Від салату до торту. 12 рецептів страв з гречки
30 березень 2020 20:00
1 425
0
Пропонуємо вашій увазі добірку рецептів, які можна приготувати вдома, щоби урізноманітнити свій раціон та трохи зменшити запаси гречки. А якщо вам здалося, що 12 рецептів це трохи замало, пропонуємо ще 7 простих і перевірених гречаних рецептів. Гречаний салат з перепелиними яйцями Інгредієнти: 170 г гречки; 200 г помідорів черрі; 8 шт. перепелиних яєць; 250 г моцарелли; листя салату - за смаком; 80 г домашнього майонезу; 100 г сметани або натуральногог йогурту; 1,5 ст. ложки негострої гірчиці; 0,5 ч. ложки солі. Приготування: Гречку відваріть до м’якості, відваривши перепелині яйця, остудіть їх і очистіть. На дно тарілки для салату викладіть подрібнене салатне листя, перемішайте гречку, розрізані навпіл помідори черрі і половинки кульок моцарелли. Зверху викладіть ще один шар салатного листя. Приготуйте соус, перемішавши всі інгредієнти, полийте ним салат. Гречані оладки з печерицями Інгредієнти: 400 г гречки (вареної); 200 г печериць; 1 шт. цибуля; 1 шт. яйце; олія для смаження; сіль і чорний мелений перець за смаком. Приготування: Цибулю дрібно поріжте та обсмажте на олії до золотистого кольору, до неї додайте порізані печериці і смажте до випаровування всієї рідини. Печериці змішайте з гречкою і яйцем, посоліть і поперчіть за смаком. Гречану масу викладіть столовою ложкою на сковороду із розігрітою олією і обсмажте оладки з двох сторін до хрусткої скоринки. Гречані оладки «хвилинка» Інгредієнти: 15 стол. ложок гречаної муки; 0,5 л кефіру; 1 чайн. ложку соди; 3 яйця; олія для смаження. Приготування: Всі інгредієнти змішайте, розітріть грудочки і смажте до золотистої скоринки. Оладки, приготовані таким легким і швидким способом, виходять пишними і смачними. Гречаники з домашнім сиром Інгредієнти: 2 склянки гречаної крупи; 2 склянки окропу ; 0,5 кг домашнього сиру; 2 шт яйця; 3 ст ложки вершкового масла; цукор, ванільний цукор і сіль - за смаком; панірувальні сухарі - для посипання форми. Приготування: Гречку добре промийте, висипте в каструлю, залийте окропом, закрийте кришкою і залиште на 2 години. Відкиньте гречку на сито, потім пересипте назад в каструлю, додайте вершкове масло. Накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин, додайте 1 яйце. Сир збийте з цукром, ванільним цукром і одним яйцем до пишної однорідної маси. З’єднайте гречку і сирну масу, ретельно перемішайте, викладіть гречано-сирну масу у форму, змащену вершковим маслом і посипану панірувальними сухарями. Запікайте 30 хв при температурі 180 °C. Гречка в горщиках з грибами і сметаною Інгредієнти: 12 ст. ложок гречки; 250 г печериць; 3 стол. ложки сметани; 3 зубчики часнику; 1 цибулину; 2 лаврові листки; щіпку солі; 2 стол. ложки вершкового масла. Приготування: На вершковому маслі обсмажити цибулю до прозорості. Додайте до цибулі нарізані гриби і смажте ще 5-7 хвилин. У мисці змішайте промиту гречку, сметану, видавлений часник, додайте гриби з цибулею та лавровий лист. Посоліть. Викладіть в горщики, влийте води приблизно на 12 см вище, ніж гречка. Поставте в розігріту духовку на 15-20 хвилин. Готуйте за температури 200 °С. Голубці з картоплею і гречкою Інгредієнти: 1 шт. капусти; 2 кг картоплі; 250 г гречки; 3-4 шт цибулі; 3-4 зубці часника; 3-4 ст. ложки олії; 1-2 шт лаврового листа; 1,5-2 л. грибного бульйону або води; чорний мелений перець та сіль: за смаком. Приготування: Листки капусти зваріть у підсоленій воді, сиру картоплю помийте і почистіть, після чого натріть на тертці і добре відтисніть, щоб позбутися зайвої рідини, помиту гречку варіть до готовності. Цибулю та часник дрібно наріжте, підсмажте на олії до золотистого кольору й вимішайте з картоплею та гречкою, потім посоліть і поперчіть начинку за смаком. Розкладіть фарш на капустяне листя і загорніть голубці. Складіть їх у вогнетривку посудину, покладіть лавровий листок, залийте грибним бульйоном або водою і ще трохи підсолити. Поставити в духовку на годину-півтори. Подавати голубці гарячими, поливши олією. Гречані котлети з сиром і шпинатом Інгредієнти: 2 склянки гречки; 200 г тертого сиру; 100 г свіжого шпинату; 2 яйця; 3 зуб. часнику; щіпка червоного перцю; сіль – за смаком; 2 ст. л. свіжого або сушеного кропу; борошно або панірувальні сухарі; Приготування: Промийте та відваріть гречку та остудіть, потім з'єднайте її з яйцями, кропом, шпинатом, сіллю, перцем, сиром і подрібненим часником. Добре перемішайте і сформуйте котлети, обваляйте їх у борошні і панірувальних сухарях. Розігрійте рослинну олію на сковороді і обсмажте котлети на середньому вогні з обох сторін. Гречана ковбаса Інгредієнти: 240 г гречки; 700 г курячої печінки; 100 г сала; 1 цибулина; 3 зубчики часнику; 1 ст.л. олії; сіль, перець; 1.5 м оболонки для ковбаси. Приготування: До подрібненої печінки потрібно додати варену гречку, смажене сало з цибулею, спеції за смаком і тертий часник. Цією сумішшю потрібно начинити оболонку для ковбаси і поставити варитися на 20 хвилин, потім ковбасу слід підсмажити на сковороді до скоринки. Гречана запіканка Інгредієнти: 1 стакан гречки; 100 мл натурального йогурту; 1 яйце; 60 г твердого сиру; сіль і перець за смаком. Приготування: У глибоку миску влийте йогурт, вбийте яйце, посоліть і поперчіть за смаком. Збийте за допомогою вінчика або виделки до однорідної маси, але не в піну. Гречку залийте яєчно-йогуртовою сумішшю. Сир натріть на тертці і посипте майбутню запіканку. Поставте форму в розігріту до 200 ° C духовку до рум’яного кольору, приблизно на 20 хвилин. Подавати в гарячому вигляді як самостійне блюдо або як гарнір. Солодка гречана каша з бананом і ківі Інгредієнти: 1 склянка гречаної крупи; 2 склянки холодної води; 0,5 склянки свіжого молока; 3 г сілі; 5 г цукру; 35 г вершкового масла; 2 банани; 1 ківі. Приготування: Гречану крупу перебрати і промити, у пательні розтопити вершкове масло і викласти у нього підготовлену крупу. Обсмажувати, помішуючи, 3-4 хвилини. Воду довести до кипіння, розчинити в ній сіль і всипати підсмажену гречку. На великому вогні довести до кипіння, далі знизити вогонь до мінімального і готувати під кришкою приблизно 15 хвилин. Додати молоко, цукор і один почищений і нарізаний невеликими кубиками банан. На середньому вогні довести до кипіння, проварити хвилину, зняти з вогню і залишити під кришкою на 10 хвилин. Подавати, прикрасивши шматочками банану та ківі. Гранола із гречки Інгредієнти: 1/2 склянки гречаної гречаної крупи; 1/2 склянки мигдалю; 1/2 чашки кунжуту (чорний або білий або обидва); 1/4 чашки нарізаних фініків; 2 столові ложки оливкової олії; 1 столова ложка меду; 1 чайна ложка кориці; 1 чайна ложка кмину; 1/2 чайної ложки солі. Приготування: Розігрійте духовку до 190 ° C, вистеліть деко пергаментом. Змішайте всі інгредієнти в мисці, потім розкладіть суміш на підготовлений лист. Випікати в духовці до золотистого кольору, близько 20 хвилин, вийняти з духовки і дати охолонути. Гречаний торт Інгредієнти: 1 стакан гречаної крупи; 2 склянки молока; 2 яйця; 2 стол. ложки сметани; 200 г домашнього сиру; 1 ст.л. цукру; щіпку солі; масло і панірувальні сухарі для змащування форми; суміш з 1 сирого жовтка і 1 стол. ложки сметани для змащування пирога. Приготування: Зваріть розсипчасту гречану кашу на молоці. Яйця змішайте з сиром, цукром, сметаною, посоліть і гарненько перемішайте. Додайте охолоджену кашу і знову перевішайте. Форму змастіть маслом і обсипте меленими сухарями. Викладіть рівним шаром отриману суміш, змастіть сметаною з жовтком і запечіть до утворення золотистої скоринки. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|