Донатс, берлінер та інші. Рецепти найпопулярніших у світі пончиків
01 лютий 2021 15:00
909
0
Цей маленький солодкий смажений в олії пиріжок завоював весь світ. І нехай він не такий корисний, як броколі або насіння чіа, це зовсім не заважає йому бути популярним. Серед безлічі рецептів пончиків ми пропонуємо вашій увазі три найбільш популярні у світі. Американські донатс Інгредієнти: молоко – 100 мл.; борошно – 200 г; цукор – 50 г; вершкове масло – 50 г; сіль; сухі дріжджі – 7 г; ванільний цукор; яйце – 1 шт.; цукрова пудра – 100 г; лимон; харчові барвники; кондитерська посипка. Приготування: Нагріваємо молоко до 40 градусів. Взбиваємо яйце разом з сіллю, цукром та ванільним цукром. В отриману суміш вливаємо молоко, додаємо дріжджі та перемішуємо. Далі всипаємо у миску борошно та замішуємо тісто. До отриманого тіста додаємо розтоплене вершкове масло та вимішуємо ще раз. Тісто має вийти трішки липким. Накриваємо миску плівкою та відставляємо в тепле місце на годину. Потім ще раз обминаємо тісто, наповнюємо ним кондитерській мішечок та формуємо донатси. Залишаємо заготовки ще на 15 хвилин. Випікаємо майбутні смаколики при 180 градусах 10-15 хвилин. За цей час готуємо глазур - змішуємо цукрову пудру, поду, лимонний сік та барвники. Готові пончики занурюємо у глазур та прикрашаємо кольоровою присипкою. Берлінер із повидлом Інгредієнти: борошно – 500 г; вода – 200 мл; вершкове масло – 100 г; яйце – 1 шт.; цукор – 2 ст. л.; сухі дріжджі – 6 г; сіль; повидло. Приготування: У великій мисці змішуємо всі сухі інгредієнти: борошно, дріжджі, цукор та сіль. Додаємо яйце та перемішуємо. Вливаємо воду та замішуємо тісто. Далі додаємо розтоплене вершкове масло та вимішуємо ще раз. Накриваємо миску харчовою плівкою та ставимо в тепле місце на 15 хвилин. Формуємо майбутні пончики та залишаємо ще на 20 хвилин підійти. Обсмажуємо берлінери у фритюрі, перекладаємо на паперову серветку та начиняємо повидлом за допомогою кондитерського мішка. Пончики без дріжджів на кефірі Інгредієнти: кефір (2,5 %) – 250 мл; борошно – 400 г; яйця – 1 шт.; цукор – 5 ст. л.; сіль; сода – ½ ч. л.; вершкове масло – 30 г; олія – 3-4 ст. л. Приготування: Збиваємо яйце з цукром, вливаємо розтоплене вершкове масло та кефір, додаємо соду та сіль. Добре перемішуємо та додаємо невеликими порціями борошно. Замішуємо тісто. В готовомі тісті робимо заглиблення та вливаємо туди олію. Ще раз ретельно вимішуємо. Формуємо пончики та смажимо їх на пательні або у фритюрі на добре розігрітій олії. Готові вироби перекладаємо на серветку, щоб позбутися зайвої олії. Присипаємо цукровою пудрою. Смачного! Ще три рецепти приготування смачних пончиків ви можете знайти тут. Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|