Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Донатс, берлінер та інші. Рецепти найпопулярніших у світі пончиків

Донатс, берлінер та інші. Рецепти найпопулярніших у світі пончиків


Донатс, берлінер та інші. Рецепти найпопулярніших у світі пончиків

Цей маленький солодкий смажений в олії пиріжок завоював весь світ. І нехай він не такий корисний, як броколі або насіння чіа, це зовсім не заважає йому бути популярним.

Серед безлічі рецептів пончиків ми пропонуємо вашій увазі три найбільш популярні у світі.



Американські донатс

Інгредієнти:
молоко – 100 мл.;
борошно – 200 г;
цукор – 50 г;
вершкове масло – 50 г;
сіль;
сухі дріжджі – 7 г;
ванільний цукор;
яйце – 1 шт.;
цукрова пудра – 100 г;
лимон;
харчові барвники;
кондитерська посипка.

Приготування:

Нагріваємо молоко до 40 градусів. Взбиваємо яйце разом з сіллю, цукром та ванільним цукром. В отриману суміш вливаємо молоко, додаємо дріжджі та перемішуємо. Далі всипаємо у миску борошно та замішуємо тісто.

До отриманого тіста додаємо розтоплене вершкове масло та вимішуємо ще раз. Тісто має вийти трішки липким. Накриваємо миску плівкою та відставляємо в тепле місце на годину. Потім ще раз обминаємо тісто, наповнюємо ним кондитерській мішечок та формуємо донатси. Залишаємо заготовки ще на 15 хвилин.

Випікаємо майбутні смаколики при 180 градусах 10-15 хвилин. За цей час готуємо глазур - змішуємо цукрову пудру, поду, лимонний сік та барвники. Готові пончики занурюємо у глазур та прикрашаємо кольоровою присипкою.


Берлінер із повидлом

Інгредієнти:
борошно – 500 г;
вода – 200 мл;
вершкове масло – 100 г;
яйце – 1 шт.;
цукор – 2 ст. л.;
сухі дріжджі – 6 г;
сіль;
повидло.

Приготування:

У великій мисці змішуємо всі сухі інгредієнти: борошно, дріжджі, цукор та сіль. Додаємо яйце та перемішуємо. Вливаємо воду та замішуємо тісто. Далі додаємо розтоплене вершкове масло та вимішуємо ще раз. Накриваємо миску харчовою плівкою та ставимо в тепле місце на 15 хвилин.

Формуємо майбутні пончики та залишаємо ще на 20 хвилин підійти. Обсмажуємо берлінери у фритюрі, перекладаємо на паперову серветку та начиняємо повидлом за допомогою кондитерського мішка.


Пончики без дріжджів на кефірі

Інгредієнти:
кефір (2,5 %) – 250 мл;
борошно – 400 г;
яйця – 1 шт.;
цукор – 5 ст. л.;
сіль;
сода – ½ ч. л.;
вершкове масло – 30 г;
олія – 3-4 ст. л.

Приготування:

Збиваємо яйце з цукром, вливаємо розтоплене вершкове масло та кефір, додаємо соду та сіль. Добре перемішуємо та додаємо невеликими порціями борошно. Замішуємо тісто.

В готовомі тісті робимо заглиблення та вливаємо туди олію. Ще раз ретельно вимішуємо. Формуємо пончики та смажимо їх на пательні або у фритюрі на добре розігрітій олії. Готові вироби перекладаємо на серветку, щоб позбутися зайвої олії. Присипаємо цукровою пудрою.

Смачного!

Ще три рецепти приготування смачних пончиків ви можете знайти тут.

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: