10 порад, які зроблять ваші сирники смачнішими
13 лютий 2020 13:33
2 005
0
Успіх гарних сирників криється в гарному свіжому сирі. Не можна, щоб він був кислим, жирним або зовсім знежиреним. До речі, якщо до знежиреного додати трохи розтопленого вершкового масла, то він стане цілком придатним для сирників. А якщо, раптом, ви не знаєте як приготувати цю страву, "Порадник" пропонує вам 5 рецептів сирників на будь-який смак - Сир для сирників можна зробити самим. Найпростіше – з кефіру: зробіть дірочку в упаковці, поставте в духовку, потоміть при температурі 80-90 °С годину-півтори. - Якщо хочете, щоб сирники були більш легкими і дієтичними, готуйте їх не на сковороді, а переклавши у силіконові формочки, запечіть у духовці. - Ніколи не готуйте сирники з кислого сиру. Якщо хочете у результаті отримати смачну страву, то використовуйте тільки якісний продукт. - Якщо сир трохи сухуватий, пом'якшіть його, додавши сметану, кефір або молоко. Так маса стане більш еластичною. - Щоб сирники вийшли ніжними та танули у роті, необхідно бути дуже уважним до дріб'язків. Наприклад, сир краще протерти через сито і тільки потім перемішувати його з яйцем, цукром, борошном. І лише після цього додавати волоські горіхи або ізюм. - Перед тим, як додавати ізюм, обов'язково його ненадовго замочіть у воді, а потім дайте висохнути. Для цього перекладіть його на серветку і злегка відіжміть. Завдяки цьому сирна маса не буде рідкою і з неї буде легко сформувати сирники. - Щоб сирники не підгоряли, бажано смажити їх на маленькому вогні у вже розігрітому маслі. - Тісто для сирників можна заморозити. Це дуже просто: готову сирну масу скачуємо в ковбаску, нарізаємо, формуємо биточки і викладаємо на дерев'яну дошку, злегка обсипану борошном, і заморожуємо. За півгодини до готування дістаньте сирники з морозильної камери, щоб вони розмерзлися і обсмажте. - Під час смаження сирників не шкодуйте рослинної олії! Бажано її налити стільки, щоб сирники «плавали». - Влітку в сирники можна додати порічковий лист або свіжу м'яту - так вийде пахучіше. |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|