Закарпатська кухня. Готуємо простий суп підбивані крумплі
21 квітень 2021 13:07
3 736
0
Цей закарпатський сметанний суп (ще іноді його називають "білий суп") угорського походження не належить до ресторанної кухні. Він по-селянськи простий - напевно найпростіший з усіх "підбиваних" супів, якими багата закарпатська кухня. Історично він готувався на кислому молоці, До речі, як приготвати рокот крумплі - смачну угорську запіканку, можна подивитися тут. Інгредієнти: 3 великі картоплини, 1 невелика цибулина, 300 г сметани, 70 г масла, 1 ст. ложка борошна, 4–5 лаврових листки, білий перець, сіль - за смаком. Приготування: Почистити картоплю й порізати кубиками середнього розміру. Добре промити від крохмалю і залити холодною водою. Дрібно посікти цибулю. У каструлі на малому вогні обсмажити цибулю в маслі до м’якості. З картоплі злити воду, ще раз її промити і вкинути до цибулі, долити 1 л холодної води. Довести до кипіння, додати сіль, білий перець і лавровий лист. Варити до готовності картоплі. Змішати сметану з ложкою борошна у великій (!) мисці, розтерти до однорідності. Зняти суп з вогню, вийняти з нього лаврове листя. Черпаком потроху додавати рідину з каструлі у сметану, постійно помішуючи. Коли миска буде майже повна, а «підбиванка» однорідна, гладка і досить рідка, щоб її можна було лити, залити її назад у каструлю, до решти супу і картоплі. Якщо сметану влити відразу у каструлю, вона зіб’ється у грудки. Тому лінуватися не варто. Ще раз довести до кипіння й одразу подавати. Або ж збити суп у блендері на пюре і подавати з грінками. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|