Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Угорська кухня. Три рецепти приготування паприкашу

Угорська кухня. Три рецепти приготування паприкашу


Угорська кухня. Три рецепти приготування паприкашу

В угорській кухні можна зустріти величезну кількість супів, соусів на основі борошна і сметани, дуже жирних та гострих страв, жодне з яких не обходиться без спецій.

Найвідоміша та найулюбленіша угорська спеція - це паприка. Саме паприка надає стравам яскравий червоний відтінок, робить смак насиченим і перехоплює подих своєю гостротою.



Щоби відчути дух справжньої Угорщини, варто спробувати одну з традиційних страв угорської кухні - папрікаш.

Зазначимо, що паприкаш – це не якась конкретна страва з певним набором інгредієнтів, а спосіб приготування. Паприкашем називають страви, заправлені паприкою і свіжою некислою сметаною. Найчастіше так готують птицю, телятину, рибу.

Спробуйте цю ситну, але разом із тим неймовірно смачну та ніжну страву угорської кухні. Паприкаш досить простий у приготуванні і не вимагає багато часу та серйозних кулінарних навичок.

Для папрікашу не потрібні дорогі інгредієнти, тому він ідеально підходить для сімейних вечерь.


Папрікаш з курки

Угорська кухня. Три рецепти приготування паприкашу


Інгредієнти:
1 кг курки,
250 гр. сметани,
1 ст. густого томатного соку,
5-6 зубчиків часнику,
4 помідори,
2-3 крупних болгарських перця,
2 цибулі,
3 ст.л. оливкової олії,
3 ст.л. меленої паприки,
1 ст.л. з гіркою борошна,
1/2 ч.л. меленого гострого перцю,
чорний мелений перець, сіль.

Приготування:

Очистіть і дрібно наріжте цибулю, курку наріжте кубиками, перець очистіть від насіння і наріжте дрібними кубиками. Помідори на кілька секунд опустіть в окріп, зніміть з них шкірку і натріть на тертці або подрібніть в блендері.

У сотейнику розігрійте оливкову олію і обсмажте в ньому цибулю до золотистого кольору. До цибулі додайте нарізану курку, злегка обсмажте і додайте нарізаний солодкий перець і помідори.

Потім додайте томатний сік, пропущений через прес часник, паприку, сіль і перець.

Тушкуйте паприкаш на середньому вогні близько 30 хвилин. До сметані додайте борошно і ретельно перемішайте, додайте до курки і тушкуйте паприкаш на маленькому вогні ще близько 10 хвилин.


Папрікаш з судака

Інгредієнти:
2 кг судака,
300 гр. сметани,
300 гр. ріпчастої цибулі,
25 гр. паприки,
30 гр. борошна,
70 гр. свинячого жиру,
30 гр. вершкового масла,
150 мл. білого вина, чорний мелений перець, сіль.

Приготування:

Очистіть рибу, зріжте філе і видаліть кістки. Філе трохи підсолити і відкладіть. Кістки, плавники і голову залийте водою, трохи підсолити, зваріть бульйон і процідіть його.

У посуд для запікання покладіть вершкове масло, додайте до нього філе судака і біле вино, накрийте кришкою або фольгою і тушкуйте в духовці до готовності.

Очистіть цибулю і наріжте його кубиками. У сотейнику розтопіть жир і обсмажте на ньому цибулю. Додайте паприку, ретельно перемішайте і влийте проціджений рибний бульйон. Варіть до тих пір, поки цибуля не стане м'якою.

У сметану додайте трохи борошна, сіль і чорний мелений перець, ретельно перемішайте і додайте до бульйону.

Готове філе судака виложіте в глибоку тарілку і залийте соусом із сметани і паприки.


Папрікаш з телятини

Інгредієнти:
1 кг телятини,
250 гр. сметани,
6 ст.л. оливкової олії,
2 ст.л. паприки,
6 шт. помідорів,
4 головки ріпчастої цибулі,
3 солодких перцю,
5 зубчиків часнику,
чорний мелений перець, петрушка, сіль.

Приготування:

Філе телятини наріжте маленькими кубиками. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями, солодкий перець очистіть від насіння і крупно наріжте. Помідори опустіть в окріп на кілька секунд і очистіть від шкірки, а м'якоть подрібніть в блендері або натріть на тертці.

У сотейнику розігрійте оливкову олію, додайте телятину і обсмажте шматочки з усіх боків. Додайте до телятини трохи води або м'ясного бульйону і паприку, тушкуйте на середньому вогні 10 хвилин. Потім додайте до м'яса цибулю і солодкий перець і тушкуйте ще 5-7 хвилин.

Почавіть часник, додайте до сметани і ретельно перемішайте. Додайте сметану до м'яса, посоліть, поперчіть і тушкуйте до готовності.

На стіл готовий паприкаш подавайте, посипавши дрібно нарізаною петрушкою.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: