Українська кухня. 3 рецепти пляцків із вишнею
08 квітень 2021 10:00
5 013
0
Чи знаєте ви, що таке пляцок? Так у західних областях Україні зазвичай називають всілякі торти, кекси і пироги з найрізноманітнішого тіста, які об'єднує кілька особливостей: пляцки випікаються на великих деках, а потім розділяються на порційні частини; вони складаються з кількох шарів з кремом та начинкою. Пропонуємо вам кілька рецептів пляцків з вишнею. До речі, рецепт вишуканого польського пляцку «Небесні ласощі» можна знайти тут. Пляцок з вишнею та маком Інгредієнти: Цукор - 2 склянки. Яйця - 10 шт. Вишні - 300 г. Маргарин - 250 г. Сметана 15% - 4 ст. л. Молоко 2,5% - 0,5 л. Вершкове масло - 200 г. Борошно - 500 г. Розпушувач - 1 пакетик. Мак - 1 склянка. Крохмал - 1 ст. л. Приготування: Для тіста: 1 скл. цукру розітріть з 9 жовтками, додайте 250 г розтопленого маргарину, 4 ст. л. сметании і суміш 400 г борошна і 1 пакетика розпушувача. Отримане тісто розділіть на 4 частини і розкачайте коржі. Один корж запікаємо без начинки. Ще два випікаємо з вишневим прошарком, для чого на тісто викладаємо вишні та заливаємо збитими з цукром білками. Останній корж доповнюємо маковою начинкою (1 скл. відвареного маку перемолоти і змішати з 1 ст. л. крохмалю) і заливаємо збитими білками. З отриманих коржів і заварного крему (0,5 л молока, 1 скл. цукру, 3 ст. л. борошна, 1 яйце і 200 г вершкового масла) збираємо пляцок з вишнею (шар з вишнями, шар з маком, шар з вишнями і порожній корж) і даємо йому добре просочитися. Сирний пляцок з вишнею Інгредієнти: Вишні - 200 г. Яйця - 7 шт. Цукор - 350 г. Розпушувач - 1 пакетик. Какао - 2 ст. л. Сир - 600 г. Масло - 150 г. Крохмал - 1 ст. л. Борошно - 400 г. Спред - 250 г. Для темного тіста: Спред - 250 г. Борошно - 400 г. Жовтки - 4 шт. Цукор - 100 г Розпушувач - 1 п. Какао - 2 ст. л. Для крему: Сир - 600 г. Цукор - 150 г. Масло вершкове - 150 г. Яйца - 3 шт. Крохмаль - 1 ст. л. Вишня - 200 г. Цукор - 100 г. Білки - 4 шт. Приготування: Розм'якшений спред збити з жовтками, цукром і розпушувачем, відкласти 1/3 частину і в решту додати какао. З обох частин маси замісити досить густе тісто і помістити його в холодильник. Сир перетерти крізь сито і з'єднати з розтопленим маслом, збитими яйцями і сухими компонентами, ретельно вимішати. У форму для запікання викладаємо світле тісто, зверху сирну масу, натерте на великій тертці темне тісто, вишні, заливаємо збитим з цукром білком і ще раз шаром натертого темного тіста. Отриману масу випікаємо в духовці до готовності й прикрашаємо пляцок з вишнею за власним смаком. Бісквітний пляцок «Сакура» Інгредієнти: Цукор - 350 г. Какао - 1 ст. л. Розпушувач - 5 ч. л. Борошно - 10 ст. л. Яйця - 10 шт. Вишня 250 г. Сік вишні - 250 мл Масло - 150 г. Йогурт - 300 мл. Приготування: Бісквітне тісто готуйте за принципом 1 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. розпушувача і 1 ст. л. борошна на 1 яйце. Для пляцка з вишнею вам знадобиться два коржі, приготовані з 6 яєць. Розділіть білки і жовтки, білки збийте в щільну піну з половиною цукру, а жовтки розітріть до білизни з цукром. З'єднайте обидві маси, додайте 1 ст. л. какао і поступово вводьте суміш борошна і розпушувача. Отримане тісто розділіть на дві частини і запікайте в духовці при 180 °C. Замісіть ще одну порцію тіста на 4 яйця, розділіть на 3 частини і запікайте 10-15 хв. Отримані тонкі коржі відразу ж скрутіть в нещільні рулети. Поки тісто холоне, приготуйте крем. Для промазування рулетів знадобиться заварний крем: 250 мл вишневого соку; 1 пакет заварного крему; 150 г масла; Розведіть сухий крем у склянці соку, нагрівайте на повільному вогні, поки крем не загусне, дайте трохи охолонути і збийте з м'яким маслом. Отриманою масою змастіть рулети, викладіть на край ряд вишень без кісточок і щільно скрутіть. Для остаточного «збору» вам знадобиться ще один крем: 300 мл йогурту; 200 мл вершків; 100 г цукру; 15 г желатину. Розпущений у 4 ст. л. води желатин додайте в суміш збитих вершків, йогурту та цукру і добре розмішайте. У роз'ємну форму покладіть один корж бісквіту, зверху викладіть рулетики, залийте отриманим кремом і накрийте другим коржем. За бажання прикрасьте пляцок з вишнями розтопленим шоколадом або збитими вершками і помістіть на холод для застигання на кілька годин. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|