Польський пляцок «Пані Валевська». Концентрована насолода з безе та горішками
29 січень 2020 17:30
3 699
0
Легкий, як хмаринка, з безе з мигдалем, з приємною смородиновою кислинкою, з ніжним заварним кремом, цей пляцок без сумніву стане королем столу. Але незважаючи на кількість шарів та інгредієнтів, приготувати його досить легко. Переконайтеся самі. Інгредієнти: Для коржа: 300 гр. пшеничного борошна; 200 гр. вершкового масла; 4 жовтки; 40 гр. цукру; 10 гр. ванільного цукру; 5 гр. розпушувача. Для безе: 4 яєчних білка; 180 гр. цукрової пудри; 10 гр. крохмалю; 400 гр. джему з чорної смородини; 100 гр. волоських горіхів. Для крему: 400 гр. молока; 2 яйця; 40 гр. цукру; 10 гр. ванільного цукру; 40 гр. крохмалю; 150 гр. вершкового масла. Приготування: Посіяне борошно з’єднати з розпушувачем. До вершкового масла, нарізання кубиками, додати борошно і перетерти в крихту. Жовтки з’єднати з цукром і ванільним цукром. Розтерти до однорідного стану, з’єднати з масляною крихтою і швидко замісити тісто. Дістати форму, застелити папером для випічки. Рівномірно розподілити тісто по площі. Поставити у розігріту до 180 градусів духовку на середній рівень і випікати 10 хвилин. Білки кімнатної температури збити до стійкої піни. Не перериваючи збивання в кілька прийомів додати цукрову пудру і збити до стійких піків. В отриману суміш додати крохмаль і добре розмішати. Дістати з духовки форму. На корж нанести джем, рівномірно розподіляючи по всій площі. Далі нанести збиті білки і посипати нарізаними волоськими горіхами. Повернути деко у духовку розігріту до 150 градусів та випікати ще 30 хвилин. Крем. З’єднати яйця з цукром, ванільним цукром і крохмалем. Ретельно все розмішати. Тонкою цівкою влити туди закипіле молоко, енергійно все мішати. Поставити яєчно-молочну суміш на вогонь і, постійно помішуючи, довести суміш до загустіння. Потім остудити майбутній крем при кімнатній температурі. Його потрібно періодично помішувати, щоб не утворювалася корочка. Дістати корж з духовки і повністю остудити. М’яке вершкове масло збити протягом 5 хвилин, по ложці додати остиглий крем, ретельно збиваючи після кожного додавання. Розрізати корж на 2 однакові частини і зібрати пляцок. Для цього на одну частину щедро намазати крем і накрити другою частиною. Покласти пляцок в холодильник на 3 години. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|