверніть тортилью вдвоє. Повторіть для кожної тортильї.

Коли всі тортильї будуть з начинкою, викладіть їх в форму для запікання і поставте в попередньо нагріту духовку (до 175 градусів). Зачекайте, поки сир розплавиться. Коли кесадильї будуть готові, розріжте кожну на три або чотири частини.


Буріто зі свининою та сиром

Мексиканська кухня: Начос, тако, енчилада, кесадилья та буріто


У випадку з буріто начинку загортають в тортилью. Начинка для буріто може бути яка завгодно: м'ясо, сири, овочі, фрукти.

Інгредієнти:
400 грамів приготовленої свинини;
4 чашки розвареної кукурудзи;
1 подрібнений зубчик часнику;
зелень коріандру;
орегано або базилік;
1 столова ложка пасти чілі;
1 чайна ложка меленого кмину;
1 чайна ложка меленого чорного перцю;
8-10 шт. тортильи (діаметром 25 см);
150 грамів тертого твердого сиру (наприклад, чеддер).

Приготування:

Всі інгредієнти, крім сиру і тортильї, викладіть на сковороду, добре перемішайте і протушкуйте 10-15 хвилин. Викладіть начинку в тортилью, зверху викладіть сир і загорніть. Повторіть для кожної тортильї.


Енчиладас з кисломолочним сиром і курячим м'ясом

Мексиканська кухня: Начос, тако, енчилада, кесадилья та буріто


Енчиладас — ще одна страва мексиканської кухні, яку загортають в тортилью. На відміну від буріто, згорнуті енчілади зазвичай підсмажують на сковороді або запікають у духовці.

Інгредієнти:
2 курячих філе (відварених та нарізаних кубиками);
1 подрібнена цибулина;
півчашки сметани;
2 чашки сиру;
сіль та чорний перець за смаком;
12 штук тортильї;
2 чашки тертого твердого сиру (наприклад, чеддер або будь-якого іншого)
300 грамів соусу Енчиладас

Приготування:

М'ясо підсмажте на олії, додайте цибулю і протушкуйте, посоліть і поперчіть. В окремій тарілці з'єднайте і добре перемішайте сметану, кисломолочний сир, сіль та перець. Тепер час додавати начинку енчиладас — вона буде складатися з трьох частин (м'ясна суміш, сирна суміш і тертий сир). Загорніть начинку в тортилью.

Викладіть всі тортильї з начинкою в форму для запікання, посипте залишками тертого сиру, полийте соусом і поставте в попередньо розігріту духовку. Запікайте в духовці 20-30 хвилин — так, щоб сир розтопився.

Тако — ще одна варіація тортильї з начинкою. У випадку з тако тортилью наповнюють начинкою і складають її навпіл. Наповнювачі для тако можуть бути самими різними: м'ясо, сир, овочі, приправи, соуси, і т.п. Пропонуємо вам поекспериментувати і придумати начинку для тако самостійно. Як ви можете бачити по попередніх рецептах, нічого складного в цьому немає.


Начос

Мексиканська кухня: Начос, тако, енчилада, кесадилья та буріто


Начос — це сирна закуска, яку подають з чіпсами з кукурудзяної тортильї. Чіпси можна купити готові, а соус для начос краще приготувати самостійно — тим більше, що це дуже просто.

Інгредієнти:
1 чашка соусу сальса;
1 огірок;
півчашки подрібненого твердого сиру (зазвичай це чеддер);
півчашки сметани;

Приготування:

У цієї страви є два способи приготування. Перший. Огірок наріжте кружечками і розкладіть так, щоб кружечки не заступали один одного. На кожен шматочок огірка покладіть трохи соусу, тертого сиру і сметани. Холодну закуску можна подавати на стіл!

Другий спосіб приготування. Подрібніть всі інгредієнти в блендері та подавайте начос на стіл з кукурудзяними чіпсами.


Тако

Мексиканська кухня: Начос, тако, енчилада, кесадилья та буріто


Тако — ще одна варіація тортильї з начинкою. У випадку з тако тортилью наповнюють начинкою і складають її навпіл. Наповнювачі для тако можуть бути самими різними: м'ясо, сир, овочі, приправи, соуси, і т.п. Пропонуємо вам поекспериментувати і придумати начинку для тако самостійно. Як ви можете бачити по попередніх рецептах, нічого складного в цьому немає.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: