Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Смачний та ніжний чізкейк у духовці. 3 оригінальні рецепти

Смачний та ніжний чізкейк у духовці. 3 оригінальні рецепти


Смачний та ніжний чізкейк у духовці. 3 оригінальні рецепти

Чізкейк – це пиріг з вершкового сиру, джемом або фруктами за смаком. В Україні цей десерт стрімко набув популярності і зараз обов’язково присутній у меню кондитерських та кав’ярень.

Приготувати чізкейк можна двома способами — без випікання в духовці, і з випіканням. Як готувати чізкейк без випікання можна подивитися тут.



Ми пропонуємо вашій увазі рецепти із запіканням в духовці: базовий рецепт с ваніллю та корицею, королівський чізкейк по-неаполітанськи та чізкейк з авокадо.

Запашний чізкейк в духовці

1 чашка подрібненого печива;
чверть чашки подрібнених горіхів на вибір;
3 столові ложки коричневого цукру;
1 чашка білого цукру;
1 чашка сметани;
1 чашка вершків жирністю 40%;
5 столових ложок розтопленого вершкового масла;
3 столові ложки борошна;
3 яйця;
250 грамів кисломолочного сиру або сиркової маси;
по 1 столовій ложці меленої кориці та ванілі;
половина чайної ложки меленого мускатного горіха.

Приготування:

Спочатку приготуємо корж для чізкейка. Для цього візьміть крихти печива, горіхи, коричневий цукор, корицю, мускатний горіх і розтоплене вершкове масло. Все добре перемішайте. Викладіть суміш в роз'ємну форму і поставте в попередньо нагріту духовку на 10 хвилин. Готовий корж дістаньте з духовки та відставте в сторону.

У великій тарілці добре перемішайте сир, білий цукор, сметану і вершки. Потім додайте борошно і ваніль, знову все добре перемішайте. Тепер збийте суміш міксером на низькій швидкості, по одному додаючи яйця. Готову суміш вилийте на корж.

Чізкейк запікається в духовці приблизно 1 годину або до готовності. Після цього охолодіть чізкейк і поставте в холодильник на ніч. Цей чізкейк можна подавати без добавок, а можна прикрасити будь-якими фруктами, ягодами, варенням, збитими вершками, та й чим завгодно.


Королівський чізкейк по-неаполітанськи — з полуницею, чорним і білим шоколадом

Інгредієнти:
1 чашка подрібненого шоколадного печива;
3 столові ложки розтопленого вершкового масла.

Насамперед, необхідно приготувати корж для чізкейку. Для цього добре перемішайте крихти шоколадного печива з розтопленим маслом. Викладіть суміш в роз'ємну форму для запікання, добре її спресуйте і поставте в розігріту духовку. Запікайте 8-10 хвилин при температурі 175 градусів.

Начинка перша — білий шоколад з ваніллю
50 грамів білого шоколаду;
200 грамів перетертого кисломолочного сиру або сирної маси;
чверть чашки цукру;
1 яйце;
половина чайної ложки ванілі;

Білий шоколад подрібніть і розтопіть на пару, можна в мікрохвильовці. У блендері добре перемішайте сир, цукор, яйце і ваніль. В кінці додайте розтоплений білий шоколад і знову все перемішайте.

Начинка друга — чорний шоколад

50 грамів гіркого чорного шоколаду;
200 грамів перетертого кисломолочного сиру або сирної маси з ваніллю;
чверть чашки цукру;
1 яйце;
половина чайної ложки ванілі.

Чорний шоколад подрібніть і розтопіть на пару, можна в мікрохвильовці. У блендері добре перемішайте сир, цукор, яйце і ваніль. В кінці додайте розтоплений чорний шоколад і знову все перемішайте.

Начинка третя — полунична

пів чашки подрібненої полуниці (свіжої або замороженої);
200 грамів перетертого кисломолочного сиру або сирної маси;
чверть чашки цукру;
1 яйце;
половина чайної ложки полуничною приправи для випічки;

Складіть всі інгредієнти в блендер і перемішайте до отримання однорідної маси.

Приготування:

Тепер візьміть охолоджений корж і шарами викладіть в корж начинку: спочатку начинку з білим шоколадом, потім з чорний шоколадом, потім полуничну. У попередньо розігріту духовку (200 градусів) поставте чізкейк на 10 хвилин, зменшіть температуру до 150 градусів і запікайте ще 50 хвилин.

Коли чізкейк буде готовий, дістаньте його з духовки, ножем акуратно відокремте країта залиште охолоджуватись. Потім поставте в холодильник на 2 години. Готовий чізкейк можна прикрасити ягодами та/або шоколадною крихтою.

Чізкейк з авокадо та горіхами

Інгредієнти:
третина чашки подрібнених горіхів;
1 чашка подрібненого печива;
дрібка солі;
половина чайної ложки насіння анісу;
2 стиглих авокадо, очищених від шкірки та кісточки;
250 грамів кисломолочного сиру або сиркової маси;
7 грамів желатину;
цедра 1 лимона;
1,5 чашки молока;
пів чашки цукру;
ваніль за смаком;

Приготування:

У блендері добре подрібніть горіхи. Додайте в блендер крихти печива, 1 столову ложку цукру, насіння анісу, сіль та 2 столові ложки води. Подрібніть все так, щоб вийшла однорідна маса. Викладіть суміш в роз'ємну форму і поставте в попередньо нагріту духовку на 15-20 хвилин. Готовий корж дістаньте з духовки і відставте в сторону.

Желатин залийте 2 столовими ложками теплої води і залиште настоюватися на 5 хвилин. У каструльку вилийте молоко, додайте пів чашки цукру, ваніль і лимонну цедру. Доведіть до кипіння. Додайте желатин і потримайте на вогні ще 1 хвилину, щоб желатин розчинився. В кінці дістаньте шумівкою цедру лимона.

У блендері подрібніть сир і м'якоть авокадо. Додайте молочну суміш, знову все добре перемішайте. Тепер вилийте сирну суміш на корж і поставте в холодильник хоча б на 3 години. Чізкейк готовий! Перед тим як подавати на стіл, можна прикрасити його варенням, журавлинним сиропом або будь-якими ягодами за смаком.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: