Заварна, запечена та "холодна". Три рецепти приготувати сирної паски
20 квітень 2021 13:59
947
0
Приготувати сирну паску можна трьома способами: запекти в духовці, приготувати варену сирну паску або сирну паску холодного приготування. Інгредієнти для їх приготування потрібні одні й ті ж, просто готують ці паски трохи по-різному. Необхідні інгредієнти Кисломолочний сир — він повинен бути свіжим, середньої жирності та добре віджатим (для цього його кладуть під прес, щоб вийшла сироватка). Сир для паски протирають через сито або двічі пропускають через м'ясорубку. Також, можна використовувати блендер або міксер. Сметана — густа, жирна, некисла. Вершки — густі, жирності 30%. Вершкове масло — високої жирності, кімнатної температури, без добавок. Яйця — для сирної паски беруть жовтки, їх розтирають з цукром. Цукор або цукрова пудра. Крім того, в сирну паску додають необов'язкові інгредієнти: Ізюм — промити, просушити. Цукати — дрібно нарізати. Мигдальні горіхи — їх потрібно залити окропом і залишити на 20 хвилин, щоб легко знялася шкірка, потім просушити та подрібнити. Прянощі (корицю, ваніль, кардамон) — змолоти в кавомолці та просіяти через ситечко. Цедру лимона — дрібно натерти. Мед, шоколад — за бажанням. Також, для заварної сирної паски та паски холодного приготування вам знадобиться спеціальна форма. Щоб готову паску було легше витягти, викладіть стінки форми марлею. Якщо у вас немає спеціальної форми для сирної паски, можна взяти пластикове відерце, але потрібно зробити в ньому дірочки, щоб витікала сироватка. Також, врахуйте, що заварна і запечена сирна паска може зберігатися довше, ніж паска холодного приготування. До речі, як приготувати шоколадну паску, можна подивитися тут. Заварна сирна паска Інгредієнти: 800 грамів кисломолочного сиру жирністю 5% або 9%; 200 грамів сметании; 150 грамів м'якого вершкового масла; 4 яєчних жовтки; 180 грамів цукру; 50 грамів родзинок; 50 грамів мигдалю; 5 чайних ложок апельсинової цедри. Приготування: Сир перетріть через сито. У яєчні жовтки додайте трохи цукру і збийте міксером, потім ще трохи цукру і знову збийте. Продовжуйте додавати цукор і збивати жовтки, поки не закінчиться цукор. Додайте до жовтків сметану, перемішайте. Потім додайте вершкове масло, перемішайте. Отриману масу з'єднайте з сиром і добре перемішайте міксером — до стану однорідного крему. Тепер візьміть велику каструлю, налийте в неї води й поставте на вогонь. Потім поставте в воду миску (або каструльку) з сирною масою. Миску з водою потрібно тримати на вогні 30 хвилин з початку нагрівання і постійно помішувати сирну масу. Потім поставте миску з сирною масою в миску з холодною водою та охолодіть, постійно помішуючи. Холодну воду кілька разів поміняйте, тому що вона буде теплішати. Тим часом родзинки промийте й просушіть. Мигдаль очистіть та подрібніть. Цедру апельсина подрібніть. Додайте ці інгредієнти до сирної маси, перемішайте. Форму для паски вистеліть вологою марлею, складеною в кілька шарів. Після цього вилийте сирну масу в форму, накрийте краями марлі, зверху поставте тарілку з невеликим вантажем. Сирну паску потрібно тримати в холодильнику приблизно одну добу, рідину періодично зливати. Через добу сирну паску можна подавати на стіл! Сирна паску без яєць — холодне приготування Інгредієнти: 1 кг кисломолочного сиру; 0,5 склянки родзинок; 5 столових ложок волоських горіхів; 350 грамів сметани; 250 грамів коричневого цукру; ванілін — за смаком. Приготування: Сир перетріть через сито. Додайте до сиру сметану і ванілін, перемішайте. Додайте цукор і добре перемішайте, щоб цукор розчинився (ложкою або міксером). Ізюм попередньо запарте і просушіть, горіхи очистіть та подрібніть. Додайте горіхи і родзинки, перемішайте. Форму для паски застеліть марлею, вилийте сирну суміш, накрийте тарілкою з вантажем. Поставте паску в холодильник, рідину періодично зливайте. Готову паску прикрасьте так, як вам більше подобається. Через добу холодну паску можна подавати на стіл. Запечена сирна паска Інгредієнти: 1 кг кисломолочного сиру; 140 грамів цукру4 8 яєць (білки та жовтки окремо)4 70 грамів жирних вершків; 3 столові ложки родзинок; 3 столові ложки цукатів; 110 грамів борошна або манки. Приготування: Сир перетріть через сито. Додайте цукор, вершки, борошно або манку. Добре все перемішайте (можна блендером). Додайте в сирну масу збиті жовтки, перемішайте. Білки збийте в густу піну, з'єднайте з сирною масою. Додайте родзинки й цукати, злегка перемішайте. Викладіть паску в змащену маслом форму для запікання. Поставте в духовку і запікайте 45 хвилин при температурі 180 градусів. Готову паску дістаньте з духовки, охолодіть і тільки потім діставайте з форми. Прикрасьте сирну випічку глазур'ю, розтопленим шоколадом, горіхами або цукатами. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|