Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Закарпатська кухня. Готуємо простий суп підбивані крумплі

Закарпатська кухня. Готуємо простий суп підбивані крумплі


Закарпатська кухня. Готуємо простий суп підбивані крумплі

Цей закарпатський сметанний суп (ще іноді його називають "білий суп") угорського походження не належить до ресторанної кухні.

Він по-селянськи простий - напевно найпростіший з усіх "підбиваних" супів, якими багата закарпатська кухня. Історично він готувався на кислому молоці,



До речі, як приготвати рокот крумплі - смачну угорську запіканку, можна подивитися тут.

Інгредієнти:

3 великі картоплини,
1 невелика цибулина,
300 г сметани,
70 г масла,
1 ст. ложка борошна,
4–5 лаврових листки,
білий перець, сіль - за смаком.

Приготування:

Почистити картоплю й порізати кубиками середнього розміру. Добре промити від крохмалю і залити холодною водою. Дрібно посікти цибулю. У каструлі на малому вогні обсмажити цибулю в маслі до м’якості. З картоплі злити воду, ще раз її промити і вкинути до цибулі, долити 1 л холодної води.

Довести до кипіння, додати сіль, білий перець і лавровий лист. Варити до готовності картоплі. Змішати сметану з ложкою борошна у великій (!) мисці, розтерти до однорідності.

Зняти суп з вогню, вийняти з нього лаврове листя. Черпаком потроху додавати рідину з каструлі у сметану, постійно помішуючи. Коли миска буде майже повна, а «підбиванка» однорідна, гладка і досить рідка, щоб її можна було лити, залити її назад у каструлю, до решти супу і картоплі.

Якщо сметану влити відразу у каструлю, вона зіб’ється у грудки. Тому лінуватися не варто. Ще раз довести до кипіння й одразу подавати. Або ж збити суп у блендері на пюре і подавати з грінками.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: