Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Готуємо пляцок «Вишиванка». Ніжне безе, з кремом та повидлом

Готуємо пляцок «Вишиванка». Ніжне безе, з кремом та повидлом


Готуємо пляцок «Вишиванка».  Ніжне безе, з кремом та повидлом

З вигляду – перекладний пляцок складний, однак насправді приготувати його просто, щоправда, часу трохи забере.

Такі пляцки, досі дуже популярні на Західній Україні. Зазвичай їх печуть на Різдво, Великдень, день народження, весілля, проте можна приготувати й на кожен день.



Інгредієнти:
Біле тісто:
300 г борошна,
100 г масла,
100 г маргарину,
2 жовтки,
1 ч.л. розпушувачу,
1 скл. цукру,
1-2 ст. л. сметани.
Шоколадне тісто випікається з цих же інгредієнтів, до яких треба додати 3-4 ст. ложки какао.
Безе:
2 білки збити з 3-4 ст. л. цукру.
Начинка:
повидло, горіхи, родзинки.
Крем:
300 г масла,
100 г цукрової пудри,
1/2 пакетика готової суміші для пудингу,
1 скл молока.

Для випікання білого коржа борошно перемішати з розпушувачем, посікти з маслом і маргарином, додати перетерті з цукром жовтки та сметану. Замісити тісто, розділити його навпіл.

Шоколадний корж готується аналогічно, тільки на початку додати до борошна какао. Борошно і какао краще просіювати через сито. Готове тісто розділити на дві частини та покласти в холодильник, щоб воно стало твердим (1-2 год.)

Спекти такі коржі. на розкачаний пласт білого тіста викласти зверху шар повидла (не надто багато), на повидло – половину білкової піни, тоді посічені горіхи та родзинки і зверху натерти на великій терці рівномірно шар шоколадного тіста.

Випікати коржі за температури 180-200 градусів до готовності.

Білки добре збити в піну, додати цукор і збивати до повного його розчинення.

Для крему зварити пудинг на молоці. Охолодити його до кімнатної температури. Масло для крему теж має бути кімнатної температури. Спочатку збити міксером масло, тоді поступово додати до нього цукрову пудру, а тоді, продовжуючи збивати, по 1 ложці додавати пудинг. Має вийти однорідна маса.
Охолоджені коржі перемастити кремом і залишити на деякий час настоятися.

До речі, як приготувати польський пляцок «Пані Валевська» можна дізнатися тут.

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: