Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Найсмачніші креми для торта. 5 перевірених часом рецептів

Найсмачніші креми для торта. 5 перевірених часом рецептів


Найсмачніші креми для торта. 5 перевірених часом рецептів

Крем - це об'ємна маса, котру готовлять, збиваючи білок, вершки, сметану, масло, яйця, цукор. Також у крем додають інші продукти, наприклад, желатин. Розрізняють білкові, вершкові, сметанні, масляні, заварний креми, а також готують різні варіанти цих кремів з різноманітними доповненнями.

Традиційний торт без крему уявити складно. Смачний крем завжди підкреслить основу торта, будь то бісквітне, піскове або інше тісто.



1. Заварний крем класичний

Найсмачніші креми для торта. 5 перевірених часом рецептів


Інгредієнти:
2 яйця,
1 склянка цукру,
2 склянки молока,
3 ст. ложки борошна.

Приготування:

Перемішати склянку молока, борошно і яйця. В окремому посуді з'єднати другу склянку молока з цукром, на найменшому вогні довести до початку кипіння, не забуваючи безупинно помішувати. Долити в цю суміш молоко з яйцями і борошном, як тільки закипить - виключити, не перестаючи мішати. Крем готовий, коли загустіє.

Заварний крем завжди виходить навіть у починаючих господарок. Ніжний, легкий, дуже простий у готуванні, крем прекрасно сполучається з тортами, тістечками, еклерами, кошичками та іншими солодощами.

Цей рецепт - класичний, у кулінарії існує безліч його варіантів. Наприклад, можна додати 2 стол. ложки кави або коньяку, ваніль. Можна збити з розм'якшеним вершковим маслом.

2. Шоколадно-вершковий крем

Інгредієнти:
Вершки 35% - 350 г,
шоколад білий 70% - 200 г.

Приготування:

100 мл вершків довести майже до кипіння, всипати шматочки шоколаду і розмішувати вінчиком до повного його розчинення.

Вийде гладка, однорідна маса схожа на густу згущенку. Поставити остигати.

250 г вершків, що залишилися, збити. Додати поступово остиглу вершково-шоколадну суміш (ганаш), обережно перемішуючи, щоб вершки не осіли.


3. Карамельно-цитрусовий крем

Інгредієнти:
Молоко згущене з цукром - 380 г,
сметана - 200 г,
цедра одного лимона,
ром - 2 ст. л.

Приготування:

Згущене молоко уварити до бажаної густоти (приблизно 1,5 години). Останні півгодини потрібно постійно помішувати, щоб не підгоріло. Остудити.

Збити сметану з двома столовими ложками рому і лимонною цедрою, поступово додавати карамельну масу і збивати до одержання крему.


4. Лимонний крем

Найсмачніші креми для торта. 5 перевірених часом рецептів


Інгредієнти:
При готуванні крему варто лише врахувати наступну пропорцію - на 1 лимон потрібно взяти:
1 яйце,
50 г цукру,
15 г розм'якшеного вершкового масла.

Приготування:

З 1-2 лимонів знімаємо терткою цедру в миску. Туди ж всипаємо 200 г цукру і вичавлюємо сік з 4 -х лимонів. Все перемішуємо ложкою.

В іншій чашці виделкою збиваємо яйця (не до піни!). Обидві суміші з'єднуємо і перемішуємо, але без фанатизму.

Залишаємо на 30 хвилин, щоб цедра віддала свій аромат.

Через сито проціджуємо в каструльку, у якій будемо готувати крем. Робити це потрібно для того, щоб позбутися від лимонних кісточок, недорозмішаних білків, які при нагріванні можуть згорнутися, і цедри.

Ставимо каструльку на середній вогонь і починаємо, не перестаючи розмішувати, варити крем.

Як тільки крем почне густішати, додаємо в нього вершкове масло і знову перемішуємо до загустіння.

На весь процес помішування у вас піде від сили 4 хвилини. На початку крем якийсь час буде залишатися рідким, а потім стрімко почне густіти.

Переливаємо в баночки. Охолоджуємо на столі і зберігаємо в холодильнику, де він може стояти до 7 днів.


5. Вершково-сметанний крем

Інгредієнти:
250 г жирної сметани,
100 г вершкового масла (кімнатної температури),
0,5 склянки цукру,
2 ч. ложки ванільного цукру,
100 г очищеного смаженого фундука.

Приготування:

Збийте охолоджену сметану, поступово додаючи цукор і ванільний цукор. Додайте вершкове масло, знову збийте і підмішайте здрібнені ножем горіхи.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: