Смачний та ніжний чізкейк у духовці. 3 оригінальні рецепти
10 лютий 2021 20:00
1 599
0
Чізкейк – це пиріг з вершкового сиру, джемом або фруктами за смаком. В Україні цей десерт стрімко набув популярності і зараз обов’язково присутній у меню кондитерських та кав’ярень. Приготувати чізкейк можна двома способами — без випікання в духовці, і з випіканням. Як готувати чізкейк без випікання можна подивитися тут. Ми пропонуємо вашій увазі рецепти із запіканням в духовці: базовий рецепт с ваніллю та корицею, королівський чізкейк по-неаполітанськи та чізкейк з авокадо. Запашний чізкейк в духовці 1 чашка подрібненого печива; чверть чашки подрібнених горіхів на вибір; 3 столові ложки коричневого цукру; 1 чашка білого цукру; 1 чашка сметани; 1 чашка вершків жирністю 40%; 5 столових ложок розтопленого вершкового масла; 3 столові ложки борошна; 3 яйця; 250 грамів кисломолочного сиру або сиркової маси; по 1 столовій ложці меленої кориці та ванілі; половина чайної ложки меленого мускатного горіха. Приготування: Спочатку приготуємо корж для чізкейка. Для цього візьміть крихти печива, горіхи, коричневий цукор, корицю, мускатний горіх і розтоплене вершкове масло. Все добре перемішайте. Викладіть суміш в роз'ємну форму і поставте в попередньо нагріту духовку на 10 хвилин. Готовий корж дістаньте з духовки та відставте в сторону. У великій тарілці добре перемішайте сир, білий цукор, сметану і вершки. Потім додайте борошно і ваніль, знову все добре перемішайте. Тепер збийте суміш міксером на низькій швидкості, по одному додаючи яйця. Готову суміш вилийте на корж. Чізкейк запікається в духовці приблизно 1 годину або до готовності. Після цього охолодіть чізкейк і поставте в холодильник на ніч. Цей чізкейк можна подавати без добавок, а можна прикрасити будь-якими фруктами, ягодами, варенням, збитими вершками, та й чим завгодно. Королівський чізкейк по-неаполітанськи — з полуницею, чорним і білим шоколадом Інгредієнти: 1 чашка подрібненого шоколадного печива; 3 столові ложки розтопленого вершкового масла. Насамперед, необхідно приготувати корж для чізкейку. Для цього добре перемішайте крихти шоколадного печива з розтопленим маслом. Викладіть суміш в роз'ємну форму для запікання, добре її спресуйте і поставте в розігріту духовку. Запікайте 8-10 хвилин при температурі 175 градусів. Начинка перша — білий шоколад з ваніллю 50 грамів білого шоколаду; 200 грамів перетертого кисломолочного сиру або сирної маси; чверть чашки цукру; 1 яйце; половина чайної ложки ванілі; Білий шоколад подрібніть і розтопіть на пару, можна в мікрохвильовці. У блендері добре перемішайте сир, цукор, яйце і ваніль. В кінці додайте розтоплений білий шоколад і знову все перемішайте. Начинка друга — чорний шоколад 50 грамів гіркого чорного шоколаду; 200 грамів перетертого кисломолочного сиру або сирної маси з ваніллю; чверть чашки цукру; 1 яйце; половина чайної ложки ванілі. Чорний шоколад подрібніть і розтопіть на пару, можна в мікрохвильовці. У блендері добре перемішайте сир, цукор, яйце і ваніль. В кінці додайте розтоплений чорний шоколад і знову все перемішайте. Начинка третя — полунична пів чашки подрібненої полуниці (свіжої або замороженої); 200 грамів перетертого кисломолочного сиру або сирної маси; чверть чашки цукру; 1 яйце; половина чайної ложки полуничною приправи для випічки; Складіть всі інгредієнти в блендер і перемішайте до отримання однорідної маси. Приготування: Тепер візьміть охолоджений корж і шарами викладіть в корж начинку: спочатку начинку з білим шоколадом, потім з чорний шоколадом, потім полуничну. У попередньо розігріту духовку (200 градусів) поставте чізкейк на 10 хвилин, зменшіть температуру до 150 градусів і запікайте ще 50 хвилин. Коли чізкейк буде готовий, дістаньте його з духовки, ножем акуратно відокремте країта залиште охолоджуватись. Потім поставте в холодильник на 2 години. Готовий чізкейк можна прикрасити ягодами та/або шоколадною крихтою. Чізкейк з авокадо та горіхами Інгредієнти: третина чашки подрібнених горіхів; 1 чашка подрібненого печива; дрібка солі; половина чайної ложки насіння анісу; 2 стиглих авокадо, очищених від шкірки та кісточки; 250 грамів кисломолочного сиру або сиркової маси; 7 грамів желатину; цедра 1 лимона; 1,5 чашки молока; пів чашки цукру; ваніль за смаком; Приготування: У блендері добре подрібніть горіхи. Додайте в блендер крихти печива, 1 столову ложку цукру, насіння анісу, сіль та 2 столові ложки води. Подрібніть все так, щоб вийшла однорідна маса. Викладіть суміш в роз'ємну форму і поставте в попередньо нагріту духовку на 15-20 хвилин. Готовий корж дістаньте з духовки і відставте в сторону. Желатин залийте 2 столовими ложками теплої води і залиште настоюватися на 5 хвилин. У каструльку вилийте молоко, додайте пів чашки цукру, ваніль і лимонну цедру. Доведіть до кипіння. Додайте желатин і потримайте на вогні ще 1 хвилину, щоб желатин розчинився. В кінці дістаньте шумівкою цедру лимона. У блендері подрібніть сир і м'якоть авокадо. Додайте молочну суміш, знову все добре перемішайте. Тепер вилийте сирну суміш на корж і поставте в холодильник хоча б на 3 години. Чізкейк готовий! Перед тим як подавати на стіл, можна прикрасити його варенням, журавлинним сиропом або будь-якими ягодами за смаком. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|