Азу по-татарські з яловичини. Дуже смачно та ситно
15 лютий 2021 16:00
672
0
Азу – це традиційна татарська страва. Дуже смачна і ситна. Що характерно, у цій страві можна використовувати як баранину, так і яловичину. Для приготування вам знабиться казанок або товстостінна каструля і, обов'язково ваше бажання. Спробуйте приготувати один раз, і смак ароматних шматочків яловичини, плаваючих в пікантному гострому соусі, ви вже не зможете забути. Інгредієнти: яловичина 500 г.; картопля 700 г.; цибуля 1 шт.; помідори консервовані 300 г.; часник 4 зуб.; масло рослинне 30 мл.; вершкове масло 50 г. петрушка 1 пуч.; паприка 1 ч.л; коріандр 1 ч.л; цукор 1 ч.л; сіль, перець, кориця за смаком. Приготування: Цибулину чистимо, миємо й шаткуємо тонким пір'ям. Часник, очищений від шкірки, порізати досить великими шматочками. Яловичину треба брати досить жирну, краще вирізку або ошийок. М’ясо миємо, вирізаємо, якщо є, плівки. Нарізаємо шматочками однакового розміру, поперек волокон. Картоплю чистимо, миємо, розрізаємо навпіл, складаємо в миску і заливаємо холодною водою, щоби вона не потемніла. Вливаємо в каструлю рослинне масло і викладаємо нашатковану цибулю, обсмажуємо, досить часто перемішуючи, до легкої рум'яності, а потім додаємо рубаний часник, продовжуємо мішати та обсмажувати. Потім перекладаємо в каструлю нарізану шматочками яловичину і періодично перемішуючи, обсмажуємо на сильному вогні до рум'яності. Після цього додаємо в м'ясо вершкове масло та шматочки помідор у власному соку. Додаємо мелений перець та подрібнений коріандр і паприку. Солимо і кидаємо шматочок кориці. Доливаємо трохи води, перемішуємо і, накривши кришкою, тушкуємо на слабкому вогні до напівготовності м'яса. Потім дістаємо і викидаємо часточку кориці і викладаємо в каструлю картоплю, додаємо зовсім небагато цукру, перемішуємо і продовжуємо готувати до готовності картоплі, за цей час всі інші інгредієнти теж вже будуть готові. Після цього готову страву посипаємо рубаною зеленню, знімаємо каструлю з вогню і, накривши кришкою настоюємо впродовж 10 хвилин. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|