Від чипсів до цукатів. Страви з кабачків на кожен день
20 липень 2021 12:02
742
0
Пропонуємо вашій увазі п’ять смачних та легких рецептів страв із кабачків. До речі, як приготувати консервовані кабачки по-корейськи, можна дізнатися тут. Кабачкові чипси Інгредієнти: 500 г кабачків, 2 зубки часнику, 2 скибочки черствого білого хліба, зелень (кріп, петрушка), 2 яєчні білки, дрібка меленої куркуми, чорний мелений перець за смаком, сіль за смаком. Приготування: Кабачки порізати тонкими скибочками, завтовшки приблизно 3-5 мм. Солити відразу кабачки не слід, щоб вони не стекли соком. Подрібнити зелень. Часник пропустити через прес. Покришити черствий хліб. Для паніровки потрібно з’єднати зелень, хліб, часник і подрібнити блендером до однорідного стану. В окремій мисці збити яєчні білки з сіллю. Шматочки кабачків спочатку обмокнути в білок, потім із усіх боків обмокнути в хлібну паніровку і викласти на решітку. Запікати кабачкові чипси в розігрітій до 180°С духовці приблизно пів години. При цьому готувати чипси із кабачків слід спочатку 20 хвилин з нижнім нагрівом, а потім 10 хвилин – із верхнім. Готові кабачкові чипси викласти на тарілку, потім посипати сіллю, перцем і куркумою. Кабачки фаршировані Інгредієнти: 4 середні кабачки, по 200 г свинини і яловичини, 2 цибулини, 100 г рису, 3 помідори, рослинна олія, 50 г сметани, сіль і перець, спеції, зелень за смаком. Приготування: Кабачки підготувати до фарширування – промити, розрізати навпіл вздовж і очистити від серединки. М’ясо та одну цибулину нарізати дрібними кубиками або пропустити через м’ясорубку. Рис відварити, змішати з м’ясом, цибулею, сіллю, перцем. Додати спеції і зелень. Нафарширувати кабачки, скласти в каструлю в один шар. Помідори натерти на тертці, обсмажити в олії цибулю, помідори, додати трохи бульйону або води. Кабачки залити соусом, посолити і поперчити. Тушкувати на слабкому вогні до готовності. Готові кабачки полити сметаною. Можна запекти в духовці, на деку, але в цьому випадку на деко обов’язково доливати бульйон, щоб кабачки залишалися соковитими. Оладки з кабачків без борошна Інгредієнти: 2 кабачки, 2 морквини, 1 цибулина, 2-3 яйця; 100 г твердого сиру, зелень (кріп, петрушка), сіль, чорний мелений перець за смаком, рослинна олія, 1-2 зубчики часнику за бажанням. Приготування: Промити, просушити кабачки і натерти на середній терці. Очистити моркву, промити і натерти на тертці. Перекласти моркву до кабачків, перемішати і ретельно відтиснути від зайвої рідини. Додати до отриманої овочевої маси яйця, дрібно нарізану цибулю, твердий сир, натертий на дрібній тертці, сіль, мелений перець і часник. Викласти овочеву масу на сковорідку і обсмажувати кабачкові оладки по 5 хвилин з обох боків, до рум’яної скоринки. Подавати з нежирною сметаною або кефіром. Солодкі кабачкові кекси Інгредієнти: 500 г кабачків, 1 скл борошна, 1/2 скл цукру, 2 яйця, 50 г вершкового масла, 3 ст. л. сметани, 1 ч. л. соди, дрібка солі, дрібка ваніліну, 1 ч. л. цедри лимона. Приготування: Збити яйця з цукром і вершковим маслом, додати сметану, ванілін, сіль, соду і борошно. Потім додати цедру лимона. Кабачки натерти на дрібній тертці. Дати постояти, сік добре відтиснути і злити. Можна зробити це двічі. Добре перемішати тісто і розкласти у формочки для кексів. Випікати в духовці 30 хв. за температури 200 градусів. Вийняти з формочок і остудити. Цукати з кабачків Інгредієнти: 500 г молодих кабачків, 300-500 г цукру, лимон, вишні, апельсин – за бажання, для смаку. Приготування: Кабачки нарізати кільцями товщиною 0,5 см, кинути в каструлю і засипати цукром. Смаку кабачковим цукатам надають різні добавки: апельсин, лимон, вишня або порічки. Для цього можна нарізати кружальцями апельсин та потерти його цедру, додати трохи лимонного соку для кислинки, (або так само лише лимон). Можна додати вишень без кісточки і робити разом і вишневі цукати, а можна використати сік із порічок – виходить дуже смачно (і гарний колір у цукатів). Залишити все це, поки кабачки пустять сік. Тоді його злити, окремо кип’ятити і ним залити кабачки знову. Коли вистигне, повторити процедуру знову. І так кілька разів – до готовності кабачків. Готові для сушки цукатів кабачки мають бути прозорі. Злитий із цукатів сироп можна використовувати вдруге, просто заливши ним нарізані кабачки. Після цього відкинути їх на сито, а коли стечуть, то викласти на сушку для фруктів або ж на пергамент – і сушити майбутню солодку страву з кабачків у духовці за температури не більше 60 градусів. Сушити у кілька прийомів. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|