Татарська кухня. Готуємо рибне азу
19 квітень 2021 16:30
753
0
Азу - це гостра страва татарської кухні. У ній обов'язково присутні помідори або томатний соус, а також солоні огірки. Традиційно його готують з м'яса, але нічого не заважає нам замінити м'ясо на рибу. До речі, як приготувати смачне азу з яловичини, можна дізнатися тут. Інгредієнти: рибне філе - 700 г, цибуля - 1 шт., картопля - 2-3 шт., помідор - 1 шт., огірок солоний - 3 шт., морква - 1 шт., часник - 3 зуб., бульйон - 100 мл, олія рослинна - 50 мл, лавровий лист - 1 шт., перець чорний мелений, спеції до риби - 0,5 ч. л., сіль - за смаком, зелень - за смаком. Приготування: Філе риби промити, якщо заморожене, то попередньо розморозити. Нарізати невеликими шматочками. Цибулю почистити й нарізати півкільцями. Картоплю почистити, помити і нарізати невеликими кубиками. Помідор обдати окропом, зняти шкірочку й нарізати дрібними кубиками. Моркву почистити, вимити і натерти на великій тертці. Огірки подрібнити довільно або просто на великій тертці. На сковороді розігріти рослинну олію й обсмажити на ній цибулю з картоплею до рум'яності. До цибулі з картоплею додати моркву і підсмажити на середньому вогні разом 2-3 хвилинки, помішуючи. Додаємо одночасно помідори і рибне філе. Тушкуємо хвилин 10 на невеликому вогні. Вливаємо в сковороду бульйон і додаємо огірочки. Через 5 хвилин посолити за смаком, поперчити, додати спеції й лавровий лист, товчений часник і рубану зелень. Перемішати. Протримати азу з риби на вогні ще 2-3 хвилинки. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|