Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Татарська кухня. Готуємо рибне азу

Татарська кухня. Готуємо рибне азу


Татарська кухня. Готуємо рибне азу

Азу - це гостра страва татарської кухні. У ній обов'язково присутні помідори або томатний соус, а також солоні огірки.

Традиційно його готують з м'яса, але нічого не заважає нам замінити м'ясо на рибу.



До речі, як приготувати смачне азу з яловичини, можна дізнатися тут.

Інгредієнти:
рибне філе - 700 г,
цибуля - 1 шт.,
картопля - 2-3 шт.,
помідор - 1 шт.,
огірок солоний - 3 шт.,
морква - 1 шт.,
часник - 3 зуб.,
бульйон - 100 мл,
олія рослинна - 50 мл,
лавровий лист - 1 шт.,
перець чорний мелений, спеції до риби - 0,5 ч. л.,
сіль - за смаком,
зелень - за смаком.

Приготування:

Філе риби промити, якщо заморожене, то попередньо розморозити. Нарізати невеликими шматочками.

Цибулю почистити й нарізати півкільцями. Картоплю почистити, помити і нарізати невеликими кубиками.

Помідор обдати окропом, зняти шкірочку й нарізати дрібними кубиками. Моркву почистити, вимити і натерти на великій тертці.

Огірки подрібнити довільно або просто на великій тертці.

На сковороді розігріти рослинну олію й обсмажити на ній цибулю з картоплею до рум'яності. До цибулі з картоплею додати моркву і підсмажити на середньому вогні разом 2-3 хвилинки, помішуючи.

Додаємо одночасно помідори і рибне філе. Тушкуємо хвилин 10 на невеликому вогні.

Вливаємо в сковороду бульйон і додаємо огірочки.

Через 5 хвилин посолити за смаком, поперчити, додати спеції й лавровий лист, товчений часник і рубану зелень. Перемішати. Протримати азу з риби на вогні ще 2-3 хвилинки.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: