Вишуканий польський пляцок «Небесні ласощі»
15 січень 2016 14:16
19 904
0
![]() Неможливо уявити собі польську кухню без вишуканих, фантазійних, багатошарових перекладанців чи пляцків, які печуть на усі свята і урочистості. Пропонуємо вашій увазі рецепт чудового польського пляцку з назвою, яка характеризує цей пляцок сама за себе. Називається він «Небесні ласощі» (Niebianski przysmak). Два пісочні коржі, які перекладені ароматною і соковитою яблучною галяреткою і товстим шаром дуже смачного горіхового крему. Завершує усю цю смакоту глазур з гіркого шоколаду. Ну що тут скажеш. Небесний делікатес повністю оправдав свою назву. Інгредієнти: Яблучна маса яблука (чиста вага) – 1 кг цукор –100 г желе лимонне –2 шт. Тісто борошно пшеничне –300 г маргарин (вершковий) –200 г жовтки яєчні –2 шт. пудра цукрова – 80 г сметана – 40 г розпушувач тіста – 10 г Горіхова маса горіхи волоські – 200 г вершки – 150 г масло вершкове – 300 г яйця курячі – 2 шт. цукор – 150 г коньяк – 20 г Глазур шоколадна шоколад чорний – 200 г олія – 60 г ПРИГОТУВАННЯ: ТІСТО: Борошно сполучити з розпушувачем, порізаним маргарином і цукровою пудрою. Розтерти руками до утворення крихти. Додати жовтки, сметану. Замісити тісто. Поставити його у холодильник на 30 хвилин. Розділити тісто на 2 рівні частини: Кожну частину тіста викласти у форму розміром 25х25 см, прокладену кулінарним папером. Випікати приблизно 20-25 хвилин при 180 ’С до легкого зарумянювання країв. Поки печеться перший корж — готуємо яблучну масу, бо вона має гарячою накладатися на щойноспечений корж. Яблука чистимо і тремо на тертці з великими вічками. Чиста маса яблук — 1 кілограм. Додаємо цукор і варимо, помішуючи, 15 хвилин: Додаємо желе і ретельно перемішуємо(на вогні) до повного розчинення желе (доводити до кипіння не потрібно): Викладаємо гарячу яблучну масу на спечений корж товстим шаром. Охолоджуємо спочатку в кімнаті, а коли повністю вистигне — в холодильнику 1 годину. Тим часом печемо другий корж і готуємо горіховий крем. Горіхи змолоти. Додати вершки. Яйця збити з цукром і додати до горіхової маси. Довести усе до кипіння, помішуючи і варити 3-4 хвилини на маленькому вогні. Остудити: Масло збити на пухку масу: І по столовій ложці додавати холодну горіхову масу, збиваючи. В кінці додати коньяк: На вистиглу яблучну масу викласти горіховий крем: Накрити зверху другим пісочним коржем. Покрити шоколадною глазуррю. Для глазурі гіркий шоколад поламати. Сполучити з олією і злегка нагріти(тільки до того моменту, поки шоколад розтопиться — кип'ятити не потрібно). Поставити пляцок мінімум на добу в холодильник. Найкращий смак пляцка буде через дві доби. Перед подачею нарізати «Небесні ласощі» порційно квадратними шматочками. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|