Великодній стіл: Як приготувати шоколадну паску
13 квітень 2020 18:30
1 273
0
![]() Паска — це надзвичайно смачний і, в той же час, особливий вид випічки. Деякі люблять рецепти, перевірені поколіннями, а хтось хоче здивувати своїх рідних новим смаком. Якщо любите експериментувати на кухні, спробуйте приготувати таку паску — результат вас приємно здивує. Шоколадна паска Інгредієнти: 600 г борошна; 200 г цукрового піску; 1/2 ч. л. солі; 4 ч. д. сухих дріжджів; 150 г родзинок; 300 мл молока; 2 ст. л. какао порошку в тісто + 2 ч. л. для присипки форми; 40 г сухарів з чорного хліба; 3 яйця; 50 г вершкового масла; 1 ч. л. меленої кориці; 1/2 ч. л. меленого мускатного горіха; 100 г гіркого шоколаду 55%; 30 мл шоколадного лікеру або рому; 100 цукрової пудри; 1/2 ч. л. розчинної кави; щіпка меленої гвоздики; рослинна олія. Приготування: Приготуйте опару: з'єднайте 250 мл теплого молока, 1 ст. л. цукру, 6 ст. л. борошна з гіркою і дріжджі. Добре перемішайте, накрийте рушником і відправте в тепле місце на 20 хвилин. Подрібніть сухарі в крихту і з'єднайте з 1 ст. л. какао, цукром, що залишився, корицею, мускатним горіхом, гвоздикою і сіллю. Потім додайте цю суміш в опару, влийте лікер, 2 яєчних жовтки (білки відправте в холодильник, вони знадобляться для глазурі) ціле яйце і розм'якшене вершкове масло. Перемішайте масу, поступово додаючи борошно і замішуючи тісто. Воно повинно бути липким. З'єднайте 50 мл молока та кубики шоколаду і розігрійте до однорідної маси. Потім додайте її в тісто і ретельно перемішайте. Накрийте рушником і відправте в тепле місце на 2-3 години. Коли тісто підніметься – всипте родзинки і перемішайте. Заповніть форми для випічки на 1/3 частини, попередньо змастивши форму рослинною олією і посипавши дно какао з борошном. Потім накрийте форми і відправте в тепле місце на 40 хвилин, після чого відправте в розігріту духовку до 180 градусів на 40 хвилин. Тим часом приготуйте глазур: збийте білки з цукровою пудрою до міцної піни. Відкладіть 3 ст. л. глазурі, а в масу, що залишилася додайте 1 ст. л. какао і 0,5 ч. л. розчинної кави. Добре перемішайте. Нанесіть шоколадну глазур на остуджені паски, а білу перемістіть в кондитерський мішок і прикрасьте по бажанню. Посипте шоколадною крихтою і готово! Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|