Що приготувати з черемшею: Салат, суп-пюре, вереники або пиріжки
13 березень 2020 17:59
2 256
0
Черемша це справжня вітамінна бомба. Вміст аскорбінки в її листочках величезний. Крім того, в черемші є вітамін А (відповідає за правильний обмін речовин, а також молодість і красу), вітаміни групи В, зокрема фолієва кислота, вітамін РР, за нестачі якого нас атакують сезонна депресія, безсоння тощо. Мікроелементи (залізо, мідь, марганець, селен, фтор, цинк, йод), фруктоза, бета-каротин, ефірні олії, амінокислоти – чого тільки немає у складі цієї ароматної трави. От тільки що з неї приготувати? "Порадник" проопнує вашій увазі кілька цікавих рецептів. Салат із черемші з м’ясом Інгредієнти: 0,5 пучка черемші, шматочок вареної яловичини, 2 яйця, 1 огірок, сіль, лимонний сік. Приготування: Черемшу помити, нарізати і обшпарити. Нарізати огірок, м’ясо і яйце. Змішати з черемшею, посолити і скропити лимонним соком. Зелений суп-пюре Інгредієнти: 1 пучок черемші, 5 стеблин зеленої цибулі, 2 картоплини, 2 скл. овочевого бульйону, 1 скл. жирних вершків, 1 ч. л. лимонного соку, 1 ст. л. вершкового масла, 1 зубок часнику, сіль, перець. Приготування: Помити зелень. Дрібно нарізати цибулю, подрібнити часник. Цибулю і часник обсмажити в олії, влити бульйон і вершки, довести до кипіння. Почистити і порізати великими кубиками картоплю. Додати в суп. Варити на малому вогні 20 хвилин. Посолити і поперчити. Черемшу нарізати і більшу частину додати в суп. Довести до кипіння, вимкнути, додати лимонний сік. Подрібнити суп у блендері або протерти через сито. Прикрасити рештою листя черемші. Вареники з черемшею і кропивою Інгредієнти: 400 г кукурудзяного борошна, 100 г пшеничного борошна, пучок кропиви, пучок черемші, 100 г нежирного сиру, 100 г вершкового масла, 50 г топленого масла. Приготування: Кропиву і пагони черемші промити у проточній воді і дрібно порізати разом із яйцями, звареними вкруту. Додати сир, сіль і м’яке вершкове масло. Все ретельно перемішати до однорідності. Кукурудзяне борошно змішати із пшеничним і замісити на воді круте тісто. Розкачати його на коржі діаметром 7-10 см. На середину кожного коржа викласти столову ложку начинки, накрити іншим коржем і защипнути краї. Відварити кукурудзяні вареники у підсоленій воді. Подавати зі сметаною або топленим маслом. Пиріжки з черемшею Інгредієнти: 500 г борошна, 1 скл. кефіру, 1 пакетик дріжджів, 1 ч. л. цукру, 2 яйця, 3 ст. л. олії, сіль. Для начинки: 1 пучок черемші, картопляне пюре, кунжут. Приготування: Розвести дріжджі в теплому кефірі, додати цукор. Борошно просіяти в миску, зробити посередині поглиблення і влити розчинені дріжджі. Залишити бродити. Додати олію і яйця із сіллю. Замісити м’яке тісто, щоб воно не липло до рук. Порізати черемшу, приготувати картопляне пюре і змішати його із зеленню. Відщипувати від тіста шматочки і ліпити з них пиріжки. Зліплені – залишити підійти, потім покласти в духовку, змастивши розбовтаним у молоці жовтком. Випікати в духовці приблизно 40 хвилин до рум’яного кольору. Смачного! А тут можна дізнатися, як зробити пісні чебуреки з черемшею. УВАГА! За наявності деяких хвороб, наприклад, виразки шлунку, їсти черемшу взагалі не можна. |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|