Шоколадний торт без борошна. Рецепт, який вдається навіть початківцям
25 лютий 2021 13:00
1 178
0
Виявляється, приготувати смачний шоколадний торт зовсім не важко, особливо якщо маєш вдалий рецепт. Цей торт дуже полюбляють у Франції. Коли в 1959 р журнал «McCall's» опублікував рецепт французької графині де Тулуз-Латрек, через щільну текстуру торту помилково говорили, що він «без борошна», хоча трохи борошна в ньому все ж було. Але згодом борошно повністю зникло з рецепта цього шоколадного торту. Інгредієнти: 315 г гіркого шоколаду, 85 г вершкового масла, 2 ч. л. ванільного екстракту, 5 яєць, 250 г цукру, 150 г горіхів фундук. Для глазурі: 250 г гіркого шоколаду, 90 г вершків, 90 г темного кукурудзяного сиропу (глюкози) Приготування: Розігріти духовку до 180 °С. Роз’ємну форму (діаметром 23 см) застелити пергаментом, змастити олією й присипати какао. У каструлі з товстим дном, на середньому вогні нагріти вершкове масло із шоколадом. Нагрівати, помішуючи, до повного розчинення шоколаду. Забрати з вогню. Трохи остудити, додати ваніль. У великій ємності змішати яйця й цукор. Міксером збити суміш до збільшення об’єму вдвічі (приблизно 6 хвилин). Влити шоколадну суміш у яєчно-цукрову. Акуратно перемішати. Вилити суміш у підготовлену форму. Випікати в попередньо розігрітій духовці 45 хвилин до утворення скоринки (може потріскатися скоринка, але середина залишиться трохи рідкою). Вийняти з духовки. Тонким ножем провести по краю торта (ніби звільнивши від країв форми). Центр торта упаде. Пальцями акуратно притиснути краї торта вниз, вирівнявши із серединою торта. Остудити торт приблизно 1 годину. Зняти бортики форми. Забрати крихти. Накрити торт пласкою тарілкою і перевернути. Забрати дно форми й пергамент. Ще раз забрати крихти. Підкласти під основу торта листок пергаменту. Полити торт теплою шоколадною глазур’ю. Розрівняти глазур зверху торта й з боків. Коли глазур перестане стікати – забрати пергамент. Для завершеності «образу», за бажанням, прикрасити боки торта фундуком. Остудити в холодильнику 1 годину. Подавати торт кімнатної температури. Зберігати в холодильнику. Як приготувати глазур. У каструлі на середньому вогні нагріти вершки із сиропом. Зменшити вогонь до мінімуму й розчинити у вершковому сиропі шоколад. Остудити протягом 10 хвилин. Використовувати глазур теплою. Дуже смачно. Торт можна подавати без шоколадної глазурі – швидкий і більш економічний варіант. У цьому випадку торт не обов’язково «перевертати». Дуже добре подати до торта вершкове морозиво. Шоколад використовувати із 70% вмістом какао. Горіхи попередньо обсмажити на сухій сковорідці. Смачного! До речі, ще один рецепт шоколадного торту можна знайти тут. Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|