Смакота у горщику. 2 рецепти приготування грузинської страви чанахи
22 листопад 2019 14:36
3 360
0
Пропонуємо вам приготувати смачну, ароматну та чудово зігріваючу грузинську страву – чанахи. Різні варіації цієї страви, наприклад, рецепт чанахів з грибами в горщиках, не вимагають особливих зусиль при приготуванні, а в результаті ви отримуєте апетитну і ситну страву. Як приготувати чанахи в українській інтерпритації можна подивитися тут. Традиційні чанахи Основними компонентами цієї страви є м'ясо та овочі , які можна вибирати за власним смаком і бажанням. Інгредієнти: яловичина 500 г; картопля 600 г; баклажани 300 г; томати 500 г; морква 200 г; цибуля 200 г; часник 4 зубчики; сіль ( інші спеції ) за смаком. Приготування: Починати приготування чанахі необхідно з підготовки баклажанів, що позбавить їх від легкої гіркоти. Для цього наріжте їх кубиками, рясно посоліть і дайте постояти 30 хв, після чого промийте і добре відіжміть. Подрібнені продукти укладіть в глиняні горщики шарами в такій послідовності: м'ясо, картопля, баклажани, цибуля, морква, частина томатів, не забуваючи посолити і приправити спеціями. Щоб страва вийшла більш соковитою і рідкою, додайте трохи бульйону або води. Готуйте чанахі в духовці при температурі 180 градусів близько 2 годин, при цьому за 15 хв до кінця додайте залишки томатів, часник і зелень. Чанахи з грибами Інгредієнти: м'ясо 600 г; шампіньйони 300–400 г; картопля 8 шт; цибуля ріпчаста 2 шт.; морква 2 шт.; часник 4 зубчики; перець духмяний горошок, лавровий лист, сіль, хмелі-сунелі за смаком. Приготування: Для приготування чанахі з грибами вам знадобляться глиняні горщики середніх розмірів. М'ясо наріжте великими шматочками, посоліть, поперчіть і злегка обсмажте на розпеченій рослинній олії. Викладіть на дно горщиків. Цибулю наріжте півкільцями і покладіть другим шаром, а зверху накрийте шматочками грибів. Очищену і нашатковану великими брусочками картоплю посоліть і приправте спеціями, помістіть в горщики. Зверху викладіть терту моркву, залийте страву достатньою кількістю м'ясного бульйону і поставте у прогріту до 200 градусів духовку приблизно на годину-півтори. У готове чанахі додайте подрібнений часник і зелень, дайте трохи настоятися перед подачею. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|