Угорська кухня. Готуємо ароматний та ситний боб левеш
14 квітень 2021 14:30
2 677
0
Боб левеш — це страва угорської кухні. Вона досить ситна, дуже смачна та ароматна. Чимось цей суп нагадує суп-гуляш. Як і всі страви угорської кухні цей суп готують з використанням паприки та сметани. Варто один раз приготувати цю страву, щоб зрозуміти, що угорська кухня — це дійсно дуже смачно і ситно. До речі, як приготувати ще одну традиційну страву угорської кухні - папрікаш, можна дізнатися тут. Інгредієнти: Копчена грудинка - 300 гр. Квасоля - 220 гр. Морква - 1 шт. Цибуля-порей - 1 шт. Цибуля - 1 шт. Часник - 1 зубочок. Рослинна олія - 2 ст. ложки. Пшеничне борошно - 2 ст. ложки. Оцет - 2 ч. ложки. Сметана - 70 мл. Петрушка сушена - 1 ч. ложка. Паприка солодка - 1 ч. ложка. Сіль, перець - за смаком. Приготування: Квасолю попередньо замочити на ніч, або використовувати консервовану. У каструлю кладемо шматок копченої грудинки. Туди ж висипаємо квасолю. Додаємо цілу моркву, цибулю-порей і зубчик часнику. Додаємо сіль. Наливаємо в каструлю воду і ставимо її на вогонь. Бульйон буде варитися доки не звариться квасоля. Якщо ви замочите квасолю заздалегідь, процес буде пришвидшиться. Коли квасоля звариться, дістаємо з бульйону грудинку та овочі. Грудинку ми потім поріжемо і повернемо в суп, а овочі та часник використовувати більше не будемо. На сковороді обсмажуємо цибулю. Додаємо до неї борошно і паприку. Пассируємо борошно з цибулею близько двох хвилин постійно перемішуючи. Додаємо в сковорідку кілька черпаків бульйону і знову все перемішуємо. Додаємо сухі трави. Знову все перемішуємо. Смажимо ще 1-2 хвилини й перекладаємо отриману суміш в киплячий бульйон. Варимо бульйон з відкритою кришкою ще 10 хвилин. Додаємо сіль і перець. За 10 хвилин знімаємо суп з вогню, додаємо в нього сметану і відразу перемішуємо. Додаємо оцет. Готовий суп подаємо з дрібно нарізаною грудинкою і зеленню. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|