Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Готуємо польський заварний торт «Карпатка»

Готуємо польський заварний торт «Карпатка»


Готуємо польський заварний торт «Карпатка»

Торт «Карпатка» називається так тому, що сам рельєф цієї випічки нагадує карпатські гори. Торт не залишить байдужим нікого - заварне тісто, чудово поєднується з начинкою з заварного крему, збитого з вершковим маслом.

Тісто, яке робиться для торта «Карпатка», готується таким же способом і для заварних тістечок.



До речі, 5 перевірених часом рецептів найсмачніших кремів для торта, можна подивитися тут.

Інгредієнти:
Для тіста:
молоко - 100 мл;
вода - 100 мл;
борошно пшеничне - 140 г;
яйця - 4 шт.;
масло вершкове - 80 г;
сіль - 0,5 ч.л..
Для крему:
молоко - 600 мл;
цукор - 150 г;
крохмаль - 60 г;
яйця - 2 шт.;
ванільний цукор - 1 пакетик;
вершкове масло - 200 г.

Приготування:

Тісто. У сотейник або каструльку відправляємо вершкове масло, воду, молоко і сіль. Доводимо цю суміш до кипіння.

Просіюємо борошно і, коли суміш закипіла, прикручуємо вогонь і всипаємо в неї відразу все борошно. Не зупиняючись, інтенсивно весь час помішуємо, поєднуючи всі інгредієнти.
Помішуємо до тих пір, поки тісто не стане однорідною грудкою. На заварювання тіста зазвичай йде від 1 до 3 хвилин.

Готове тісто необхідно перекласти у миску і остудити до температури приблизно 60-70 °С.

Коли тісто охололо, ретельно вмішуємо в нього яйця. Додавати яйця треба по одному. Після чого наше заварне тісто готове.

З тіста необхідно випекти два коржі. Для цього використовуємо роз'ємну круглу форму діаметром 24 см. Дно форми треба застелити пергаментом і викласти в неї приблизно половину готового тіста, розподілити, розрівняти трохи і поставити в розігріту попередньо до 200 ° С духовку. Випікати 20-25 хвилин.

Готові коржі дістати з форми і охолодити.

Поки випікаються коржі, готуємо заварний крем.

Виливаємо 500 мл молока в сотейник або каструльку. Решту 100 мл ми використаємо пізніше. Доводимо молоко до кипіння.

Поки закипає молоко, з’єднуємо у місці яйця зі звичайним і ванільним цукром. Додаємо крохмаль, перемішуємо щоби не було грудочок. Виливаємо 100 мл молока, що залишилося і перемішуємо все ще раз.

Коли в сотейнику закипіло молоко, знімаємо його з вогню і тонкою цівкою вливаємо в яєчно-цукрову суміш з крохмалем в мисці, безперервно помішуючи. Вливаємо приблизно половину молока, після чого знову повертаємо його на вогонь.

А тепер суміш з миски вливаємо в молоко, яке стоїть на вогні, весь час при цьому потрібно помішувати. Варимо суміш до того моменту, поки вона не почне густішати. Коли крем стане не дуже рідкий (до густоти доводити не потрібно), вогонь вимикаємо і помішуємо крем ще близько хвилини, щоби не виникли грудочки.

Щоби крем швидше остигав, його краще перекласти в інший посуд. Накрити крем харчовою плівкою і залишити вистигати. Коли повністю охолоне, його можна поставити в холодильник.

Коли крем охолов, міксером збиваємо вершкове масло кімнатної температури, поступово додаючи невеликими порціями до нього наш заварний крем. Готовий крем поставити в холодильник, щоб він трохи загуснув.

Тепер залишилося зібрати торт. Краще це робити у тій же формі, в якій випікалися коржі.

Форму застелити пергаментом. Покласти на дно форми перший корж (внутрішньою стороною вниз, а більш красивою - вгору), вилити на нього заварний крем і розрівняти.

Зверху на крем помістити другий корж. Більш горбистою частиною вгору. Перед тим, як викласти зверху другий корж, його внутрішню частину теж трохи змастити кремом, щоби він повністю заповнив всі нерівності усередині.

Готовий торт накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник мінімум на 3-4 години.

Після цього торт можна дістати з форми і прикрасити цукровою пудрою, або шоколадом.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: