Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Від салату до торту. 12 рецептів страв з гречки

Від салату до торту. 12 рецептів страв з гречки


Від салату до торту. 12 рецептів страв з гречки

Пропонуємо вашій увазі добірку рецептів, які можна приготувати вдома, щоби урізноманітнити свій раціон та трохи зменшити запаси гречки.

А якщо вам здалося, що 12 рецептів це трохи замало, пропонуємо ще 7 простих і перевірених гречаних рецептів.



Гречаний салат з перепелиними яйцями

Інгредієнти:
170 г гречки;
200 г помідорів черрі;
8 шт. перепелиних яєць;
250 г моцарелли;
листя салату - за смаком;
80 г домашнього майонезу;
100 г сметани або натуральногог йогурту;
1,5 ст. ложки негострої гірчиці;
0,5 ч. ложки солі.

Приготування:

Гречку відваріть до м’якості, відваривши перепелині яйця, остудіть їх і очистіть. На дно тарілки для салату викладіть подрібнене салатне листя, перемішайте гречку, розрізані навпіл помідори черрі і половинки кульок моцарелли. Зверху викладіть ще один шар салатного листя. Приготуйте соус, перемішавши всі інгредієнти, полийте ним салат.


Гречані оладки з печерицями

Інгредієнти:
400 г гречки (вареної);
200 г печериць;
1 шт. цибуля;
1 шт. яйце;
олія для смаження;
сіль і чорний мелений перець за смаком.

Приготування:

Цибулю дрібно поріжте та обсмажте на олії до золотистого кольору, до неї додайте порізані печериці і смажте до випаровування всієї рідини. Печериці змішайте з гречкою і яйцем, посоліть і поперчіть за смаком. Гречану масу викладіть столовою ложкою на сковороду із розігрітою олією і обсмажте оладки з двох сторін до хрусткої скоринки.


Гречані оладки «хвилинка»

Інгредієнти:
15 стол. ложок гречаної муки;
0,5 л кефіру;
1 чайн. ложку соди;
3 яйця;
олія для смаження.

Приготування:

Всі інгредієнти змішайте, розітріть грудочки і смажте до золотистої скоринки. Оладки, приготовані таким легким і швидким способом, виходять пишними і смачними.

Гречаники з домашнім сиром

Інгредієнти:
2 склянки гречаної крупи;
2 склянки окропу ;
0,5 кг домашнього сиру;
2 шт яйця;
3 ст ложки вершкового масла;
цукор, ванільний цукор і сіль - за смаком;
панірувальні сухарі - для посипання форми.

Приготування:

Гречку добре промийте, висипте в каструлю, залийте окропом, закрийте кришкою і залиште на 2 години. Відкиньте гречку на сито, потім пересипте назад в каструлю, додайте вершкове масло. Накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин, додайте 1 яйце.

Сир збийте з цукром, ванільним цукром і одним яйцем до пишної однорідної маси. З’єднайте гречку і сирну масу, ретельно перемішайте, викладіть гречано-сирну масу у форму, змащену вершковим маслом і посипану панірувальними сухарями. Запікайте 30 хв при температурі 180 °C.


Гречка в горщиках з грибами і сметаною

Інгредієнти:
12 ст. ложок гречки;
250 г печериць;
3 стол. ложки сметани;
3 зубчики часнику;
1 цибулину;
2 лаврові листки;
щіпку солі;
2 стол. ложки вершкового масла.

Приготування:

На вершковому маслі обсмажити цибулю до прозорості. Додайте до цибулі нарізані гриби і смажте ще 5-7 хвилин.

У мисці змішайте промиту гречку, сметану, видавлений часник, додайте гриби з цибулею та лавровий лист. Посоліть.

Викладіть в горщики, влийте води приблизно на 12 см вище, ніж гречка. Поставте в розігріту духовку на 15-20 хвилин. Готуйте за температури 200 °С.


Голубці з картоплею і гречкою

Інгредієнти:
1 шт. капусти;
2 кг картоплі;
250 г гречки;
3-4 шт цибулі;
3-4 зубці часника;
3-4 ст. ложки олії;
1-2 шт лаврового листа;
1,5-2 л. грибного бульйону або води;
чорний мелений перець та сіль: за смаком.

Приготування:

Листки капусти зваріть у підсоленій воді, сиру картоплю помийте і почистіть, після чого натріть на тертці і добре відтисніть, щоб позбутися зайвої рідини, помиту гречку варіть до готовності. Цибулю та часник дрібно наріжте, підсмажте на олії до золотистого кольору й вимішайте з картоплею та гречкою, потім посоліть і поперчіть начинку за смаком.

Розкладіть фарш на капустяне листя і загорніть голубці. Складіть їх у вогнетривку посудину, покладіть лавровий листок, залийте грибним бульйоном або водою і ще трохи підсолити. Поставити в духовку на годину-півтори. Подавати голубці гарячими, поливши олією.


Гречані котлети з сиром і шпинатом

Інгредієнти:
2 склянки гречки;
200 г тертого сиру;
100 г свіжого шпинату;
2 яйця;
3 зуб. часнику;
щіпка червоного перцю;
сіль – за смаком;
2 ст. л. свіжого або сушеного кропу;
борошно або панірувальні сухарі;

Приготування:

Промийте та відваріть гречку та остудіть, потім з'єднайте її з яйцями, кропом, шпинатом, сіллю, перцем, сиром і подрібненим часником. Добре перемішайте і сформуйте котлети, обваляйте їх у борошні і панірувальних сухарях. Розігрійте рослинну олію на сковороді і обсмажте котлети на середньому вогні з обох сторін.


Гречана ковбаса

Інгредієнти:
240 г гречки;
700 г курячої печінки;
100 г сала;
1 цибулина;
3 зубчики часнику;
1 ст.л. олії;
сіль, перець;
1.5 м оболонки для ковбаси.

Приготування:

До подрібненої печінки потрібно додати варену гречку, смажене сало з цибулею, спеції за смаком і тертий часник. Цією сумішшю потрібно начинити оболонку для ковбаси і поставити варитися на 20 хвилин, потім ковбасу слід підсмажити на сковороді до скоринки.


Гречана запіканка

Інгредієнти:
1 стакан гречки;
100 мл натурального йогурту;
1 яйце;
60 г твердого сиру;
сіль і перець за смаком.

Приготування:

У глибоку миску влийте йогурт, вбийте яйце, посоліть і поперчіть за смаком. Збийте за допомогою вінчика або виделки до однорідної маси, але не в піну.
Гречку залийте яєчно-йогуртовою сумішшю.

Сир натріть на тертці і посипте майбутню запіканку.

Поставте форму в розігріту до 200 ° C духовку до рум’яного кольору, приблизно на 20 хвилин.

Подавати в гарячому вигляді як самостійне блюдо або як гарнір.


Солодка гречана каша з бананом і ківі

Інгредієнти:
1 склянка гречаної крупи;
2 склянки холодної води;
0,5 склянки свіжого молока;
3 г сілі;
5 г цукру;
35 г вершкового масла;
2 банани;
1 ківі.

Приготування:

Гречану крупу перебрати і промити, у пательні розтопити вершкове масло і викласти у нього підготовлену крупу. Обсмажувати, помішуючи, 3-4 хвилини.

Воду довести до кипіння, розчинити в ній сіль і всипати підсмажену гречку. На великому вогні довести до кипіння, далі знизити вогонь до мінімального і готувати під кришкою приблизно 15 хвилин. Додати молоко, цукор і один почищений і нарізаний невеликими кубиками банан.

На середньому вогні довести до кипіння, проварити хвилину, зняти з вогню і залишити під кришкою на 10 хвилин. Подавати, прикрасивши шматочками банану та ківі.


Гранола із гречки

Інгредієнти:
1/2 склянки гречаної гречаної крупи;
1/2 склянки мигдалю;
1/2 чашки кунжуту (чорний або білий або обидва);
1/4 чашки нарізаних фініків;
2 столові ложки оливкової олії;
1 столова ложка меду;
1 чайна ложка кориці;
1 чайна ложка кмину;
1/2 чайної ложки солі.

Приготування:

Розігрійте духовку до 190 ° C, вистеліть деко пергаментом. Змішайте всі інгредієнти в мисці, потім розкладіть суміш на підготовлений лист. Випікати в духовці до золотистого кольору, близько 20 хвилин, вийняти з духовки і дати охолонути.


Гречаний торт

Інгредієнти:
1 стакан гречаної крупи;
2 склянки молока;
2 яйця;
2 стол. ложки сметани;
200 г домашнього сиру;
1 ст.л. цукру;
щіпку солі;
масло і панірувальні сухарі для змащування форми;
суміш з 1 сирого жовтка і 1 стол. ложки сметани для змащування пирога.

Приготування:

Зваріть розсипчасту гречану кашу на молоці.

Яйця змішайте з сиром, цукром, сметаною, посоліть і гарненько перемішайте. Додайте охолоджену кашу і знову перевішайте.

Форму змастіть маслом і обсипте меленими сухарями. Викладіть рівним шаром отриману суміш, змастіть сметаною з жовтком і запечіть до утворення золотистої скоринки.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: