Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Від чипсів до цукатів. Страви з кабачків на кожен день

Від чипсів до цукатів. Страви з кабачків на кожен день


Від чипсів до цукатів. Страви з кабачків на кожен день

Пропонуємо вашій увазі п’ять смачних та легких рецептів страв із кабачків.

До речі, як приготувати консервовані кабачки по-корейськи, можна дізнатися тут.



Кабачкові чипси

Інгредієнти:
500 г кабачків,
2 зубки часнику,
2 скибочки черствого білого хліба,
зелень (кріп, петрушка),
2 яєчні білки,
дрібка меленої куркуми,
чорний мелений перець за смаком,
сіль за смаком.

Приготування:

Кабачки порізати тонкими скибочками, завтовшки приблизно 3-5 мм. Солити відразу кабачки не слід, щоб вони не стекли соком. Подрібнити зелень. Часник пропустити через прес. Покришити черствий хліб.

Для паніровки потрібно з’єднати зелень, хліб, часник і подрібнити блендером до однорідного стану. В окремій мисці збити яєчні білки з сіллю. Шматочки кабачків спочатку обмокнути в білок, потім із усіх боків обмокнути в хлібну паніровку і викласти на решітку.

Запікати кабачкові чипси в розігрітій до 180°С духовці приблизно пів години. При цьому готувати чипси із кабачків слід спочатку 20 хвилин з нижнім нагрівом, а потім 10 хвилин – із верхнім. Готові кабачкові чипси викласти на тарілку, потім посипати сіллю, перцем і куркумою.


Кабачки фаршировані

Інгредієнти:
4 середні кабачки,
по 200 г свинини і яловичини,
2 цибулини,
100 г рису,
3 помідори,
рослинна олія,
50 г сметани,
сіль і перець, спеції, зелень за смаком.

Приготування:

Кабачки підготувати до фарширування – промити, розрізати навпіл вздовж і очистити від серединки. М’ясо та одну цибулину нарізати дрібними кубиками або пропустити через м’ясорубку. Рис відварити, змішати з м’ясом, цибулею, сіллю, перцем. Додати спеції і зелень. Нафарширувати кабачки, скласти в каструлю в один шар. Помідори натерти на тертці, обсмажити в олії цибулю, помідори, додати трохи бульйону або води. Кабачки залити соусом, посолити і поперчити. Тушкувати на слабкому вогні до готовності.

Готові кабачки полити сметаною. Можна запекти в духовці, на деку, але в цьому випадку на деко обов’язково доливати бульйон, щоб кабачки залишалися соковитими.


Оладки з кабачків без борошна

Інгредієнти:
2 кабачки,
2 морквини,
1 цибулина,
2-3 яйця;
100 г твердого сиру,
зелень (кріп, петрушка), сіль, чорний мелений перець за смаком,
рослинна олія,
1-2 зубчики часнику за бажанням.

Приготування:

Промити, просушити кабачки і натерти на середній терці. Очистити моркву, промити і натерти на тертці. Перекласти моркву до кабачків, перемішати і ретельно відтиснути від зайвої рідини.

Додати до отриманої овочевої маси яйця, дрібно нарізану цибулю, твердий сир, натертий на дрібній тертці, сіль, мелений перець і часник.

Викласти овочеву масу на сковорідку і обсмажувати кабачкові оладки по 5 хвилин з обох боків, до рум’яної скоринки.

Подавати з нежирною сметаною або кефіром.


Солодкі кабачкові кекси

Інгредієнти:
500 г кабачків,
1 скл борошна,
1/2 скл цукру,
2 яйця,
50 г вершкового масла,
3 ст. л. сметани,
1 ч. л. соди,
дрібка солі,
дрібка ваніліну,
1 ч. л. цедри лимона.

Приготування:

Збити яйця з цукром і вершковим маслом, додати сметану, ванілін, сіль, соду і борошно.

Потім додати цедру лимона. Кабачки натерти на дрібній тертці. Дати постояти, сік добре відтиснути і злити. Можна зробити це двічі.
Добре перемішати тісто і розкласти у формочки для кексів. Випікати в духовці 30 хв. за температури 200 градусів. Вийняти з формочок і остудити.


Цукати з кабачків

Інгредієнти:
500 г молодих кабачків,
300-500 г цукру,
лимон, вишні, апельсин – за бажання, для смаку.

Приготування:

Кабачки нарізати кільцями товщиною 0,5 см, кинути в каструлю і засипати цукром. Смаку кабачковим цукатам надають різні добавки: апельсин, лимон, вишня або порічки. Для цього можна нарізати кружальцями апельсин та потерти його цедру, додати трохи лимонного соку для кислинки, (або так само лише лимон). Можна додати вишень без кісточки і робити разом і вишневі цукати, а можна використати сік із порічок – виходить дуже смачно (і гарний колір у цукатів). Залишити все це, поки кабачки пустять сік. Тоді його злити, окремо кип’ятити і ним залити кабачки знову. Коли вистигне, повторити процедуру знову. І так кілька разів – до готовності кабачків.

Готові для сушки цукатів кабачки мають бути прозорі. Злитий із цукатів сироп можна використовувати вдруге, просто заливши ним нарізані кабачки.

Після цього відкинути їх на сито, а коли стечуть, то викласти на сушку для фруктів або ж на пергамент – і сушити майбутню солодку страву з кабачків у духовці за температури не більше 60 градусів. Сушити у кілька прийомів.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: