Як приготувати хачапурі по-аджарські
15 грудень 2015 13:52
5 834
0
 Аджарські хачапурі - це випічка у формі човника, залита яйцем. Подають їх до столу тільки в гарячому вигляді.
Назва походить від слів «сир» («хачо») і «хліб» («пурі»). Вони бувають різні: відкриті і закриті; овальні й квадратні, можуть випікатися в духовці і смажитися на сковороді.
В якості начинки зазвичай використовують дрібно натертий сир чкинти-твелі, але він практично не доступний для нас. Тому у рецепті він замінений на сулугуні.
Інгредієнти Тісто: борошно – 600 г кефір – 250 г сода харчова – 5 г сіль цукор дріжджі – 25 г
Начинка: яйця курячі – 3 шт. сир сулугуні – 300 г масло вершкове – 60 г
Приготування У борошні робимо воронку, в неї сиплемо дріжджі, сіль, цукор, соду, вливаємо теплий кефір і замішуємо гладке еластичне тісто.
Даєте постояти йому близько години накривши серветкою, має добре підійти.
Далі поділяєте тісто на три частини.
Розкочуєте тісто і укладаєте на нього начинку.
Збираємо боки нашого «човника».
Защипуючи краю.
І в підсумку повинно вийде приблизно ось так.

Випікати 25 хвилин при 220 градусах.
Коли підрум'яняться, вбийте в середину одне яйце, що б не розбити жовток, радимо спочатку в мисочку акуратно розбити яйце, і вже з неї акуратно вилити яєчко в серединку хачапурі, трохи посоліть і хвилин п'ять продовжуйте пекти.
Білок повинен затягнутися, а жовток бажано залишитися цілим. Витягуєте з духовки, кладете шматочок масла вершкового в серединку — і готово.
Смачного!
|