Грузинська кухня. Готуємо хачапурі на сковороді
28 травень 2020 14:21
1 829
0
Нещодавно хачапурі стали пам'яткою культурної спадщини Грузії. Отже пропонуємо вам рецепт ситного та неймовірно смачного сніданку або перекусу. Тісто замішується дуже просто, а начинка буде танути в роті й буквально розпливатися. Грузини не шкодують сиру для приготування ароматних хачапурі, тому купуйте великий шматок. Якщо вас цікавить грузинська кухня, пропонуємо вам дізнатися, як приготувати хачапурі по-аджарські. Інгредієнти: кефір 3,2% — 200 мл; сода — 1/3 ч. л.; сіль — 0,5 ч. л.; цукор — 0,5 ч. л.; рослинна олія — 20 мл; яйце — 2 шт; борошно — 400 г; сир сулугуні — 280 г; вершкове масло — 20 г; сіль; перець. Приготування: У глибоку миску додати кефір кімнатної температури, соду, цукор, сіль, 1 яйце. Все перемішати. Додати борошно. Перемішати. Додати рослинну олію. Почати місити тісто. Стіл присипати борошном, викласти тісто. Замісити м'яке тісто. Сформувати з нього ковбаску. Розрізати її на 4 рівні частини. З кожної сформувати кульку. Накрити, дати тісту відпочити 10 хвилин. Натерти сир на грубій тертці. До нього додати 1 яйце, сіль і перець. Перемішати. З кожного шматка тіста сформувати невеликий коржик, покласти на нього сирну начинку. Краї коржів зібрати зверху в центрі та зліпити разом. Корж перевернути та обережно приплюснути руками, збільшуючи діаметр коржа. Обсмажити на сухій сковороді з закритою кришкою на невеликому вогні з кожного боку кілька разів. Змастити розтопленим вершковим маслом. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|