5 рецептів сирників на будь-який смак
03 лютий 2020 17:30
2 424
0
Чому саме сирники? Та будь-хто наготує вам їх цілу гору за п'ять хвилин! Наготувати, може й наготує, звичайно. Не сперечаємося. Тільки, чомусь, в однієї господині вони виходять ну дуже смачними, а в іншої - якось не дуже. Але ж рецепт, здавалося б, той самий. Йому, до речі, вже багато сотень років. Щоправда, коли точно людство розсмакувало змішаний з яйцем і підсмажений у вигляді коржів сир, достеменно не відомо. Але, судячи з назви, сталося це дуже давно. Саме в ті часи, коли твердого сиру у звичному вигляді ще не було, а був, за дослідженнями істориків, тільки «м'який сир». З нього готували масу смачних речей, називали які не витіювато: сирними стравами. Серед них опинилися і наші «сирники». Давайте спробуємо розібратися, у чому він - головний секрет смачних сирників. Класичні сирники Інгредієнти: 200 г сиру 18% жирності, 1 яйце, 2 ст. ложки борошна, 1 ст. ложка манної крупи, 1 ч. ложка ванільного цукру, 2 ст. ложки очеретяного цукру, масло для смаження. Приготування: Сир, яйце, манну крупу, ванільний і очеретяний цукор ретельно перемішати. Сформувати потрібні за розміром сирники, обваляти в борошні і смажити з двох боків до золотавого кольору. Сирники з горіхами та ізюмом Інгредієнти: 250 г сиру, 3 ст. ложки борошна, 2-2,5 ст. ложки цукрового піску, 1 яйце, 50 г ядер волоських горіхів, 50 г ізюму. Приготування: Змішати сир, яйце, борошно, цукровий пісок і здрібнені волоські горіхи. Сирну масу розділяємо невеликими кульками (по 60 г), формуємо з них сирники та з двох боків обсмажуємо на сковороді. Подаємо до столу з варенням, згущенкою, сметаною або медом. Сирники з корицею та ваніллю Інгредієнти: 200 г сиру 7-8% жирності, 1 яйце, 2-3 ст. ложки цукру, щіпка солі, щіпка ванільного цукру, щіпка кориці, 2 ст. ложки борошна. Приготування: Ретельно перемішайте сир з цукром, додайте ваніль, яйце і борошно. Щоб тісто не липло до рук, можна змочити долоні водою або рослинною олією. Потім із сирної маси сформуйте «ковбаску», обваляйте її в борошні і наріжте. Підготовлені сирники обсмажте на середньому вогні з двох боків. Сирники з сиропом Інгредієнти: Для сирників: 200 г сиру 9%, 1 ст. ложка цукру, 1 яйце, 100 г вершкового масла, 1 ст. ложка манки, щіпка ванілі. Для сиропу: 100 г ізюму, 100 г цукру, 100 г води, 10 г коньяку. Приготування: Всі інгредієнти ретельно замісіть до утворення одноманітної маси. Потім трохи присипте стіл борошном, розкотіть «ковбаску», наріжте її рівними шматочками. Потім ці шматочки надавіть з двох боків, щоб вони походили на шайбочки і викладіть на розпечену сковороду з розігрітою рослинною олією. Після цього накрийте сковороду кришкою та обсмажуйте сирники з двох боків доти, поки манка «розпухне». Готуємо сироп. Цукор з водою та ізюмом доводимо до кипіння і кілька хвилин проварюємо на повільному вогні. Додаємо коньяк і перемішуємо. Готові сирники поливаємо сиропом і подаємо зі сметаною. Сирники з фламбованими фруктами Інгредієнти: 250-300 г сиру 2-3%жирності, 1 сирий яєчний жовток, 1 ст. ложка манної крупи, щіпка солі, цукровий пісок - за смаком, пряжене масло для смаження. Приготування: Всі інгредієнти перемішуємо до однорідної маси і даємо одну годину постояти в холодильнику, щоб все розійшлося і придбало цільну консистенцію. Формуємо кульки, обвалюємо їх у борошні, надаємо форму биточків і обсмажуємо з двох боків на добре розігрітому пряженому маслі. Фламбовані фрукти: це можуть бути яблука, полуниця і т.д. Розтоплюємо цукор, додаємо до нього шматочки фруктів, трохи пакетованого соку (свіжий у цьому випадку гірше) і підігріваємо. Головне, не перегріти, щоб не вийшла карамель. Потім додаємо крапельку коньяку і підпалюємо. Перемішуємо, викладаємо на решітку, щоб зайвий цукор стік. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|