Угорська кухня. Три рецепти приготування паприкашу
25 січень 2021 17:37
3 794
0
В угорській кухні можна зустріти величезну кількість супів, соусів на основі борошна і сметани, дуже жирних та гострих страв, жодне з яких не обходиться без спецій. Найвідоміша та найулюбленіша угорська спеція - це паприка. Саме паприка надає стравам яскравий червоний відтінок, робить смак насиченим і перехоплює подих своєю гостротою. Щоби відчути дух справжньої Угорщини, варто спробувати одну з традиційних страв угорської кухні - папрікаш. Зазначимо, що паприкаш – це не якась конкретна страва з певним набором інгредієнтів, а спосіб приготування. Паприкашем називають страви, заправлені паприкою і свіжою некислою сметаною. Найчастіше так готують птицю, телятину, рибу. Спробуйте цю ситну, але разом із тим неймовірно смачну та ніжну страву угорської кухні. Паприкаш досить простий у приготуванні і не вимагає багато часу та серйозних кулінарних навичок. Для папрікашу не потрібні дорогі інгредієнти, тому він ідеально підходить для сімейних вечерь. Папрікаш з курки Інгредієнти: 1 кг курки, 250 гр. сметани, 1 ст. густого томатного соку, 5-6 зубчиків часнику, 4 помідори, 2-3 крупних болгарських перця, 2 цибулі, 3 ст.л. оливкової олії, 3 ст.л. меленої паприки, 1 ст.л. з гіркою борошна, 1/2 ч.л. меленого гострого перцю, чорний мелений перець, сіль. Приготування: Очистіть і дрібно наріжте цибулю, курку наріжте кубиками, перець очистіть від насіння і наріжте дрібними кубиками. Помідори на кілька секунд опустіть в окріп, зніміть з них шкірку і натріть на тертці або подрібніть в блендері. У сотейнику розігрійте оливкову олію і обсмажте в ньому цибулю до золотистого кольору. До цибулі додайте нарізану курку, злегка обсмажте і додайте нарізаний солодкий перець і помідори. Потім додайте томатний сік, пропущений через прес часник, паприку, сіль і перець. Тушкуйте паприкаш на середньому вогні близько 30 хвилин. До сметані додайте борошно і ретельно перемішайте, додайте до курки і тушкуйте паприкаш на маленькому вогні ще близько 10 хвилин. Папрікаш з судака Інгредієнти: 2 кг судака, 300 гр. сметани, 300 гр. ріпчастої цибулі, 25 гр. паприки, 30 гр. борошна, 70 гр. свинячого жиру, 30 гр. вершкового масла, 150 мл. білого вина, чорний мелений перець, сіль. Приготування: Очистіть рибу, зріжте філе і видаліть кістки. Філе трохи підсолити і відкладіть. Кістки, плавники і голову залийте водою, трохи підсолити, зваріть бульйон і процідіть його. У посуд для запікання покладіть вершкове масло, додайте до нього філе судака і біле вино, накрийте кришкою або фольгою і тушкуйте в духовці до готовності. Очистіть цибулю і наріжте його кубиками. У сотейнику розтопіть жир і обсмажте на ньому цибулю. Додайте паприку, ретельно перемішайте і влийте проціджений рибний бульйон. Варіть до тих пір, поки цибуля не стане м'якою. У сметану додайте трохи борошна, сіль і чорний мелений перець, ретельно перемішайте і додайте до бульйону. Готове філе судака виложіте в глибоку тарілку і залийте соусом із сметани і паприки. Папрікаш з телятини Інгредієнти: 1 кг телятини, 250 гр. сметани, 6 ст.л. оливкової олії, 2 ст.л. паприки, 6 шт. помідорів, 4 головки ріпчастої цибулі, 3 солодких перцю, 5 зубчиків часнику, чорний мелений перець, петрушка, сіль. Приготування: Філе телятини наріжте маленькими кубиками. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями, солодкий перець очистіть від насіння і крупно наріжте. Помідори опустіть в окріп на кілька секунд і очистіть від шкірки, а м'якоть подрібніть в блендері або натріть на тертці. У сотейнику розігрійте оливкову олію, додайте телятину і обсмажте шматочки з усіх боків. Додайте до телятини трохи води або м'ясного бульйону і паприку, тушкуйте на середньому вогні 10 хвилин. Потім додайте до м'яса цибулю і солодкий перець і тушкуйте ще 5-7 хвилин. Почавіть часник, додайте до сметани і ретельно перемішайте. Додайте сметану до м'яса, посоліть, поперчіть і тушкуйте до готовності. На стіл готовий паприкаш подавайте, посипавши дрібно нарізаною петрушкою. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|