Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Шоколадний торт без борошна. Рецепт, який вдається навіть початківцям

Шоколадний торт без борошна. Рецепт, який вдається навіть початківцям


Шоколадний торт без борошна. Рецепт, який вдається навіть початківцям

Виявляється, приготувати смачний шоколадний торт зовсім не важко, особливо якщо маєш вдалий рецепт.

Цей торт дуже полюбляють у Франції. Коли в 1959 р журнал «McCall's» опублікував рецепт французької графині де Тулуз-Латрек, через щільну текстуру торту помилково говорили, що він «без борошна», хоча трохи борошна в ньому все ж було.



Але згодом борошно повністю зникло з рецепта цього шоколадного торту.

Інгредієнти:
315 г гіркого шоколаду,
85 г вершкового масла,
2 ч. л. ванільного екстракту,
5 яєць,
250 г цукру,
150 г горіхів фундук.
Для глазурі:
250 г гіркого шоколаду,
90 г вершків,
90 г темного кукурудзяного сиропу (глюкози)

Приготування:

Розігріти духовку до 180 °С. Роз’ємну форму (діаметром 23 см) застелити пергаментом, змастити олією й присипати какао.

У каструлі з товстим дном, на середньому вогні нагріти вершкове масло із шоколадом. Нагрівати, помішуючи, до повного розчинення шоколаду. Забрати з вогню. Трохи остудити, додати ваніль.

У великій ємності змішати яйця й цукор. Міксером збити суміш до збільшення об’єму вдвічі (приблизно 6 хвилин). Влити шоколадну суміш у яєчно-цукрову. Акуратно перемішати. Вилити суміш у підготовлену форму.

Випікати в попередньо розігрітій духовці 45 хвилин до утворення скоринки (може потріскатися скоринка, але середина залишиться трохи рідкою). Вийняти з духовки.

Тонким ножем провести по краю торта (ніби звільнивши від країв форми). Центр торта упаде. Пальцями акуратно притиснути краї торта вниз, вирівнявши із серединою торта. Остудити торт приблизно 1 годину.

Зняти бортики форми. Забрати крихти. Накрити торт пласкою тарілкою і перевернути. Забрати дно форми й пергамент. Ще раз забрати крихти. Підкласти під основу торта листок пергаменту. Полити торт теплою шоколадною глазур’ю. Розрівняти глазур зверху торта й з боків. Коли глазур перестане стікати – забрати пергамент.

Для завершеності «образу», за бажанням, прикрасити боки торта фундуком.

Остудити в холодильнику 1 годину. Подавати торт кімнатної температури. Зберігати в холодильнику.

Як приготувати глазур.

У каструлі на середньому вогні нагріти вершки із сиропом. Зменшити вогонь до мінімуму й розчинити у вершковому сиропі шоколад. Остудити протягом 10 хвилин. Використовувати глазур теплою.

Дуже смачно. Торт можна подавати без шоколадної глазурі – швидкий і більш економічний варіант. У цьому випадку торт не обов’язково «перевертати». Дуже добре подати до торта вершкове морозиво. Шоколад використовувати із 70% вмістом какао. Горіхи попередньо обсмажити на сухій сковорідці.

Смачного!

До речі, ще один рецепт шоколадного торту можна знайти тут.

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: